Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Transport local in Sebes

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul ALBA
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Arhiva de PresaData înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Lun 03 Mai 2010 13:37:45    Titlul subiectului: Transport local in Sebes 126544

http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/Transportul_public_de_calatori_din_Sebes-blocat_de_autoritati_0_253175090.html

"Transportul public de călători din Sebeș, blocat de autorități

Silvia Surugiu

Vineri 30 apr 2010

Locuitorii din Sebeș vor fi pietoni pentru cel puțin 30 de zile

Alba Iulia
Locuitorii din Sebeș vor fi pietoni pentru cel puțin 30 de zile

1.000 de persoane care foloseau zilnic mijloacele de transport în comun din Sebeș au rămas pietoni fără voia lor. Societatea Voltrans Sebeș nu mai are licență de transport în localitate iar licitația pentru contractarea unui oprator va avea loc abia în 17 mai.

Contractul cu firma Voltrans care asigură transportul local din Sebeș va expira astăzi iar de mâine cei aproximativ 1.000 de beneficiari care circulă zilnic în localitate sau pe rutele Sebeș-Lancrăm și Sebeș-Răhău vor fi nevoiți să găsească alât mijloc de a se deplasa.

Fără subvenție de la bugetul local

Consilierii locali din Sebeș au votat ieri, într-o ședință extraordinară. Un proiect de hotărâre pentru prelungirea contractului cu transportatorul Voltrans. Firma de transport nu este însă de acord cu noua hotărâre a Consiliului local, care nu mai prevede acordarea subvenției de 35.000 de lei lunar pentru transportul în comun.

„Consilierii locali au hotărât anterior hotărârii votate joi, neacordarea subvenției de 35.000 de lei pe lună firmei de transport în comun. Deocamdată nu avem avem nici un răspuns din partea Voltrans. De mâine e posibil să rămânem fără transport în comun“, a spus Nicoleta Lemeny, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sebeș.

Fără licență de transport

Reprezentanții firmei Voltrans din Sebeș spune că nu poate asigura acest serviciu pentru că nu mai are licență de transport în localitate și că nu poate accepta noua hotărâre de Consiliu local deoarece nu se respectă contractul inițial care prevedea subvenționarea serviciului.

„Noi nu mai avem licență și în cazul acesta nu putem asigura transportul. Contractul putea fi reziliat unilateral dar noi trebuia să fim notificați. Trebuie găsită o soluție pentru cei 1.000 de beneficiari, abonați și persoane care circulă cu bilet pe rutele asigurate de noi“, a spus Dan Iviniș, reprezentantul firmei Voltrans Sebeș. Acesta a precizat că în alte orașe subvenția pentru transportul public este cu mult mai mare și că doar în felul acesta poate fi asigurat călătorilor un serviciu de calitate.

Fără soluție

Primarul Sebeșului, Mugurel Sârbu, consideră că orice hotărâre a luat Consiliul local în ședința extraordinară de joi, este ilegală. Primarul, nu a participat la această ședință, deoarece este într-o vizită într-un oraș înfrățit din Ungaria.

„Problemele din Consiliul local produc efectele de acum. Caietul de sarcini pentru licitația din 17 mai a fost aprobat abia în 31 martie, deși fusese propus încă de două ori de la începutul anului. Contractul practic expiră astăzi și nu se pot face acte adiționale pe acte expirate. Trebuie așteptată licitația din 17 mai“, a spus primarul din Sebeș.

„Vina este a tuturor, ei se ceartă pe la ședințe și noi, care suntem navetiști avm de suferit. Eu vin zilnic de la Răhău și acum va trebui să stau la ocazie sau să apelez pe la vecinii care au și ei drum în oraș. Transportul va fi o problemă pentru noi“, a spus Viorica Lupu, muncitoare din Răhău.
"


Ultima modificare efectuată de către Arhiva de Presa la Mar 26 Iul 2011 14:29:46, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de PresaData înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Joi 27 Mai 2010 15:15:13    Titlul subiectului: 2010-05-27 127590

http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/Licitatie-scandal-transportul-calatori-Sebes_0_269373453.html

"Licitație cu scandal pentru transportul de călători din Sebeș

Dorin Țimonea, Andreea Bărăgan

Joi 27 mai 2010

Alba Iulia
Microbuzele Livio Dario ar urma să circule și prin Sebeș

Transportul public de călători din Sebeș continuă să fie în centrul scandalului provocat de expirarea contractului pentru firma care prestează acest serviciu și organizarea licitației de către administrația locală. Societatea de Transport Public și Voltrans au contestat atribuirea contractului firmei Livio Dari.

Transportul public de călători din Sebeș continuă să fie în centrul scandalului provocat de expirarea contractului pentru firma care prestează acest serviciu și organizarea licitației de către administrația locală. Contractul a expirat la 1 mai 2010, însă firma Voltrans SA Sebeș a continuat să efectueze transportul de călători până la organizarea licitației.

Justița, chemată să se pronunțe

Licitația organizată în urmă cu câteva zile de Primăria Sebeș a fost contestată în instanța de judecată de doi dintre ofertanți, Societatea de Transport Public (STP) SA Alba Iulia și Voltrans SA. Oferta STP nu fost descalificată și nu a mai intrat efectiv în licitație pentru că nu ar fi îndeplinit una dintre condițiile impuse prin caietul de sarcini.

Licitația a fost câștigată de firma „Livio Dario“ SRL Alba Iulia care a oferit prețul de 1 leu pentru un bilet. „Există o contestație depusă de către STP Alba, care se referă la eligibilitatea ofertei. Ea se judecă în contencios administrativ și trebuie soluționată în 30 de zile“, a declarat Mugurel Sârbu, primarul din Sebeș. Acesta a completat că din punctul lui de vedere oferta câștigătoare a fost cea mai bună.

„Prețul biletului oferit de Livio Dario e mai mic cu aproximativ 40 la sută față de cât este în prezent. În acest fel ne-am ușura substanțial bugetul local și nu ar mai trebui să acordăm subvențiile pentru transpotul în comun“, a mai spus primarul din Sebeș.

Plângere penală la DNA

Directorul STP Alba Iulia spune că a inițiat două procese și intenționează să formuleze și o plângere penală. „Am contestat caietul de sarcini deoarece nu s-a impus capacitatea minimă de cel puțin 709 de locuri ci s-a acceptat formula de microbuze urbane, dar pentru că s-au limitat gratuitățile acordate. De asemenea, am contestat procesul verbal al ședinței de atribuire“, a spus Stelian Nicola, directorul STP Alba.

Nicola a precizat că prin al doilea proces a contestat modul de numire al comisiei de licitație și faptul că nu s-au deschis plicurile cu ofertele în aceeași zi. „Vrem să deschidem alte două procese în contencios și să facem o plângere la DNA pentru modul în care s-a desfășurat licitația“, a mai spus directorul STP.

„Noi am contestat decizia comisiei de evaluare a ofertelor de a nu deschide plicurile cu oferta propriu-zisă în aceeași zi, conform legislației în vigoare“, a spus Dan Iviniș, directorul Voltrans, societate ce desfășoară transportul public local în Sebeș din mai 2005. Prețul practicat de Voltrans este același cu cel propus de Livio Dario, adică 1 leu biletul.

Cine este Livio Dario?

Livio Dario este în proprietatea omului de afaceri albaiulian Liviu Poptean. În prezent are aproximativ 100 de angajați și construiește la Alba Iulia o autogară proprie. A reușit să obțină licență pentru mai multe trasee de transport la nivel județean, printre care și traseul dintre orașul Sebeș și municipiul Alba Iulia. „Așteptăm să ne comunice primăria data de la care putem să preluăm serviciul de transport local. Nu ne-a interesat situația celorlalți ofertanți“, a spus Liviu Poptean.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de PresaData înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Mar 26 Iul 2011 14:30:24    Titlul subiectului: 2010-05-03 146582

"Autobuzele Voltrans circulă la Sebeș

Silvia Surugiu

Luni 3 mai 2010

Alba Iulia
Centrul orașului Sebeș

Consilierii locali din Sebeș au hotârât într-o ședință „de îndată“ obligativitatea firmei Voltrans de a oferi servicii de transport în comun în oraș până la finalizarea licitației programată în data de 17 mai 2010.

Inițial, reprezentanții Voltrans au intenționat să suspende activitatea invocând lipsa licenței de transport pentru orașul Sebeș. Potrivit deciziei consilierilor, societatea de transport va asigura serviciul în această perioadă fără subvenție de la bugetul local.

Cei 1.000 de clători din Sebeș sau din satele apropiate de oraș care circulă zilnic cu transportul în comun beneficiaază de servicii după același program ca și până acum.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul ALBA Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community