Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Bilete si abonamente - Chisinau

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Municipiul CHISINAU
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
stfpData înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Feb/2019
Mesaje: 1739
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Joi 08 Noi 2007 18:15:11    Titlul subiectului: 84638

La Chisinau s-au scumpit destul de serios abonamentele de transport acum o luna:

http://economie.moldova.org/stiri/rom/19124/

Ca si in trecut la Iasi si Piatra Neamt, si la Chisinau exista 2 intreprinderi de transport in comun urban:
- Întreprinderea Municipală "Parcul urban de autobuze"
- Întreprinderea Municipală "Regia transport electric"
Citat:
Abonamentele pentru călătoria cu troleibuzele și autobuzele în raza municipiului Chișinău au fost scumpite de la 1 octombrie cu 33% și, respectiv, 60%, în baza unei decizii a Consiliului municipal Chișinău. Prețul la abonamente a fost majorat proporțional cu majorarea tarifelor. Un abonament lunar pentru troleibuz costă 70 de lei (==14 RON). Elevii plătesc 30, iar studenții - 45 de lei. În același timp, un abonament pentru călătoria cu autobuzul costă 55 de lei pentru elevi, 72 de lei pentru studenți și 104 lei (==21 RON) pentru celelalte categorii de călători.

Direcția transport public și căi de comunicație a anunțat că Regia Transport Electric eliberează lunar mai mult de 13 mii de abonamente în timp ce Parcul Urban de Autobuze circa 4 mii.

Potrivit datelor statistice ale întreprinderilor de transport, cca 60 la sută din călătorii care se deplasează cu troleibuzul procură abonamente, iar din cei care preferă autobuzul doar 7 la sută.
Preturile din articolul de mai sus sunt in lei moldovenesti; am dat si echivalentul in lei de-ai nostri pentru cele doua abonamente integrale. Daca cifrele pentru ponderea abonamentelor sunt corecte inseamna ca autobuzele ar transporta de 2.5 ori mai multi calatori decat troleibuzele; totusi credeam ca la Chisinau troleibuzul e mijlocul principal de transport, nu autobuzul.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger
Radu CzechData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Feb/2019
Mesaje: 7990
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 07 Oct 2008 21:24:15    Titlul subiectului: 99285

Transportul cu troleibuzul este, cred, unul dintre putinele servicii la care cetateanul din Chisinau are acces platind un pret rezonabil. Perceptia din Romania vis-a-vis de preturile produselor si serviciilor in capitala Moldovei este total gresita, in majoritatea cazurilor fiind uimit sa gasesc preturi chiar mai mari decat la noi in tara.
Abonamentele la care se face referire mai sus sunt valabile pe toate liniile (desigur, nu sunt valabile de la troleibuz la autobuz si invers). Biletul de troleibuz costa 1 leu, cel de autobuz (in cazul Parcului Urban de Autobuze) 2 lei, iar la privati (microbuze - "rutiere" - si autobuze) 3 lei. Biletele se procura de la taxatorii din vehicule, care verifica legitimatiile de calatorie in general intre fiecare doua statii, indiferent de aglomeratie. Abonamentele pentru troleibuz se procura de la tonetele RTEC doar pe parcursul a cateva zile, la mijlocul si sfarsitul/inceputul de luna. Vehiculele sunt aproape in permanenta extrem de aglomerate. Aspectul cel mai dureros este prezenta unui numar infiorator de mare de microbuze.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
ELECTROData înscrierii: 04/Dec/2009
Ultima vizita: 09/Feb/2019
Mesaje: 367
Locație: Chisinau (Moldova)

MesajTrimis: Vin 01 Oct 2010 11:14:24    Titlul subiectului: ttttttttttttt 134206

http://www.timpul.md/articol/chisinau-sisteme-electronice-de-taxare-in-troleibuze-16139.html

Timp de o lună, în câteva rute de troleibuz va fi implementat sistemul electronic de taxare, informează Info-Prim Neo. Călătorii vor procura tichete de la șofer, le vor composta, iar controlorul doar va monitoriza procesul, a declarat directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Gheorghe Morgoci.

Sistemul este implementat în circa 20 de troleibuze, pe rutele 7, 3 și 20. Este un proiect pilot, implementat în comun cu BERD, a precizat Morgoci. Scopul urmărit este de majora veniturile Regiei, prin minimalizarea cheltuielilor pentru salarizare.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ELECTROData înscrierii: 04/Dec/2009
Ultima vizita: 09/Feb/2019
Mesaje: 367
Locație: Chisinau (Moldova)

MesajTrimis: Mar 28 Dec 2010 19:28:41    Titlul subiectului: 138130

"Sistemul electronic de taxare în troleibuze va fi implimentat pe parcursul anilor 2011-2012. O declarație în acest sens a fost făcută pentru UNIMEDIA de către viceprimarul de ramură, Nistor Grozavu.

Potrivit sursei, la moment este eleborat un studiu de fezabilitate, după care va fi luată o decizie asupra sistemului nou de taxare. "Implimentarea propriu-zisă a noului sistem de taxare electronic va începe după ce toate cele 102 troleibuze vor fi livrate de către producător. Este vorba de un sistem similar cu cel aplicat în mai multe orașe din Europa, pasagerii vor achita călătoria în transportul public cu ajutorul unui card", a explicat Grozavu menționând totodată că asemenea sistem va fi ulterior pus în aplicare și în autobuze.

Precizăm că în urma semnării contractului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstruție și Dezvoltare (BERD), Regia Transport Electronic Chișinău (RTEС) este, practic, obligată să implementeze sistemul electronic de taxare și să realizeze un șir de reforme prevăzute în contract.

În acest sens, bugetul maxim prevăzut de BERD în contract este de 240,450 euro. Condițiile impuse de BERD prevăd ca reformele să fie începute în 2011 și să fie finisate în decurs de 18 luni.

[ . . . . . ]
"

http://unimedia.md/?mod=news&id=27802
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ELECTROData înscrierii: 04/Dec/2009
Ultima vizita: 09/Feb/2019
Mesaje: 367
Locație: Chisinau (Moldova)

MesajTrimis: Lun 10 Ian 2011 14:24:36    Titlul subiectului: 138597

http://unimedia.md/?mod=news&id=28303

"Primele autobuze din capitală, care vor reprezenta varianta-pilot a sistemului de taxare electronică, vor avea turnichete. Ele vor avea drept scop să testeze reacția pasagerilor. Potrivit realizatorilor proiectului, turnichetul este mecanismul care ar trebui să-i obișnuiască pe călători cu noul sistem de taxare. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, însă, este sigur că pasagerii vor fi nemulțumiți de introducerea turnichetelor, care vor crea îmbulzeală la intrarea în transportul public.

Edilul capitalei a testat astăzi unul din autobuzele, care urmează a fi dotat cu sistemul de taxare electronică a călătoriilor. Realizatorii proiectului au propus un sistem, conform căruia pasagerii să procure cartele electronice de la chioșcurile din capitală, pe care le vor încărca cu o anumită sumă de bani. Inițial, s-a propus ca utilajul care va scoate de pe cartele prețul unei călătorii să fie amplasat doar la ușa din față. Odată cu introducerea cartelei, șoferul va trebui să o valideze, tastând un buton, după care turnichetul se va ridica pentru a permite intrarea în salonul autobuzului. Se estimează că un asemenea mecanism va permite intrarea în autobuz a 30 de pasageri pe minut.

Potrivit lui Chirtoacă, autobuzele cu/fără turnichet vor fi testate paralel, iar ulterior va fi luată o decizie finală. Edilul capitalei a propus ca utilajul care va valida cartela să fie amplasat la toate cele trei intrări ale autobuzelor, iar turnichetul să fie exclus.

UNIMEDIA precizează că implementarea propriu-zisă a noului sistem de taxare electronic va începe în 2011-2012. În urma semnării contractului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstruție și Dezvoltare (BERD), Regia Transport Electronic Chișinău (RTEС) este, practic, obligată să implementeze sistemul electronic de taxare și să realizeze un șir de reforme prevăzute în contract.

În acest sens, bugetul maxim prevăzut de BERD în contract este de 240,450 euro. Condițiile impuse de BERD prevăd ca reformele să fie începute în 2011 și să fie finisate în decurs de 18 luni. După ce sistemul electronic de taxare a călătoriilor va fi implementat în autobuze și troleibuze, va veni rândul și celorlalte tipuri de transport public.
"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ELECTROData înscrierii: 04/Dec/2009
Ultima vizita: 09/Feb/2019
Mesaje: 367
Locație: Chisinau (Moldova)

MesajTrimis: Mar 25 Ian 2011 20:19:39    Titlul subiectului: 139165

Astazi la un post TV, Morgoci a declarat ca a esuat experimentul cu procurarea biletelor de la sofer si compostarea lor.
In prima luna s-a obtinut profit, in a doua luna nimic, iar in a treia luna pierderi. Laughing Nici soferul nu reusea sa vanda bilete, dar probabil nici pasagerii nu se oboseau sa le cumpere.
Daca va fi introdus sistemul electronic, vor trebui mai multi controlori. Cateva amenzi bune si le va trece cheful de mers pe degeaba.
Eu mai bine platesc, decat sa "discut" cu controlorii. Shocked
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ELECTROData înscrierii: 04/Dec/2009
Ultima vizita: 09/Feb/2019
Mesaje: 367
Locație: Chisinau (Moldova)

MesajTrimis: Sâm 29 Oct 2011 18:41:58    Titlul subiectului: 149982

Se mai aude ceva despre sistemul electronic de taxare ? Va fi introdus sau nu?
Mai ales in noile jucarii unde taxatorii, pasagerii si zona puntii spate sunt parti ale conflictului Laughing
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu CzechData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Feb/2019
Mesaje: 7990
Locație: Iasi

MesajTrimis: Sâm 29 Oct 2011 18:56:23    Titlul subiectului: 149983

Un sistem de eliberare a abonamentelor cu mai multa eficienta se are in vedere? Este un cosmar luatul de bilet la fiecare urcare, mai ales in aglomeratia din vehiculele din Chisinau. Am stat cateva zile in Chisinau si mi-as fi dorit sa am posibilitatea de a-mi procura un abonament, fie el si pe o luna (dar n-ar fi fost rau cu valabilitate de jumatate de luna, o saptamana sau chiar de o zi). Am aflat, insa, ca trebuie sa ma las pagubas si sa mi se taie bilet intr-o veselie, pentru ca abonamentele se elibereaza dupa un sistem extrem de alambicat...
_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
ELECTROData înscrierii: 04/Dec/2009
Ultima vizita: 09/Feb/2019
Mesaje: 367
Locație: Chisinau (Moldova)

MesajTrimis: Mie 12 Sep 2012 17:51:08    Titlul subiectului: 158867

Au fost puse in vanzare bilete de tip nou. E interesant faptul ca pe ele e scris "valabil compostat".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adenauerData înscrierii: 12/Aug/2010
Ultima vizita: 06/Feb/2019
Mesaje: 241
Locație: Chisinau (Moldova)

MesajTrimis: Joi 13 Sep 2012 09:36:34    Titlul subiectului: 158889

Aceste bilete, care se dau acum in troleibuze, au ramas de la experimentul facut acum vreo 2 ani, in citeva rute de troleibuz, care presupunea excluderea taxatorilor. Calatorii trebuiau sa cumpere biletul de la soferul troleibuzului si sa-l composteze la composterul aflat in salon.
_________________
Din Chisinau
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ELECTROData înscrierii: 04/Dec/2009
Ultima vizita: 09/Feb/2019
Mesaje: 367
Locație: Chisinau (Moldova)

MesajTrimis: Joi 13 Sep 2012 18:52:19    Titlul subiectului: 158895

Si eu credeam ca scapam de biletele invechite, iar cele noi sunt o noua etapa de trecere la un sistem modern de taxare. Confused
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ELECTROData înscrierii: 04/Dec/2009
Ultima vizita: 09/Feb/2019
Mesaje: 367
Locație: Chisinau (Moldova)

MesajTrimis: Lun 24 Dec 2012 18:15:14    Titlul subiectului: 161182

In troleibuze se vand bilete ale companiei private Ruta-Prim. Shocked
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ELECTROData înscrierii: 04/Dec/2009
Ultima vizita: 09/Feb/2019
Mesaje: 367
Locație: Chisinau (Moldova)

MesajTrimis: Joi 24 Oct 2013 17:34:59    Titlul subiectului: 168301

In troleibuze au aparut anunturi care ne spun ca intoarcerea biletului folosit taxatorului se considera infractiune.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu CzechData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Feb/2019
Mesaje: 7990
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi 24 Oct 2013 19:33:02    Titlul subiectului: 168303

Reiau intrebarea: introducerea unui bilet/abonament de o zi sau macar abonament pe o luna disponibil altfel decat in conditiile restrictive actuale se are in vedere? Este infiorator sa tot cumperi bilete la fiecare urcare daca ai de circulat intr-o zi in mai multe locuri din oras, mai ales daca vehiculele sunt si foarte aglomerate...
_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
ELECTROData înscrierii: 04/Dec/2009
Ultima vizita: 09/Feb/2019
Mesaje: 367
Locație: Chisinau (Moldova)

MesajTrimis: Vin 13 Dec 2013 19:41:45    Titlul subiectului: 169569

Pana la sfarsitul anului viitor se doreste instalarea sistemelor PayPass in troleibuze, autobuze si microbuze. Nu e clar daca se vor folosi carduri gen Visa sau pur si simplu vor fi carduri speciale.
Si apoi ce vor face cei cu microbuzele? Vor accepta ei asa ceva?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Municipiul CHISINAU Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community