Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Autobuze noi pentru R.A.T. Craiova
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul DOLJ
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 03 Mar 2011 17:31:46    Titlul subiectului: Autobuze noi pentru R.A.T. Craiova 140687

http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Craiova-autobuze-second-hand-Cernele-Piata_0_437356712.html

"Craiova: Prea săraci să cumpere autobuze second-hand. 20 de mașini vor duce oltenii din Cernele la Piață

Bogdan Marica

Joi 3 mar 2011

Călătorii de pe ruta 1 Gară - Romanești vor mai circula mult timp cu autobuzele vechi.

Primăria a prevăzut în buget 2,5 milioane de lei, din care vor fi achiziționate 20 mijloace de transport în comun noi. Municipalitatea craioveanăintenționează să cumpere 20 de autobuze nou-nouțe. Acestea vor înlocui rablele marca UDM 112, vechi de două decenii, care circulă pe traseul 2 Cernele - Piața Mare.

Din această vară, craiovenii ar putea călători în 20 de mijloacele de transport în comun nou-nouțe. Achiziția urmează să fie făcută de Primăria Craiova, suma de 2,5 milioane de lei fiind deja prevăzută în bugetul orașului pe anul 2011. Deși autobuzele vor fi date în folosință Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, procedura de achiziționare va fi derulată de către primărie.

Tramvaiul nu va fi accesibil pe traseul 2

„Dorința noastră este ca în martie și aprilie să aibă loc licitațiile, iar din iunie și iulie să primim deja autobuzele. Așa sperăm noi să se întâmple, deși nu este organizată de noi licitația“, a declarat șeful RAT Craiova, Marinel Florescu.

Cu siguranță noile autobuze nu vor fi second-hand, pentru că edilii sunt hotărâți să investească în autovehicule a căror întreținere să nu coste mult. De-a lungul anilor s-a constatat că autobuzele achiziționate deja cu mulți kilometri rulați sunt mai greu de întreținut, iar investiția mai mică nu rentează în cele din urmă. Cel mai probabil, noile autobuze vor înlocui uzatele autovehicule care circulă pe traseul 2 Cernele - Piața Mare.

Decizia de a înlocui autobuzele de pe respectiva rută vine și ca urmare a faptului că tramvaiul va fi inaccesibil craiovenilor pe anumite porțiuni din cauza lucrărilor de realizare a pasajului suprateran de la kilometrul 0 al orașului. Pe traseul Cernele - Piața Centrală circulă 38 de autobuze marca UDM 112. „Avem autovehicule vechi de peste 20 de ani cu norma de casare îndeplinită și care vor fi casate imediat ce le vom primi pe cele noi“, a mai spus șeful RAT.

Parc auto RAT bun de casat

Regia Autonomă de Transport Craiova deține un parc auto cu 176 de autobuze și 34 de tramvaie. Din numărul total de autovehicule, 38 sunt marca UDM 112, având o vechime mai mare de 20 de ani și milioane de kilometri la bord. Alte rable mai circulă și pe ruta Gară-Romanești, însă călătorii mai au de așteptat până când edilii vor face următoarea investiție în parcul auto al Craiovei."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Cosmin5Data înscrierii: 31/Aug/2008
Ultima vizita: 25/Aug/2014
Mesaje: 63
Locație: Craiova

MesajTrimis: Joi 03 Mar 2011 22:18:49    Titlul subiectului: 140705

38 de autobuze circula pe Piata Centrala - Cernele Shocked Shocked Shocked
Asta e numarul total al autobuzelor UDM care mai sunt in parcul RAT, nu numarul de autobuze de pe traseul 2. Pe acesta nu se circula cu mai mult de 10-12 vehicule la ora de varf. Sunt curios ce fel de autobuze vor fi cele 20, ca de inlocuit au ce inlocui, ca-s o gramada de rable. Si cu riscul de a fi "certat" de DAC-fani, cu tot respectul autobuzele astea au fost de la inceput niste rebuturi, usi neetanse si nesincronizate, sistem de incalzire 0, iarna e mai frig inauntru decat afara si nici nu te feresc de intemperii. Chiar ma mir ca rocar s-a mai tarat cativa ani dupa Revolutie utilizand aceste tehnologii vechi. Nu cred ca exista cineva care le va duce dorul, mai ales ca designul aminteste de cumplita perioada comunista (si da, in Oltenia a fost cu adevarat cumplita). Atata timp cat nu se aduc MAZ sau turcisme in locul lor, se poate numi progres. Sincer sa fiu prefer ceva second-hand decat oricare din acestea doua, mai ales cand imi vine in minte imaginea midibuzelor turcesti din oras care arata ca dupa razboi, cat si a autobuzelor MAZ cu care am circulat in Brasov, Constanta si Tg Mures si care scoteau un fum si un zgomot comparabil cu batranele DAC (in rest mi s-au parut ok, desi finisajele parca-s facute cu dalta intr-o intreprindere comunista romaneasca).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de PresaData înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Vin 22 Apr 2011 13:41:14    Titlul subiectului: 2011-04-22 142832

"Autobuze cu detector de călători frauduloși

Primăria Craiova intenționează să achiziționeze în acest an 20 de autobuze noi pentru Regia Autonomă de Transport Craiova. Investiția nu este cu fonduri europene, ci cu bani proprii, care au fost deja prevăzuți în bugetul acestui an.
Edilii, care lucrează în prezent la întocmirea caietului de sarcini pentru aceste autobuze, au intenții mărețe.
„Am insistat să luăm autobuze noi, în sistem de leasing. Vrem să fie autobuze performante, ca să nu mai vină nimeni să ne spună că vara circulă cu ele ca într-un cuptor și iarna ca într-un frigider. Dar mai sunt și alte elemente pe care trebuie să le luăm în considerare, cum ar fi taxarea electronică și alte aspecte realizate prin proiectul Modern și pe care trebuie să le cerem și celor care vor veni să ne vândă acele autobuze. Sunt multe aspecte de avut în vedere, nu doar cele legate de capacitatea motorului, consumul de combustibil și numărul de călători“, a declarat ieri Mărinică Dincă, viceprimarul Craiovei. Vicele Dincă dorește ca noile mijloace de transport în comun să aibă detectoare de călători frauduloși. „În prezent, există sisteme moderne de monitorizare a celor care urcă în mijloacele de transport în comun, dar «uită» să-și achite călătoria. La Timișoara, spre exemplu, un asemenea proiect este implementat tocmai pentru că au știut să-l ceară atunci când au cumpărat autobuze. Acest sistem anunță când în mijlocul de transport în comun există persoane care circulă fără bilet și câte asemenea persoane sunt. Am dori și noi un asemenea sistem pe noile autobuze“, a spus viceprimarul.
"

http://www.gds.ro/Eveniment/2011-04-22/Autobuze+cu+detector+de+calatori+fraudulosi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Arhiva de PresaData înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 03/Sep/2020
Mesaje: 931

MesajTrimis: Dum 31 Iul 2011 01:06:51    Titlul subiectului: 2011-07-30 146889

"Consilierii locali craioveni au renunțat la noile autobuze pentru subvenția la energie termică

Aleșii locali craioveni au votat ieri, în cadrul ședinței extraordinare, rectificare bugetare prin care 2,5 milioane de lei, bani alocați în buget pentru achiziționarea de noi autobuze, să fie redirecționate pentru plata subvenției la energie termică.

Deși proiectul de rectificare bugetară a fost atacat de consilierul local Virgil Boboc, fost director al Regiei de Transport în Comun Craiova, consilierii au votat punctul de pe ordinea de zi, banii fiind redirecționați către plata datoriilor.

„Nu putem să avem un oraș modern fără transport modern. Propun ca această sumă să rămână în buget pentru aceste autobuze, fiindcă niciodată nu vor fi suficient de mulți bani pentru aceste investiții“, a spus Virgil Boboc în plenul ședinței.

Explicația pentru schimbare de destinație a sumei de bani a venit de la directorul economic al Primăriei Craiova, Nicolae Pascu. „Din acești bani vom plătim furnizarea energiei termice la populație până la nivelul lunii februarie, care era neachitată. Dacă, la sfârșitul trimestrului trei, veniturile vor crește, poate se va introduce din nou această cheltuială în bugetul local“, a răspuns Nicolae Pascu

Regia Autonomă de Transport Craiova intenționa să achiziționeze 20 de autobuze nou-nouțe anul acesta, în bugetul pe anul 2011 fiind prevăzute 2,5 milioane de lei pentru această investiție. Noile mijloace de transport în comun trebuiau să înlocuiască rablele marca UDM 112, vechi de două decenii, care circulă pe traseul 2 Cernele - Piața Mare.

Parc auto RAT bun de casat

Regia Autonomă de Transport Craiova deține un parc auto cu 176 de autobuze și 34 de tramvaie. Din numărul total de autovehicule, 38 sunt marca UDM 112, având o vechime mai mare de 20 de ani și milioane de kilometri la bord. Alte rable mai circulă și pe ruta Gară-Romanești, însă călătorii mai au de așteptat până când edilii vor face următoarea investiție în parcul auto al Craiovei.
"

Fotogalerie cu #404: http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Autobuzele-jerpelite-RAT-Craiova_5_526797320.html
Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Consilierii-craioveni-renuntat-autobuze-subventia_0_526747408.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 13 Oct 2011 09:44:40    Titlul subiectului: 149540

http://www.adevarul.ro/locale/craiova/FOTO-Autobuze-Craiovei-Banii-transport_0_571742901.html

"Autobuze antice pe străzile Craiovei. Banii pentru noile mijloace de transport nu au mai apărut

13 octombrie 2011

Autor: Bogdan Marica | 21 afișări

Autobuzele jerpelite ale RAT Craiova

Consilierii locali nu au mai alocat în luna septembrie cele 2,5 milioane de lei necesare cumpărării a 20 de autobuze nou-nouțe.

Craiovenii rămân fără mijloacele de transport noi și anul acesta. Deși la începutul anului, pe lista de investiții a municipalității se afla suma de 2,5 de milioane de lei cu destinția achiziție autobuze, respectiva propunere nu se va concertiza, cel puțin în 2011. În luna iulie, aleșii locali lua hotărârea de a transfera suma alocată pentru mijloace de transport noi în conturile Regiei Autonome de Termoficare, cu titlul de subvenție.

Banii urmau să acopere din datoriile Termoficării pentru a asigura cumpărarea de agent termic. Aceste lucruri se întâmplau în condițiile în care municipalitea nu realizase toate veniturile pe care conta la începutul anului. Directorul economic al primăriei, Nicolae Pascu, declara în luna iulie că „au avut de ales între a lăsa acești bani în buget pentru achiziția de autobuze și a avea în continuare agent termic în oraș“. La aceste afirmații venea precizarea că banii pentru autobuze urmează să fie alocați toamna aceasta, cel mai probabil în ședința din luna septembrie.

Surpriză a fost ca pe ordinea de zi a ședinței din septembrie să nu fie propusă nicio astfel de rectificare bugetară. Potrivit directorului RAT Craiova, Marinel Florescu, achiziția de autobuze depinde numai de primăria Craiova. „Pot să vă spun că în luna iulie, în ședința ordinară, s-a decis ca suma de 2,5 milioane să meagă la Regia de Termoficare. Mai mult de atât nu știu să vă spun pentru că nu depinde de noi“, a declarat șeful RAT.

Parc RAT bun de aruncat

Din păcate, nici reprezentanții primăriei nu au vești noi în ceea ce privește achiziție. Pentru că nici pe următoarea orinde de zi din luna octombrie nu se preconizeză că va apărea rectificare de buget, cu siguranță edilii vor amâna achiziția pentru planul de investiții din 2012. Regia Autonomă de Transport Craiova deține un parc auto cu 176 de autobuze și 34 de tramvaie. Din numărul total de autovehicule, 38 sunt marca UDM 112, având o vechime mai mare de 20 de ani și milioane de kilometri la bord.

Alte rable mai circulă și pe ruta Gară-Romanești, însă călătorii mai au de așteptat până când edilii vor face următoarea investiție în parcul auto al Băniei. Noile autobuze ar fi trebuit să înlocuiască hârburile de pe traseul 2 Cernele – Piața Mare."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
vlady-13Data înscrierii: 10/Mai/2007
Ultima vizita: 09/Noi/2018
Mesaje: 312
Locație: Craiova

MesajTrimis: Joi 09 Aug 2012 00:38:31    Titlul subiectului: 157948

Olguța promite 50 de autobuze noi

http://www.gds.ro/Actualitate/2012-08-09/Olguta+promite+50+de+autobuze+noiCitat:
Municipalitatea ar urma să achiziționeze în leasing aceste mijloace de transport în comun, considerând că e mai convenabil să plătească leasingul autobuzelor noi decât reparația autobuzelor vechi

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, s-a plimbat ieri cu autobuzul, împreună cu noul director al RAT Craiova, Alin Goga. Nu cu vreun hârb de pe rutele 1, 2, 17 ori 29, ci cu un autobuz nou-nouț, marca Otokar, dotat cu încălzire performantă pentru perioada iernii, aer condiționat care să asigure răcoare pe timpul verii și alte dotări specifice standardelor impuse în prezent în țările europene, cum ar fi podeaua joasă și rampa pentru persoanele cu handicap. Acest mijloc de transport în comun a fost pus la dispoziție de firma MHS Truck&Bus reprezentanților municipalității și jurnaliștilor craioveni, pentru a arăta un exemplu de autobuz modern, apropiat de ce și-ar dori cetățenii acestui oraș. Un asemenea autobuz de 12 m lungime, cu trei uși și toate celelalte dotări, are o capacitate de circa 100 de călători, din care 40 pe scaune, și costă între 150.000 și 200.000 de euro.

Mai ieftin leasingul decât reparația

„Cam așa ar trebui să arate transportul în comun din Craiova. În acest sens, intenționăm să achiziționăm 50 de autobuze noi, pentru că în condițiile actuale nu se mai poate circula. Nu este neapărat vorba despre acest tip de autobuz, ci de ceva asemănător, care să ofere călătorilor toate condițiile pentru un transport civilizat“, a declarat primarul Olguța Vasilescu după plimbarea cu autobuzul.
Necesitatea achiziționării unor autobuze noi nu ține doar de condițiile oferite de autobuzele actuale, ci și de fiabilitatea lor.
„Pe noi ne costă foarte mult întreținerea autobuzelor vechi care sunt acum în parcul auto al RAT. Iar fiabilitatea acestor lasă de dorit. Să nu uităm că iarna trecută, la -25 de grade Celsius, au funcționat doar două autobuze din întreg parcul RAT, or așa ceva nu ne mai dorim. Achiziționarea autobuzelor noi se va face în leasing, ca să nu fie o presiune prea mare pe buget. Pentru noi, este mult mai avantajos să plătim ratele la leasing decât să achităm reparațiile la autobuzele vechi“, a explicat primarul Craiovei.
„Regia cheltuie sume foarte mari pentru reapararea acestor autobuze vechi. Am cheltuit anul trecut numai pe piese peste trei milioane de lei, iar anul acesta ne ducem spre cinci milioane de lei pentru aceste piese de schimb. Dintr-un parc de 169 de autobuze, în opinia mea, datorită unui mare efort din partea angajaților Regiei care se ocupă de repararea acestor mijloace de transport, avem cam 70 de autobuze care ar trebui casate imediat, pentru că riscă să nu mai primească ITP“, a completat-o directorul RAT, Alin Goga.

Licitație, poate chiar în toamnă

Dacă noua administrație locală se va ține de cuvânt, craiovenii vor putea circula cu noile autobuze chiar din acest an.
„Am prezentat astăzi (ieri - n.r.) un autobuz care îndeplinește standardele de calitate și confort pe care vrem noi să le oferim călătorilor. Înnoirea parcului de autobuze al RAT este o necesitate, dar credem că anul acesta, prin decembrie, sau cel târziu anul viitor vom avea posibilitatea să circulăm în autobuze în care să nu mai fie cald vara ori să viscolească iarna“, a dezvăluit directorul general al RAT, dând de înțeles că o asemenea achiziție ar putea fi făcută chiar în toamnă.
„Va câștiga licitața firma care va oferi autobuzul cel mai ieftin, dar cu cât mai multe dotări, pentru a fi la standardele pe care noi ni le dorim“, a completat Olguța Vasilescu. Primărița a menționat că printre condițiile care vor fi impuse în caietul de sarcini al viitoarei licitații nu se numără doar dotarea autobuzelor cu un sistem performant de încălzire pe timpul iernii sau de răcorire pentru vară, ci mijloacele de transport în comun trebuie să îndeplinească și alte standarde: „Ca femeie și ca mamă, pe mine mă interesează și un alt aspect: să pot să mă urc ușor în autobuz. Pentru că, dacă am o fustă strâmtă sau un copil de mână, cu greu pot să mă urc în acele Prestij-uri din parcul RAT. Nu doresc să fie astfel de probleme și cu autobuzele pe care le vom achiziționa“.
„Pe lângă celelalte condiții, ne interesează și siguranța cetățeanului, sens în care ne gândim să solicităm autobuze dotate cu camere de supraveghere video, dar și cu monitoare cu ajutorul cărora să oferim călătorilor diverse informații“, a completat-o directorul RAT.

Subvenția lunară, cât trei autobuze noi

Potrivit directorului RAT Craiova, veniturile Regiei de transport locale sunt în jur de 40.000 de lei zilnic, iar cheltuielile ating 125.000 de lei pe zi. Diferența este acoperită din bugetul local, cu titlu de subvenție, și cuprinde, în cea mai mare parte, acoperirea facilităților acordate mai multor categorii de cetățeni, în primul rând a gratuităților și reducerilor pentru pensionari.
Practic, subvenția acordată în acest sens pentru RAT Craiova de la bugetul local atinge între 2-2,5 milioane de lei/lună, bani cu care s-ar putea achiziționa, lunar, trei autobuze noi, cu podea joasă și aer condiționat, de genul celor prezentate ieri de firma MHS Truck&Bus. Așadar, deși bugetul pe acest an nu include o prevedere bugetară pentru achiziția autobuzelor, autoritatea locală ar putea face rost de bani foarte ușor, prin eliminarea ori măcar reducerea facilităților pentru pensionari.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Dum 21 Iul 2013 20:40:32    Titlul subiectului: 165842

S-a publicat anuntul privind organizarea unei proceduri de achizitie de autobuze noi pentru RAT Craiova.

Nu am apucat sa studiez documentatia, insa pare sa fie vorba de autobuze solo.
Suma alocata e destul de mare, e vorba de vreo 51 de milioane de lei, asta ar fi cam vreo 11.300.000 de euro, ar putea fi vorba de vreo 50 de autobuze.

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Florin CData înscrierii: 21/Noi/2012
Ultima vizita: 08/Iul/2016
Mesaje: 19
Locație: Craiova

MesajTrimis: Mie 24 Iul 2013 23:11:57    Titlul subiectului: 165943

Totuși, mă întreb, de ce oare nu pun accent pe extinderea transportului electric, nu vreau să par contra autobuzelor, dar poate că astfel pe viitor RAT Craiova va fi mai eficientă.
_________________
060 EA
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adymartianulData înscrierii: 04/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Apr/2021
Mesaje: 60
Locație: Craiova

MesajTrimis: Vin 04 Oct 2013 14:15:48    Titlul subiectului: 167710

Un singur ofertant pentru autobuzele RAT Craiova. Solaris, unica marcă înscrisă la licitația primăriei Craiova
http://www.oltenasul.ro/un-singur-ofertant-pentru-autobuzele-rat-craiova-solaris-unica-marca-inscrisa-la-licitatia-primariei-craiova/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adymartianulData înscrierii: 04/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Apr/2021
Mesaje: 60
Locație: Craiova

MesajTrimis: Mar 06 Mai 2014 15:47:38    Titlul subiectului: 172725

Polonezii de la Solaris, singurii ofertanți și în acest an
Citat:
În urmă cu câteva zile, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost publicată lista ofertanților, care conține un singur nume: asocierea Solaris Bus & Coach - IAC Management SRL, producătorul și dealerul autobuzelor Solaris.

Sursa

Sper ca de data aceasta oferta aste conforma. Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adymartianulData înscrierii: 04/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Apr/2021
Mesaje: 60
Locație: Craiova

MesajTrimis: Joi 12 Iun 2014 09:24:53    Titlul subiectului: 173388

Autobuzele noi, așteptate la toamnă
Citat:
20 de autobuze noi, cu aer condiționat, vor circula pe străzile Craiovei. Primele 20 de autobuzei noi, achiziționate cu bani de la bugetul local, vor circula pe străzile Craiovei din luna septembrie, a anunțat directorul Regiei Autonome de Transport (RAT), Radu Preda. Craiova a alocat un buget de zece milioane de euro pentru achiziția a 50 de autobuze noi, iar la licitație s-a prezentat doar asocierea Solaris Bus & Coach - IAC Management SRL, producătorul și dealerul autobuzelor poloneze Solaris, cu care municipalitatea negociază contractul de achiziție.

Sursa

Sper ca restul de 30 sa nu se faca nevazute, asa cum e obiceiul pe la noi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
virgiliusData înscrierii: 21/Noi/2006
Ultima vizita: 31/Mar/2021
Mesaje: 278
Locație: Constanta

MesajTrimis: Joi 12 Iun 2014 10:07:03    Titlul subiectului: 173389

Pentru cele cateva linii mai importante (si mai lungi totodata) sunt suficiente si doar 20 autobuze noi care impreuna cu cele vechi pot deservi multumitor calatorii craioveni.
In rest, multe trasee sunt fie scurte (ca numar de km.), fie rare (ca ritmicitate) deci n-ar necesita investitii majore!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adymartianulData înscrierii: 04/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Apr/2021
Mesaje: 60
Locație: Craiova

MesajTrimis: Mar 08 Iul 2014 14:42:16    Titlul subiectului: 173744

Primul lot de autobuze vine în toamnă
Citat:
17 autobuze vor fi livrate municipalității craiovene în toamna acestui an, în baza unui acord semnat cu firma care a câștigat licitația. Acordul-cadru a fost semnat deja de către reprezentanții Primăriei Craiova și firma Solaris, cea care a câștigat licitația. Urmează ca în această perioadă să fie semnat și acordul subsecvent, imediat după definitivarea detaliilor legate de mobilierul autobuzelor și de culoarea acestora.

Sursa
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Catalin GhitaData înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 19/Apr/2021
Mesaje: 6219
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Lun 04 Aug 2014 12:04:23    Titlul subiectului: 174153

http://adevarul.ro/locale/craiova/primaria-craiova-cumparat-100-autobuze-poloneze-pretul-12-milioane-euro-1_53df1f660d133766a8fdbdb3/index.html

"Primăria Craiova a cumpărat 100 de autobuze poloneze la prețul de 12 milioane de euro

4 august 2014

de Andreea Mitrache

100 de autobuze pentru transportul urbban au fost cumpărate de Primăria Craiova printr-un contract de 54,2 milioane lei (12,2 milioane euro), inclusiv TVA.-un contract de 54,2 milioane lei (12,2 milioane euro), inclusiv TVA.

Craiovenii au declarat că investiția trebuia făcută în condițiile în care unele autobuze din oraș ar trebui casate. „Sunt convinsă că noile autobuze sunt dotate la standard europene, așa că mă bucur că Primăria Craiova a făcut această investiție. Pe anumite trasee este jale în acest moment. Unele autobuze sunt vechi și ar fi trebuit scoase din circulație de ani buni“, a declarat Tudora Cojocaru. Primăria Craiova a cumpărat 100 de autobuze pentru transportul urban la prețul de 12, 2 milioane de euro. IAC Management este reprezentant pentru România al producătorului polonez de autobuze și autocare Solaris. În luna februarie procedura de achiziție a fost anulată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Decizia a fost atacată în instanță de primărie, însă a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova în luna aprilie. Primăria a primit o singură ofertă pentru acest acord, evaluat inițial la 45 milioane lei, fără TVA."

_________________
Harta traseelor autobuzelor Transbus Buzau.
http://harti.tramclub.org/buzau-apr13.pdf
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adymartianulData înscrierii: 04/Mai/2013
Ultima vizita: 07/Apr/2021
Mesaje: 60
Locație: Craiova

MesajTrimis: Lun 04 Aug 2014 22:54:14    Titlul subiectului: 174160

Salut. Scrie si mai sus ca sunt 50. Nu cred ca gasesti autobuz nou la 120k €
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Apr/2021
Mesaje: 8101
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mar 28 Oct 2014 11:22:25    Titlul subiectului: 175322

http://www.cvlpress.ro/28.10.2014/au-sosit-primele-autobuze-solaris

Citat:
Au sosit primele autobuze Solaris

28 octombrie 2014
Autor Laura Moțîrliche

Primele șapte autobuze poloneze, din lotul de 17 care a fost achitat în acest an de Primărie, se află acum în parcul RAT Craiova. Acestea urmează să fie înmatriculate și, de săptămâna viitoare, vor fi scoase în trafic. Autobuzele cele noi vor fi întâlnite pe rutele lungi și aglomerate, cum sunt cele care fac legătura cu cartierul Craiovița Nouă și Gara Craiova.

Primăria Craiova a încheiat un contract pentru cumpărarea a 50 de autobuze noi, marca Solaris, iar până la sfârșitul acestui an vor fi livrate 17 dintre acestea. Primele șapte au ajuns deja zilele acestea, urmând ca și restul de zece să vină săptămâna viitoare. „Aceste 17 autobuze au fost cumpărate cu banii jos, dar anul viitor, dacă se dă drumul la axa pe Transport, să putem să le achiziționăm pe fonduri europene. Asta a fost și ideea, nu am mai așteptat să achiziționăm pe fonduri europene pentru că știm că durează. S-ar putea ca abia din 2016 să putem să accesăm și, la cum se circulă în Craiova, chiar era o urgență până la urmă”, a precizat primarul Lia Olguța Vasilescu, care s-a deplasat ieri cu primul autobuz în oraș pentru a-l testa.

27 de locuri pe scaune și aer condiționat

Autobuzele au o lungime de 12 metri și o capacitate de 100 de locuri, dintre care 27 pe scaune și restul în picioare. „Este o noutate pentru municipiul Craiova că sunt dotate cu motor care respectă tehnologia de poluare Euro 6. Este o premieră la nivel național pentru că abia începând de anul acesta toate autobuzele achiziționate trebuie să aibă această normă de poluare”, a precizat Marius Buzilă, șef Serviciu tehnic din cadrul RAT Craiova. Toate au platforma joasă, trapă pentru persoanele cu dizabilități fizice și sunt dotate cu aer condiționat. Au un sistem de informare al călătorilor pe trei laterale, cât și în interior, astfel încât călătorii să știe clar pe ce rută circulă fiecare mașină. Pe lângă sistemul video, sistem audio, dar și sistem video.

Săptămâna viitoare vor veni și următoarele zece autobuze

Cele șapte autobuze vor fi scoase pe traseu peste o săptămână. Printr-o hotărâre de consiliu, mijloacele de transport vor fi trecute mai întâi în patrimoniul regiei, apoi vor fi înmatriculate. Tot în aceste zile, vor fi montate și aparate de taxare pentru bilete, urmând ca abia de la anul viitor să fie instalat pe acestea și sistemul de e-ticketing. „Următoarele zece autobuze sunt așteptate săptămâna viitoare, restul în funcție de cum va avea municipalitatea bani. Dacă vom avea bani anul viitor, atunci le vom și cumpăra”, a menționat primarul Craiovei, Olguța Vasilescu. Directorul RAT Craiova, Marcel Tănăsescu, a precizat că autobuzele noi vor fi introduse mai întâi pe traseele lungi și aglomerate, cum sunt cele care fac legătura cu cartierul Craiovița Nouă și Gara Craiova.

O achiziție de 15 milioane de euro de la bugetul local

Toate cele 50 de autobuze costă 15 milioane de euro, bani care sunt plătiți în totalitate de la bugetul local. Autoritățile locale au menționat că nu au mai contractat nici un credit bancar pentru plata acestora, preferând să le achite cu banii jos, atunci când bugetul permite acest lucru. Pentru cele 17 autobuze care vin în acest an, reprezentanții municipalității au declarat că au efectuat plățile, prețul estimativ licitat fiind de 200.000 de euro pe bucată. „Copenhaga are Solaris, și Italia la fel.. deci nu este o firmă necunoscută în Uniunea Europeană, ba dimpotrivă, capitalele din Uniunea Europeană au autobuze livrate de această firmă”, a declarat Olguța Vasilescu. Autobuzele Solaris sunt asigurate pentru o perioadă de doi ani sau în limita a 120.000 de kilometri parcurși.autobuze-1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  103.23 kb
 Vizualizat:  de 28151 ori

autobuze-1.jpgautobuze.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  102.54 kb
 Vizualizat:  de 28151 ori

autobuze.jpg_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Apr/2021
Mesaje: 8101
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 14 Noi 2014 13:24:06    Titlul subiectului: 175593

Primele autobuze au iesit astazi pentru prima data pe traseul E1:


IMG_7561.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  89.42 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7561.JPGIMG_7562.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  82.51 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7562.JPGIMG_7564.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  96.69 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7564.JPGIMG_7566.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  76.39 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7566.JPGIMG_7567.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  70.12 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7567.JPGIMG_7568.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  78.78 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7568.JPGIMG_7565.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  95.82 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7565.JPGIMG_7571.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  74.54 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7571.JPGIMG_7572.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  76.37 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7572.JPGIMG_7574.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  94.21 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7574.JPG_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Apr/2021
Mesaje: 8101
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 14 Noi 2014 13:25:30    Titlul subiectului: 175594

La traseu:


IMG_7579.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  94.34 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7579.JPGIMG_7583.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  76.04 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7583.JPGIMG_7585.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  99.65 kb
 Vizualizat:  de 27942 ori

IMG_7585.JPG_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Apr/2021
Mesaje: 8101
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 14 Noi 2014 16:28:02    Titlul subiectului: 175597

Intram?

Cabina soferului:IMG_7529.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  93.52 kb
 Vizualizat:  de 27910 ori

IMG_7529.JPGIMG_7528.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  167.59 kb
 Vizualizat:  de 27910 ori

IMG_7528.JPGIMG_7527.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  60 kb
 Vizualizat:  de 27910 ori

IMG_7527.JPGIMG_7522.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  53.52 kb
 Vizualizat:  de 27910 ori

IMG_7522.JPGIMG_7521.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  96.89 kb
 Vizualizat:  de 27910 ori

IMG_7521.JPGIMG_7523.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  98.66 kb
 Vizualizat:  de 27910 ori

IMG_7523.JPGIMG_7526.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  98.28 kb
 Vizualizat:  de 27910 ori

IMG_7526.JPGIMG_7525.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  92.2 kb
 Vizualizat:  de 27910 ori

IMG_7525.JPG_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Apr/2021
Mesaje: 8101
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 14 Noi 2014 16:45:51    Titlul subiectului: 175598

Salonul:


IMG_7542.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  69.71 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7542.JPGIMG_7559.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  64.72 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7559.JPGIMG_7536.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  89.59 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7536.JPGIMG_7530.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  92.47 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7530.JPGIMG_7533.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  79.19 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7533.JPGIMG_7541.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  53.75 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7541.JPGIMG_7557.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  68.24 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7557.JPGIMG_7535.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  101.09 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7535.JPGIMG_7556.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  97.65 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7556.JPGIMG_7544.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  149.17 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7544.JPGIMG_7555.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  132.62 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7555.JPGIMG_7538.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  101.2 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7538.JPGIMG_7540.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  81.25 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7540.JPGIMG_7539.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  75.33 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7539.JPGIMG_7543.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  94.89 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7543.JPGIMG_7545.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  74.37 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7545.JPGIMG_7546.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  80.05 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7546.JPGIMG_7549.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  87.94 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7549.JPGIMG_7553.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  88.04 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7553.JPGIMG_7547.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  82.78 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7547.JPGIMG_7550.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  130.28 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7550.JPGIMG_7548.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  66.35 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7548.JPGIMG_7554.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  58.15 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7554.JPGIMG_7552.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  47.81 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7552.JPGIMG_7551.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  67.99 kb
 Vizualizat:  de 27900 ori

IMG_7551.JPG_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Apr/2021
Mesaje: 8101
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 14 Noi 2014 22:24:39    Titlul subiectului: 175604

Cele 17 autobuze livrate pana in prezent:


IMG_7670.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  137.15 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7670.JPGIMG_7668.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  136.44 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7668.JPGIMG_7632.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  105.52 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7632.JPGIMG_7656.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  143.86 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7656.JPGIMG_7651.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  92.41 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7651.JPGIMG_7621.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  96.68 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7621.JPGIMG_7666.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  137.17 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7666.JPGIMG_7626.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  92.45 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7626.JPGIMG_7675.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  140.98 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7675.JPGIMG_7646.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  97.51 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7646.JPGIMG_7662.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  91.65 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7662.JPGIMG_7625.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  92.13 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7625.JPGIMG_7609.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  83.86 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7609.JPGIMG_7628.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  73.57 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7628.JPGIMG_7658.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  89.33 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7658.JPGIMG_7648.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  86.51 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7648.JPGIMG_7643.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  79.86 kb
 Vizualizat:  de 27825 ori

IMG_7643.JPG_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
George_CatalinData înscrierii: 29/Mai/2007
Ultima vizita: 01/Ian/2017
Mesaje: 382
Locație: Ploiesti (Vest); Bucuresti

MesajTrimis: Dum 07 Dec 2014 13:50:03    Titlul subiectului: 175904

In zi de luni-vineri in zona garii am sanse sa prind acest tip de autobuz Solaris ? Si intreb tot aici si pentru Bmc-urile galbene ce sanse am sa prind in zona gari astfel de autobuze ?

O sa stau la legatura intre 2 trenuri 2h30min si n-as vrea sa stau sa inghet aiurea in gara, modelul de Bmc de la Craiova e cam singurul din tara, in restul oraselor usa 2 e la mijloc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Radu BialusData înscrierii: 22/Oct/2005
Ultima vizita: 22/Apr/2021
Mesaje: 8101
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun 08 Dec 2014 16:46:34    Titlul subiectului: 175913

Da, traseul E1 trece pe la Gara.


IMG_2417.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  99.45 kb
 Vizualizat:  de 27033 ori

IMG_2417.JPGIMG_2416.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  107.05 kb
 Vizualizat:  de 27033 ori

IMG_2416.JPG_________________
Asociația Pasionaților de Transport Public "Tramclub Iași"
https://www.facebook.com/tramclubiasi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
pmpData înscrierii: 07/Iul/2006
Ultima vizita: 06/Apr/2021
Mesaje: 256
Locație: Ilfov

MesajTrimis: Mie 10 Dec 2014 21:49:10    Titlul subiectului: 175953

Nu ma pot abtine sa nu remarc gradul de nesimtire atins de participantii la trafic, in cazul de fata profesionisti: din 17 autobuze, 11 au proiectoarele pornite cand nu e ceata. Mai mult de 50% incalca legea, iar nimeni nu le da amenzi. Sincer, pentru chestii de genul asta, chiar as aplica legea la sange. De ce? Pentru ca aici nu e o chestie de genul: nu l-am vazut, nu era semnalizat, mi-a franat brusc in fata si alte lucruri care pot aparea in trafic. Nu, este o chestie facuta cu buna stiinta, care arata nepasarea fata de ceilalti.
_________________
http://www.petitieonline.ro/petitie/sa_eliminam_maxi_taxi_urile_din_transportul_public_din_romania_-p28912051.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
yusekData înscrierii: 08/Noi/2010
Ultima vizita: 31/Aug/2016
Mesaje: 17
Locație: Gdańsk (Polonia)

MesajTrimis: Joi 11 Dec 2014 09:43:01    Titlul subiectului: 175957

Acest lucru poate fi o lumină pentru timpul zilei.

http://www.phototrans.eu/14,718914,0,Solaris_Urbino_18_2507.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul DOLJ Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community