Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
 
Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Liniile scolare ale STB

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Trasee, rute si harti din Bucuresti
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
UKVZ-KTM-5Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 15/Noi/2019
Mesaje: 1165
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Mar 03 Sep 2019 20:51:32    Titlul subiectului: Liniile scolare ale STB 202422

După proiectul liniei 327, se pare că vor fi lansate 4 trasee școlare STB. Astăzi au fost realizate probe cu ele. Au fost aduși controlori și patrule de poliție. Iată un articol pe această temă:
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/teste-cu-primul-autobuz-scolar-din-bucuresti-de-ce-are-controlor-si-paza-a-politiei.html
Citat:
După Timișoara și Cluj, și Bucureștiul va avea autobuze destinate exclusiv elevilor. Este un proiect pilot, care ar putea fi extins în tot orașul.

Primele autobuze vor ieși pe traseu chiar în prima zi de școală. Marți s-au făcut ultimele pregătiri și a fost verificat traseul.

Pentru proiectul pilot a fost aleasă Scoala 195 din sectorul 3. Este cea mai mare din București și din România, cu peste 2500 de elevi, motivează primăria.

Pentru că există părinți care se tem deocamdată să-și lase copiii în autobuzele școlare, în fiecare mașină va fi un controlor de la Societatea de Transport București, iar poliția locală a detașat un echipaj la școală, în timp ce altul va patrula pe traseu.

“Nu a fost niciodată, nu știu cum va funcționa, este un lucru bun, nou, dar ca orice lucru nou, crează temeri”, spune directoarea școlii.

Dar sunt și mulți părinți fără temeri, care spun că, din moment ce lasă copii în excursie, nu văd de ce nu i-ar lăsa să meargă cu autobuzul și la școală.

Autobuzele școlare vor circula pe 4 trasee fixe și vor prelua copiii din stații prestabilite, despre care părinții vor afla de la școală. Elevii vor coborî doar în fata unității de învățământ, apoi vor merge în clase. După ore vor pleca acasă cu aceleași autobuze. Primul pleacă dimineața, la ora 7, iar ultimul, după ora 6 seara.

Pentru a fi siguri că și-au urcat copiii în autobuzul corect, părinții trebuie să fie atenți ce scrie pe mașină. Astfel pe acestea va fi un panou pe care scrie autobuz școlar. În plus, în momentul în care vor fi tot mai multe școli implicate în proiect, acestea vor fi indicate sus, pe panoul electronic.

STB a alocat 11 autobuze, însă primăria anunța că va cumpăra altele mai mici ca să încapă pe toate străzile. Autobuze școlare circula de anul trecut în Timișoara și în Cluj, iar pe traseele lor s-a redus aglomerația.

Foarte interesantă partea cu autobuze noi. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 15/Noi/2019
Mesaje: 1165
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Joi 05 Sep 2019 12:04:18    Titlul subiectului: 202442

Harta celor 4 trasee școlare STB, preluată de pe MetrouUșor. Toate traseele au cap de linie la Școala Gimnazială Nr. 195:
https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=228&p=328921#p328915351-2-3-4.jpg
 Descriere:
Sursa: https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=228&p=328921#p328915
 Mărime fișier:  1.11 MB
 Vizualizat:  de 586 ori

351-2-3-4.jpg


Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 15/Noi/2019
Mesaje: 1165
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Vin 06 Sep 2019 07:29:53    Titlul subiectului: 202468

A apărut și comunicatul STB:
http://www.stbsa.ro/mobile/comunicat1.php?nrcom=1112
Citat:
Începând cu data de 9.09.2019, se vor înființa patru linii școlare speciale, care vor funcționa în corelare cu structura noului an școlar, doar în perioadele semestriale când sunt desfășurate cursuri.

Proiectul este unul pilot și este destinat elevilor Școlii 195 (Hamburg) din Sectorul 3 al Capitalei.

Autobuzele școlare vor circula pe patru trasee fixe, vor prelua copiii din stații prestabilite și vor purta indicativele “AS-T1-Școala nr. 195 (Hamburg)”, “AS-T2-Școala nr. 195 (Hamburg)”, “AS-T3-Școala nr. 195 (Hamburg)” respectiv “AS-T4-Școala nr. 195 (Hamburg)”.

Liniile nu vor funcționa în perioadele vacanțelor, sărbătorilor legale, sau a altor zile hotărâte de autorități ca fiind libere pentru elevi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 15/Noi/2019
Mesaje: 1165
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Mar 10 Sep 2019 19:52:48    Titlul subiectului: 202583

Să vedem câți copii au folosit liniile școlare:
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/prima-zi-de-functionare-a-autobuzelor-scolare-in-capitala-cati-elevi-au-mers-cu-ele-la-ore.html
Citat:
Începând de luni, și elevii din București pot merge la școală cu un autobuz special. Este vorba de un program pilot, care momentan deservește o singură instituție de învățământ din Capitală.

Autobuzele școlare au fost introduse la școala 195 din Capitală, numită și Școala Hamburg – cea mai mare din București și din România, după numărul de elevi. În jur de 2.500 de copii învață aici, dintre care cam 1.500 în primul schimb. Este vorba de un proiect pilot, care ar putea fi extins în tot orașul.

Însă, în prima zi de funcționare a autobuzelor școlare, doar 100 de elevi au venit cu ele la ore, potrivit angajaților STB. Ceilalți au venit pe jos – dar mai ales, au fost aduși cu mașinile de părinți, relatează corespondentul ProTV Vitalie Cojocari, care a urmărit subiectul încă de la primele teste cu aceste mijloace de transport în comun.

Ca urmare, în prima zi, cel puțin, cele 11 autobuze școlare au circulat aproape goale, deși în ele încăpeau fără probleme majoritatea elevilor din „primul schimb” al Școlii 195.

Mulți părinți spun că se tem să-și lase copiii în autobuzele școlare - și asta cu toate că în fiecare mașină este un controlor de la Societatea de Transport București, iar poliția locală a detașat un echipaj la școală, în timp ce altul va patrula pe traseu.
Vitalie Cojocari:

"Testul autobuzului Școlar în București. Prima zi în care ar fi trebuit să funcționeze cu adevărat! Cum a fost?

Sunt la școala 195, numită și Hamburg. Cea mai mare școală din București și România. Fac astăzi un reportaj despre dacă funcționează ori ba ideea autobuzelor școlare în București. Dacă vor ori ba părinții bucureșteni să-și lase copiii în autobuzele școlare.

Mai întâi niște cifre.

Așadar, în școală sunt 2500 de elevi. Schimbul întâi, să zicem, are vreo 1500 de copii. Astăzi dimineață au fost cu autobuzul în jur de 100. Cam asta este concluzia angajaților STB.

Ceilalți au venit pe jos, dacă stau în imediata apropiere, dar mai ales cu mașinile. În fața școlii a fost o coadă uriașă de mașini. URIAȘĂ! Claxoane, nervi, supărări, agitație. Chit că strada din fața școlii 195 e cu sens unic. Totul, cum spuneam, pentru că foarte mulți părinți și-au adus copiii la școală cu mașinile. Foarte mulți.

Am discutat cu unii părinți. I-am întrebat de ce nu au ales autobuzul școlar? Răspunsurile au fost invariabil două: fie că e prea mic pentru autobuz, fie că prefer deocamdată așa.

Nu știu cât durează acest deocamdată. Cert este că proiectul e pilot, iar autobuzele școlare, 11 la număr, au circulat astăzi mai mult goale. La o apreciere personală, în autobuze ar fi încăput lejer cel puțin 600 de copii cu tot cu ghiozdane, chiar mai mulți."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
UKVZ-KTM-5Data înscrierii: 16/Dec/2018
Ultima vizita: 15/Noi/2019
Mesaje: 1165
Locație: Bucuresti 2

MesajTrimis: Mie 11 Sep 2019 06:32:47    Titlul subiectului: 202584

Se pare că unii părinți s-au plâns că autobuzele blochează traficul. Iată un articol pe această temă:
https://stirileprotv.ro/educatie/esec-al-autobuzelor-scolare-din-bucuresti-inca-din-prima-zi-za-blocat-tot-traficul.html
Citat:
Primele autobuze școlare din București au intrat de marți pe traseu, la cea mai mare școală din țară, care are 2.500 de elevi.

Însă mulți părinți și-au adus copiii tot cu mașina în ciuda traficului aglomerat. În cele 11 autobuze puse la dispoziție de autorități au fost doar 100 de copii, deși ar fi încăput aproape 700.

Un autobuz școlar a fost gol pe jumătate din traseu.

Vitalie Cojocari, Știrile ProTV: „Este ora 7 și 30 de minute. Acesta este primul autobuz care a plecat pe traseu la 7.05 minute. Până acum au urcat doar 5 copii, deși, după cum se poate vedea locuri sunt suficiente.”

Unii părinți au vrut să urce cu cei mici, dar regulamentul nu le permite.

Părinte: „Pentru început să-mi dau seama dacă totul este în regulă, să ajungă safe la școală.”

Nu au fost elevi prea mulți din în restul autobuzelor. Cei mai mulți părinți și-au dus copii la școală cu mașina.

În fața școlii 195 din București, coada de mașini a fost uriașă. În continuare părinții preferă să vină cu copii la școală, deși au la dispoziție autobuzul școlar.

Reporter: „Autobuzul școlar, ați auzit de el?”
Părinte: „Știm.”
Reporter: „Nu vă interesează?”
Părinte: „Ba da.”
Reporter: „Și?”
Părinte: „În curând, vedem.”

Părinte: „Are aproape 8 ani, nu știu cât este de descurcăreață. A mers numai cu mașina până acum, nu am lăsat-o să fie autonomă.”

Reporter: „Ați auzit de autobuzul școlar?”
Părinte: „Da, dar este în clasa 0, este o idee bună.”

Pe unii, autobuzul îi deranjează.

Părinte: „Parchează aici și a blocat tot traficul ca un nesimțit.”
Reporter: „Este autobuzul școlar.”
Părinte: „Autobuzul școlar să parcheze acolo unde are spațiu pentru oprire, da?”

Iar unii șoferi au mers pe sens interzis. Strada din fața școlii are sens unic de câteva săptămâni.

În total, la școală au ajuns 100 de copii în 11 autobuze. Ca să-i convingă pe părinți să-i trimită pe cei mici cu autobuzul, autoritățile se gândesc să schimbe regulamentul.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „Mă refer la 0 și clasa I să acceptăm și părinții să urce în aceste autobuze, vom informa conducerea școlii de decizia luată.”

Proiectul autobuzului școlar de la școala 195 este deocamdată în faza de pilot. Astfel de autobuze școlare funcționează deja în Cluj și în Timișoara.


Ultima modificare efectuată de către UKVZ-KTM-5 la Mie 11 Sep 2019 07:17:43, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guestData înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 15/Noi/2019
Mesaje: 8475
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 11 Sep 2019 06:46:19    Titlul subiectului: 202585

Solutia este sa nu ii mai lase sa parcheze masinile unde vor ei, de cele mai multe ori in zona unde parcarea este interzisa.
_________________
Troleibuzul 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guestData înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 15/Noi/2019
Mesaje: 8475
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 13 Sep 2019 07:25:45    Titlul subiectului: 202640

Care este situatia in jurul scolilor si de ce ar fi utile autobuzele scolare. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Haos în jurul școlilor. Tot mai multe accidente au loc din cauza vizibilității reduse

Începerea cursurilor a adus haosul în jurul școlilor. În Capitală, de pildă, dimineața și la prânz, străduțele, intersecțiile și trecerile de pietoni sunt blocate de mașini cu care părinții îi aduc pe cei mici.

Așa se ajunge că în aceste zone, pline de copii, vizibilitatea să fie redusă, iar șoferii să frâneze în ultimul moment. Am făcut un experiment ca să aflăm cu câte secunde înainte să ajungă la o trecere de pietoni, un șofer reușește să vadă un copil de 7 ani.
La Colegiul German Goethe, părinții și copiii au stat în această dimineață încolonați. Nu în fața porții, ci în mașini, pe șosea.
Mamă: „Șoseaua îngustă, sens unic, trei școli pe aceeași stradă.”
Tată: „Măcar stăm cu cei mici de vorba în mașină.”

Reporter: „De cât timp sunteți în mașină?”
Copil: „40 de minute.”
Mamă: „Trebuie să plecăm, ținem coloană.”
Când ajung în dreptul școlii, copiii deschid portiera și se grăbesc printre mașini, în fugă, să nu întârzie la ore. Devin astfel un pericol pentru șoferi, care nu îi pot vedea din cauza staturii mici.
Reporter: „Vă pierdeți răbdarea?”
Tată: „Câteodată da. Dar cămașa udă și ne organizăm. Venim mai devreme.”
Școlile nu au fost gândite să aibă spații de parcare unde părinții să poată opri în siguranță. Așa că totul se întâmplă pe stradă, printre mașini. Haosul este alimentat de cei care locuiesc departe de unitatea de învățământ. În grabă, unii părinți ignoră regulile de siguranță.
Reporter: „Am observat că nu aveți scaune pentru copii.”
Mamă: „Azi le-am uitat.”
La o altă școală, elevii coboară rând pe rând, de pe scaunul din față al mașinii. O practică la fel de periculoasă.
Mamă: „Acum s-a pus în față, acum 4 metri.”
Reporter: „Obișnuiți să faceți așa?”
Mamă: „Nu, doar astăzi.”
Polițiștii spun că numărul accidentelor rutiere produse în apropierea școlilor este în creștere. Vârful este atins la prânz, când se termină cursurile, iar copiii se grăbesc spre casă. Unii nu mai sunt așteptați de părinți și trebuie să meargă singuri.
Am făcut un experiment ca să vedem cât de periculos este pentru un copil de clasa primară să traverseze pe trecerea de pietoni. Ana, o fetiță de 7 ani, care are puțin peste un metru înălțime, a mers în dreptul trecerii de pietoni și a așteptat ca șoferii să oprească. Numai că fetița nu poate fi observată din cauza înălțimii mici și a mașinilor oprite neregulamentar. Testul nostru arată că șoferul observă copilul abia când mai are 2 metri până la el.
Problema este dramatică pentru că în ultimii zece ani, a generat aproape jumătate dintre cele 28 de mii de accidente în care au fost implicați minori. Au murit în acest fel 657 de copii.

Teoretic, polițiștii au găsit o soluție pentru această problemă. Este vorba despre insulele de vizibilitate, un fel de înălțare și colorare a străzii. Cu cât elevii sunt mai sus, cu atât sunt văzuți mai ușor de șoferi. Pe de altă parte, aceste insule i-ar putea împiedica pe șoferi să mai parcheze lângă treceri.”
Poliția rutieră a avertizat primăriile să ia măsuri pentru protejarea copiilor, iar oficialii au răspuns că le vor rezolva pe toate, în timp.

_________________
Troleibuzul 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guestData înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 15/Noi/2019
Mesaje: 8475
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 20 Sep 2019 10:13:43    Titlul subiectului: 202815

Transportul scolar va fi gratuit in sectoarele 1 si 6. Articolul se gaseste aici.

Citat:
Transport GRATUIT cu microbuzul școlar, la unitățile de învățământ din Sectorul 1 și Sectorul 6

Programul de transport școlar urmează să fie extins și la școli din sectoarele 1 și 6, a anunțat joi primarul general, Gabriela Firea, menționând că proiectul pilot demarat la Școala nr. 195 (Hamburg), unde elevii beneficiază de 11 autobuze școlare puse la dispoziție de STB, se bucură de apreciere.

"Cât privește autobuzul școlar, în această perioadă, Direcția de Transporturi și STB realizează o procedură prin care să închiriem cât mai rapid microbuze școlare, iar următoarele școli care vor beneficia de acest transport pentru elevi sunt din sectoarele 1 și 6. M-aș bucura ca într-un timp cât mai scurt să putem să vă invităm, pentru că proiectul pilot din sectorul 3 se bucură de apreciere din partea elevilor și părinților și am primit foarte multe solicitări. Din păcate, nu avem atât de mulți bani încât să îl aplicăm în tot Bucureștiul, pentru că ar degreva foarte mult sarcina părinților dimineața și după-amiaza, dar ar fluidiza și traficul în zonă. Și, oricum, copiii sunt bucuroși să vină împreună la școală. (...) Am discutat deja și cu domnul primar de la sectorul 1 și de la sectorul 6 - vom aplica acest proiect în cele două sectoare menționate", a declarat edilul general, Gabriela Firea.
Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a precizat pentru AGERPRES că în acest program urmează să fie incluse Școala Pia Brătianu și Școala nr. 12.
Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat că este vorba despre școlile: Sf Andrei, nr. 279, Liceul Lovinescu și Colegiul Național Elena Cuza.
"Toate cele patru unități de învățământ se află pe o rază de un km, iar zonele din care se aduc copiii sunt Ghencea/Prelungirea Ghencea", a spus el.
Pe de altă parte, în ceea ce privește proiectul "Deschidem curtea școlii", în baza căruia să fie permis accesul elevilor în curtea instituțiilor de învățământ pentru activități sportive, după încheierea orelor, primarul general a precizat că acesta a putut fi aplicat doar punctual, în cazul școlilor care au putut asigura plata pazei.
"Eu îmi mențin această dorință foarte mare. Din păcate, ne-am lovit de următoarea situație: nu toți directorii de școli au fost de acord - nu pentru că nu îmbrățișează acest principiu, ca elevii să poată folosi curtea școlii și după activitățile curente, ale unei zile normale, ci pentru faptul că nu se poate asigura paza acelor locații, practic acelor terenuri, și pentru că ar fi fost o cheltuială în plus. Am discutat cu domnii primari de sectoare și s-a căutat punctual o soluție. În unele școli s-au găsit soluții pentru pază și după-amiază, în altele nu. Deci, rămâne un program foarte frumos, dar, din păcate, din cauza constrângerilor bugetare, pentru că nu s-a putut asigura paza, pe bună dreptate directorii au spus că, dacă se întâmplă ceva pe terenul unei școli în afara orelor de program, dumnealor răspund pentru acei copii", a arătat Gabriela Firea.

_________________
Troleibuzul 86 este preferatul meu Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Trasee, rute si harti din Bucuresti Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community