Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun

Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Controlorii STB (RATB). Pro si contra
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
COSTACHE MIHAIL

Data înscrierii: 01/Feb/2009
Ultima vizita: 09/Iun/2024
Locație: Bucuresti 2 (Tei)

MesajTrimis: Lun 06 Iul 2009 12:39:22    Titlul subiectului: 113510

Citind toate mesajele acestui topic, ma gandeam ca este chiar un lucru grav daca vom fi sechestrati in vreun mijloc de transport in comun. Chiar daca noi, calatorii suntem de fapt vinovati, ei se fac vinovati mai mult decat noi. Sa nu uitam cum Gigi Becali pentru ca a sechestrat pe cei care ii furase masina, a facut inchisoare cateva zile. Si alt lucru deosebit de grav este atunci cand suntem tinuti de mana strans, ca sa nu coboram. Si Dan Diaconescu a fost strans de maini cand a fost luat de Tolea in brate ca sa fie bagat in tomberon, si imediat s-a dus la Institutul Medico Legal si a primit si certificat din cauza semnelor de pe maini. Deci stimati controlori, atentie!!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
herminedirt

Data înscrierii: 28/Noi/2008
Ultima vizita: 05/Mai/2013
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie 22 Iul 2009 18:37:44    Titlul subiectului: 114418

Astazi pe linia 381 un grup de 3 controloare au oprit o calatoare fara bilet. Nu numai ca nu au lasat-o sa coboare la statia dorita, dar au controlat-o in geanta si, atentie, i-au luat cu forta bani din portofel. Acuma, trebuie sa fii si un pic prost sa fii abuzat in halul asta. Atentie: controlorii nu au voie sa va sechestreze in vehicul sau sa va perchezitioneze. In caz ca refuzati sa va legitimati nu pot sa faca altceva decat sa va duca la o sectie de politie, orice alta "metoda" este ilegala.
Kaustik

Data înscrierii: 11/Noi/2008
Ultima vizita: 03/Mar/2024
Locație: Ploiesti; Bucuresti; Braila

MesajTrimis: Mie 22 Iul 2009 20:04:15    Titlul subiectului: 114420

Daca femeia avea inspiratie de moment, trebuia sa le ia numerele de pe ecusoane sau legitimatii, sa se duca sa le reclame si la RATB, si la Politie. Asa ceva nu se poate, sa caute in geanta si sa ia banii! Avea ordin de perchezitie sau n-am inteles?! Asta se cheama abuz in serviciu si se reclama ca atare la Politie Twisted Evil Ah, ce-as vrea sa-i vad dati afara din serviciu pe toti astia ca ei, cat nu suport controlorii astia plini de zel!!!
Catalin Ghita

Data înscrierii: 27/Oct/2005
Ultima vizita: 07/Oct/2025
Locație: Popesti-Leordeni, Buzau

MesajTrimis: Joi 23 Iul 2009 08:38:06    Titlul subiectului: 114431

herminedirt a scris:
In caz ca refuzati sa va legitimati nu pot sa faca altceva decat sa va duca la o sectie de politie, orice alta "metoda" este ilegala.
Sunt tare curios cum se rezolva treaba asta cu dusul la politie daca contraveninetul nu vrea. Sa zicem ca te-a prins fara bilet si refuzi sa platesti, sa te legitimezi etc. Daca pretindeti ca nu poate sa te sechestreze in vehcul, teoretic poti cobori. Cum anume procedeaza ca sa te duca la politie?!? Nu trebuie sa te ia cu forta?!? Nu ar trebui sa ajunga tot la privare de "libertate" sau "abuz" sau "alte violente"?
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 14/Oct/2025

MesajTrimis: Joi 23 Iul 2009 10:18:04    Titlul subiectului: 114435

herminedirt a scris:
i-au luat cu forta bani din portofel

Este o ilegalitate, chiar jaf la drumul mare. Dar ceilalti calatori ce au pazit, inclusiv cel care a scris postul asta ? Chiar asa nu intervenim sa preintampinam aceste abuzuri, nu mai exista deloc spirit civic ?

Catalin Ghita a scris:
Sunt tare curios cum se rezolva treaba asta cu dusul la politie daca contraveninetul nu vrea.

Daca contravanientul este recalcitrant si nu vrea sa mearga de bunavoie, controlorii ar trebui sa alerteze politia. Cel mai bine ar fi sa avem echipe mixte controlori+politisti sau sa se infinteze o data pentru totdeauna politia RATB-ului despre care se tot vorbea la un moment dat.

Kaustik

MesajTrimis: Joi 23 Iul 2009 12:54:07    Titlul subiectului: 114440

Si cand s-o infiinta Politia RATB, sa te tii atunci abuzuri in serviciu. Folosirea fortei pentru intimidare, pentru ca la noi la romani, haina face pe om, nu invers, cum ar trebui... Se "inteleg" la amenda politistul si controlorul: "sefu' mie imi iese atata si tie iti las atata... e bine, boss?" si gata berea pe ziua aia...
rosetti61

Data înscrierii: 03/Iul/2006
Locație: Bucuresti 6 (Militari)

MesajTrimis: Joi 23 Iul 2009 18:25:05    Titlul subiectului: 114449

Ar trebui sa aiba si ei statii de emisie receptie ca dispecerii de trafic, sa anunte cand situatia se ingreuneaza:
"645, avem un 1-2-4 pe linia x, masina y turul z, trimiteti un echipaj la statia m sa vedem ce masuri luam/ il retinem la capat (coorodonatele capatului respectiv)..."
645 - identificatorul controlorului
1-2-4 - codificarea cazului: lipsa actelor de identitate, refuzul legitimarii, platii amenzii si al prezentarii la politie, opunere de rezistenta, violenta.

Flo

Data înscrierii: 26/Iul/2007
Ultima vizita: 05/Oct/2016

MesajTrimis: Lun 27 Iul 2009 14:04:46    Titlul subiectului: 114566

Nu cred ca e ilegal sa te tina in vehicul. De obicei asa se face cand calatorul refuza sa se legitimeze: il duce pana la cap de linie, de unde dispecerul cheama un echipaj de politie.
Sus
Trix

Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020

MesajTrimis: Lun 27 Iul 2009 20:11:18    Titlul subiectului: 114591

Pentru Romania, situatia e foarte simpla. Profitati de vara, bronzati-va, lasati-va mustata si puneti-va palarie in cap. Eventual lipiti-va de un grup de alti bronzati cu palarie si/sau cu fuste lungi. La Iasi cunosc pe cineva care a facut asa, e adevarat ajutat putin de natura, iar cand controlorul a intrebat de bilet, i-a aratat un grup de femei cu fuste lungi si i-a spus: "e la nevasta-mea". Controlorii nu au ajuns sa controleze pana in spate, ci au coborat la prima inainte sa ajunga acolo. De ce oare?

Intr'un oras in care nu gasesti automatul de bilete nici in statie, nici in vehicul, nu poti pretinde altceva, si nici sa renunti la masina sau la taxi. Si iata cum dintr'odata vedem avantajul extraordinar (pentru unii) al dubei. Nu trebuie sa-ti faci probleme de bilet. Platesti la urcare si poti merge fara bilet, daca soferul nu-ti da unul. Land of choice Evil or Very Mad
Sus
kkx.

Data înscrierii: 06/Aug/2009
Ultima vizita: 06/Aug/2009

MesajTrimis: Joi 06 Aug 2009 15:44:36    Titlul subiectului: 115027

Si totusi...ce se intampla daca nu platim amenda? Very Happy
Adica cunosc persoane care nu au platit nici dupa 2-3 ani.
Sus
3mil

Data înscrierii: 06/Sep/2007
Ultima vizita: 08/Aug/2010

MesajTrimis: Dum 09 Aug 2009 13:59:16    Titlul subiectului: 115141

Teoretic se adauga amenda la impozit. Practic nu stiu cum se pocedeaza.
Sus
CRAZY BOY

Data înscrierii: 22/Apr/2008
Ultima vizita: 09/Iul/2012
Locație: Fundeni (jud. IF)

MesajTrimis: Dum 09 Aug 2009 14:14:03    Titlul subiectului: 115142

Daca nu platesti cand o sa ai nevoie de ceva de la primarie (un act, ceva, acolo) nu ti se va da pentru ca ai o amenda de platit.

Data înscrierii: 30/Sep/2006

MesajTrimis: Mar 18 Aug 2009 17:49:15    Titlul subiectului: 115605

De data asta "o recolta mai slaba" de coontravenienti, in urma actiunii comune de control a celor de la RATB impreuna cu jandarmeria. Controalele s-au efectuat pe niste linii periferice, 103 si 246 http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=287
Citat:
Actiuni comune de control bilete R.A.T.B.- Directia Generala de Jandarmerie a Municipiului Bucuresti
In ziua de 14.08.2009, ehipele de control RATB impreuna cu echpaje ale Jandarmeriei, au desfasurat o actiune de verificare a modului cum se achita contravaloarea taxei de calatorie pe liniile 246 si 103.
In urma controalelor efectuate au fost sanctionate contraventional 49 persoane, din care 24 au achitat pe loc suprataxa de calatorie si la 25 de persoane li s-au intocmit procese-verbale de contraventie.

COSTACHE MIHAIL

MesajTrimis: Joi 20 Aug 2009 21:06:00    Titlul subiectului: 115728

Acum vreo 10 zile, dintr-un tramvai de pe linia 14 care venea de la Granitul, au coborat la Statia Socului 3 controlori, care prinsese fara bilet o biata femeie care era si cu un copil intr-un carucior. Sub nici o forma nu au vrut sa o ierte acei indivizi de amenda, desi biata femeie avea si un copil cu ea, destul de mic in carucior. Am vrut sa ma duc la ei si sa le spun ca daca nu o lasa pe biata femeie in pace, ii fotografiez si le fac reclamati ,si postez si poza pe internet ca sa ii vada o tara intreaga cat sunt de haini, intrucat acesta este un abuz, sa amendezi o femeie cu copil mic. Dar m-am oprit. Daca nu am voie sa pozez persoane fara voia lor si sa ii postez pe internet? Atunci m-am gandit sa ii pozez mai de la distanta fara ca ei sa stie. Dar daca ei vad pozele pe internet? Fiind si in criza de timp si putin obosit, am renuntat, insa gestul lor mi s-a parut exagerat. Cate alte natii si specii circula fara bilet si controlorii ii evita? In schimb, a prins o biata femeie si cu copil!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Dr2006

Data înscrierii: 18/Oct/2005
Ultima vizita: 16/Dec/2011
Locație: Bucuresti 6

MesajTrimis: Vin 21 Aug 2009 00:00:07    Titlul subiectului: 115740

Conform regulamentelor, merita 2 amenzi, pentru că un cărucior e considerat bagaj voluminos și ocupă loc. Desigur, e imoral ce s-a întâmplat, dar, din păcate, perfect legal.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
mihaiuc

Data înscrierii: 10/Iul/2007
Ultima vizita: 29/Oct/2009
Locație: Bucuresti 1

MesajTrimis: Vin 21 Aug 2009 02:25:36    Titlul subiectului: 115743

Controale pe 246 si 103 sunt o idee buna - probabil ca liniile alea nu mai vazusera un control de zeci de ani... Pe cand controale pe 139 si 220?
Sus
Dr2006

MesajTrimis: Vin 21 Aug 2009 02:30:11    Titlul subiectului: 115745

Ținând cont că au vizat liniile 103 și 246 probabil le-au interceptat pe la Fabrica de Oxigen, unde 103ul rar are mai mult de 2 călători. Nu cumva să se ducă pe Str. Industriilor în zona căminelor de nefamiliști, unde 103 merge full și nimeni nu știe măcar cum arată un bilet sau abonament...
Sus
d4n

Data înscrierii: 25/Mai/2009
Ultima vizita: 25/Dec/2015
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin 21 Aug 2009 09:44:05    Titlul subiectului: 115761

Dr2006 a scris:
Desigur, e imoral ce s-a întâmplat, dar, din păcate, perfect legal.
De ce e imoral sa se solicite plata unui serviciu? Nu la fel de imorali sunt si cei de la cablu care vor ca aceasta persoana sa-si plateasca abonamentul?
Dar problema nu este aceasta. Eu pun pariu ca daca ar fi fost cativa suporteri de "folbal" sau niste tigani, controlorii nu le-ar fi spus nimic (desi, din cel putin in Iasi parca se colaboreaza cu Politia Comunitara).
Sus
Trix

Data înscrierii: 02/Aug/2006
Ultima vizita: 04/Noi/2020

MesajTrimis: Vin 21 Aug 2009 10:44:30    Titlul subiectului: 115766

Nu cred ca se obosesc, apropie cardul de validator si spune ca a fost deja validat sau ca e abonament valabil (daca nu m-am obosit sa validez). Nu mi s'a intamplat niciodata sa dureze mai mult controlul, daca ar sta sa le spuna toata povestea cardului, ar trebui sa stea 3-4 statii sa controleze un singur vehicul.
Sus
Dr2006

MesajTrimis: Vin 21 Aug 2009 17:18:25    Titlul subiectului: 115784

Dacă scrie card deja validat... mulți iau de bună informația (dacă a fost validat cardul înseamnă că e valabil). Dar alții țin morțiș să dea după aia consultare.
Sus
mihaiatanasie

Data înscrierii: 02/Noi/2008
Ultima vizita: 10/Ian/2017
Locație: Rosiorii de Vede

MesajTrimis: Vin 21 Aug 2009 19:42:37    Titlul subiectului: 115787

Este absolut normal ca toti s fin egali in fata legii, dar daca colegul nostru a observat ca trei oameni se luptau cu o mamica si a simtit nevoia sa intervina cumva, eu am impresia ca razboiul era destul de violent (in limbaj, gesturi, etc., nu neaparat lovituri).
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
George_Catalin

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Ultima vizita: 01/Ian/2017
Locație: Ploiesti (Vest); Bucuresti

MesajTrimis: Sâm 22 Aug 2009 15:42:36    Titlul subiectului: 115811

O singura data am avut probleme cu 3 controlori RATB pe linia 133 undeva intre statia Bdul Dacia si Calea Victoriei (unde m-au si coborat). Le-am vorbit frumos le-am explicat ca am "uitat" sa compostez biletul au vazut buletinul de Ploiesti si au plecat fara sa ma amendeze. Iar acum 2 saptamanii pe 62 chiar dupa ce a plecat de la Gara de Nord la prima statie m-a coborat, le-am explicat ca trebuie sa ajung repede la munca in Militari, ca nu am avut timp sa-mi iau bilet cand am vazut troleul in statie le-am aratat din nou buletinul de Ploiesti le-am dat 5 lei ca atat am avut "in fata lor" iar apoi le-am zis asa : " Sefule acuma de unde iau un bilet, nu vreau sa ma mai opreasca si alti colegii ai dvs ca ajung tarziu rau la servici si am probleme" la care unul dintre contolorii l-a intrebat pe celalalt daca are un bilet si mi-a dat un bilet bun cu 2 calatorii fara sa-i mai dau vrun ban pe el, iar la urma un controlor mi-a zis : "Tinere daca erai din Bucuresti iti dadeam amenda"

Si oricum s-a adeverit spusele cunostiintelorr mele din capitala cum ca controlorii RATB umbla dupa spaga.
Sus
Kaustik

MesajTrimis: Sâm 22 Aug 2009 16:28:31    Titlul subiectului: 115817

Am sa va povestesc o intamplare. Intr-o seara, in jurul orei 18, am decis sa merg impreuna cu un prieten la Aeroportul Otopeni, ca sa-i arat si lui aeroportul si cum este acolo, fiindca nu fusese niciodata. Mergem noi la terminalul de la Fluviului ca sa luam 780 si dam sa ne cumparam cartelele de calatorie de la cabina de bilete. La capat de linie, asa cum se obisnuieste in randul soferilor de RATB, sa se stea la capat de linie, sedeau pe scaune niste soferi, chiar langa cabina de bilete. Unul dintre ei ne-a zis foarte degajat ca este inchisa casa de bilete Exclamation si ne-a intrebat unde vrem sa mergem. Eu i-am raspuns ca vreau sa ajungem la Otopeni si, in acelasi timp, l-am intrebat la randu-mi foarte degajat: acuma ce o sa facem, o sa facem blatul pe 780 pana la aeroport? La care acelasi sofer imi raspunde tot senin, cu un ras usor: eh, de parca ati fi primii care faceti blatul... Rasul si privirea lui insemnau ceva de genul: ia uite-i si pe fraierii astia care vor sa-si ia bilet... Incercand sa fiu corect pana la capat, ii zic soferului ca, la fel ca mine, mai sunt oameni care vor sa fie drepti si corecti si sa circule cu bilete, dar nu pot din cauza faptului ca programul caselor de bilete este mai scurt decat cel al autovehiculelor RATB (de fapt vanzatoarele de la case nu respecta niciun program, pleaca atunci cand poftesc ele - repet ca intamplarea mea avea loc in jurul orei 18, deci cu 5 ore inainte ca ultimul autobuz sa se retraga, casa de bilete era inchisa, 5 ore timp in care poti sa te plimbi lejer pe unde vrei...), dar in schimb suntem luati pe sus de controlori ca n-avem bilet... Soferul mi-a zambit la auzul "acuzelor" si si-a schimbat privirea. Intr-un final ne-am urcat, eu si amicul meu, in 780, continuandu-ne excursia la aeroport, pe blat si la dus si la intors...

Stau si ma intreb, oare, daca s-ar fi nimerit control pe 780 la momentul ala, sau daca ar fi existat in oricare alta zi un eveniment asemanator cu alti protagonisti si alte vehicule RATB, si ar fi venit control, oare ce-am fi spus?... Plus ca in Bucuresti nu-ti poti procura bilet din absolut orice statie RATB si uneori esti fortat sa faci blatul...

Intamplarea a fost comica, multa vreme dupa aceea starnindu-mi rasul la reamintirea ei...

daniela_dany

Data înscrierii: 08/Sep/2009
Ultima vizita: 04/Feb/2010

MesajTrimis: Joi 10 Sep 2009 09:20:30    Titlul subiectului: 116648

Sa va spun ce mi s-a intamplat mie in 41 acum cateva zile. M-am urcat in tramvai, era destul de aglomerat, si am incercat sa taxez un bilet. Am incercat la un compostor care nu mergea, apoi am mers mai departe incercand sa gasesc unul bun. M-am apropiat de cealalta usa prin aglomeratia de nedescris, si tramvaiul deja ajunsese la cealalta statie. Se urca controlorul pe acolo, eu ma apuc sa compostez, dar el ma ia de mana si ma da jos zicand ca se composteaza cand ma sui, nu cand il vad pe el in statie. I-am explicat si a zis, ca nu e asa, ca m-a vazut, si mi-a dat amenda. Am avut la mine 50 lei, i-am dat sa scap, dar eu apucasem sa compostez...trebuia sa ii platesc amenda, avand in vedere ca era deja compostat? Ca au sarit toti pe mine, imi cereau buletinul si stateau pe langa mine ca si cand as fi omorat pe cineva. Nu cred ca erau falsi ca mi-au dat de-aia de circulat toata ziua si bon, insa nu mi se pare corect. de luni o sa am abonament ca incepe scoala, insa nu-mi vine sa cred, sunt de-a dreptul revoltata. I-am zis asta unui tip, si a zis ca ar fi trebui sa ii mituiesc, ca poate ieseam mai ieftin....deci...pentru datile cand nu voi avea abonament..credeti ca merge mita? Rolling Eyes
Sus
COSTACHE MIHAIL

MesajTrimis: Joi 10 Sep 2009 13:21:51    Titlul subiectului: 116657

Daca deja compostasei, nu trebuia sa le dai si alte informatii. Mi-ai cerut bilet, poftim bilet, si vezi, nu cumva sa nu mai mi-l dai. Asa ii ziceai, nu trebuie sa intri in panica, le explicai ca nu este vina ta ca nu merg toate compostoarele, si nu le mai dadeai alte explicatii. Apoi ii lasai in pace, iti vedeai de treaba, ca sa ii ignori, si sa vada ca nu ai emotii. Pentru ca la tine totul era in regula. Oricum, paguba nu e prea mare, si daca tot s-a intamplat ce s-a intamplat, incearca sa pui la spate, si sa nu te gandesti la acel incident, ca sa nu te afecteze. Stim cu totii ca exagereaza uneori, acesti controlori, si am atata ura pe ei, incat abia astept sa prinda pe cineva langa mine fara bilet, ca sa intru in ei, sa le caut nod in papura, este imposibil sa nu le gasesc eu ceva, si sa le fac reclamatie! In primul rand ii voi speria daca ii voi legitima eu, si voi nota datele lor in vreun carnetel! Pentru ca ei se legitimeaza doar de forma la inceput, ne flutura o legitimatie in care nu ai timp sa vezi nimic!
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Tarife, bilete, validatoare Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Următoare
Pagina 6 din 12

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Nu puteți atașa fișiere în acest forum
Nu puteți descărca fișiere în acest forum