Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun

Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Traseele mijloacelor de transport in comun din Galati
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 27, 28, 29  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul GALAȚI
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
cipt2001

Data înscrierii: 27/Ian/2010
Ultima vizita: 02/Iun/2015
Locație: Galati

MesajTrimis: Vin 29 Ian 2010 10:49:55    Titlul subiectului: 122854

Amiralul Byrd a scris:
-traseul 14 este "sub tutela" Atlas-ului, prin urmare ai putea sa-l reprezinti cu o alta culoare fiindca nu apartine Transurb-ului
Momentan nu am cum sa fac asta, ideea hartii fiind sa ofere informatii despre reteaua de transport in comun, indiferent cine este operatorul pe o linie sau alta. Sunt 2 solutii care le vad pe viitor:
1. Un site separat pentru Galati care sa ofere informatii separate despre fiecare linie in parte, sa poti selecta doar linia X, sau doar autobuzele, etc (momentan openmap.ro e la nivelul intregii tari)
2. O modalitate prin care la un click pe harta sa se ofere informatii despre liniile de transport care trec prin acea zona.

Cel mai probabil voi incerca sa merg spre ideea 1, solutia 2 mi se pare o struto-camila Smile
Amiralul Byrd a scris:
-pentru o perspectiva de viitor: liniile de tramvai care acum sunt suspendate (cele spre zona portuara cat si cele spre Piata Centrala) poti sa le marchezi cu aceeasi culoare ca si cele functionale (1, 39, 40,...)fiindca dupa finalizarea lucrarilor ISPA ele vor reveni in serviciul tramvaielor.
Liniile de tramvai suspendate sunt marcate cu albastru tocmai pentru a sublinia ca sunt momentan operate de autobuze. Ah, ca sa nu uit legenda e asa (desi sunt convins ca toata lumea s-a prins):
- rosu - tramvaie
- albastru - autobuze
- verde - trolee

Imediat ce se repun in circulatie tramvaiele vom schimba culoarea. O alta varianta (ce se bazeaza pe solutia 1 de mai sus) este ca sa putem oferi si informatii despre liniile suspendate temporar. Daca voi reusi sa fac ceva in directia aia va voi anunta.

Intre timp am nevoie de ajutorul vostru in ceea ce priveste pozitionarea statiilor (da, am vazut topicul separat dar prefer sa ma leg de acest mesaj) mai ales pentru traseele mai putin cunoscute sau zonele mai putin tranzitate pentru a le putea figura pe harta (ca sa dau niste exemple: statiile 102 de pe Domneasca, dupa Gradina Publica, statiile lui 8 dupa Mihai Bravu, 12 si 17 dupa Bariera). Informatii de genul "pe colt cu strada X la dus si pe colt cu Y la retur" ar trebui sa fie suficiente, iar daca aveti cumva si coordonatele GPS ar fi ideal.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
greentiger

Data înscrierii: 14/Noi/2007
Ultima vizita: 21/Noi/2010

MesajTrimis: Mar 02 Feb 2010 02:23:04    Titlul subiectului: 123099

O mica observatie: Am vazut in statie la troleu acum cateva zile in urma midibuzul Cobra CIJ (sper ca nu gresesc) deservind traseul 23,scria pe placuta Comat-Real, cam asa.Am fost uimit.
A bagat Transurb-ul autobuz care duce direct la Real? Acest traseu se suprapune cu traseul 17 care de multe ori merg unul dupa altul amandoua autobuze.
Sus
BaditaStefanGalati

Data înscrierii: 25/Feb/2008
Ultima vizita: 28/Noi/2025

MesajTrimis: Mar 02 Feb 2010 03:26:24    Titlul subiectului: 123100

Da, traseul 23 este Comat - Real si se suprapune 98% cu 17. Mi se pare un traseu de doi bani jumate. As fi facut 23 de exemplu: Real - Piata Centrala sau Real - Metro ( via Str. Domneasca ).
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
AmiralAOV

Data înscrierii: 24/Iun/2007
Ultima vizita: 16/Iul/2019

MesajTrimis: Mie 03 Feb 2010 11:40:08    Titlul subiectului: 123198

Ei, nu chiar 98%... Insa are utilitatea lui: asigura legatura intre cartierele Micro 38/39/40 si hypermarketul REAL. O eventuala "abatere" a liniei 17 pe la REAL si o eventuala dublare a numarului de masini care o deservesc ar fi putut fi considerata o solutie... Insa cum in zonele neacoperite de linia 23 fluxul de pasageri este mai redus, s-a preferat aceasta forma de itinerariu. Haideti sa o consideram "forma dublata a lui 17 pe sectorul cu flux mare respectiv mediu de pasageri". Cam acesta a fost scopul introducerii.
Si inca ceva: locuitorii cartierelor Micro 38/39/40 au legatura cu REAL-ul doar prin intermediul traseului 23 (17 neintrand la REAL). Nu exista linii private din acel grup de cartiere pana la hypermarket.
Din Piata Mare pana la REAL avem linia privata 62, destul de bine pusa la punct si cu o frecventa multumitoare. Nu cred ca ar fi fost o solutie buna - cel putin in prezent - infiintarea unui traseu de autobuz care sa concureze cu cel privat.
Pe de alta parte, intr-adevar, o linie REAL - METRO cu trecere pe strazile Brailei/Domneasca ar fi fost o idee superba. Sunt convins ca ar fi avut un numar mare de calatori.
Sus
AmiralAOV

MesajTrimis: Mar 09 Feb 2010 10:37:45    Titlul subiectului: 123431

Nemultumiri privitoare la graficul traseului 10 cat si la mijloacele de transport care il deservesc; in mod normal, la orele de varf, pentru traseul 10 se utilizau doua autobuze de capacitate mare/medie (combinatia DAB/Cobra) iar intre aceste perioade se utilizau Cobre si Prestij-uri sau chiar doua Prestij-uri. Nemultumirile calatorilor privitoare la modul in care este deservit acest traseu au fost concretizate intr-un scrisoare publicata de cotidianul local "Viata Libera", editia din 09.02.2010. Link-ul este:

"Orașul și cetățenii lui
Problema transportului în comun

Vreau să vă trimit și eu mulțumirile oamenilor care circulă pe traseul 10, de la cartierul Cantemir spre oraș. Am mai scris și la Transurb și Primărie, situația remediindu-se ceva zile, dar de când a dat zăpada, iar își bat joc de noi.

Adică la ora 7,20 traseul care pleacă de la Cantemir este cel care aduce toți copii, de la cei de grădiniță până la cei de facultate, plus foarte mulți oameni la serviciu, plus cei din Micro 21 pe unde trece el.

Dar pentru cele peste 60 de persoane care circulă zilnic pe acest traseu, Transurbul trimite la acea oră de vârf un autobuz de 30 de persoane (un Isuzu, cu nr. MRP), în care stăm înghesuiți.

Uneori, șoferul se grăbește, și, după ce coboară copiii, spre exemplu, în stația de la Școala 3, pleacă foarte grăbit. Și asta se întâmplă atunci când autobuzul de la ora 7,00 nu trece pe această rută și în stație rămân foarte mulți oameni.

De multe ori se întâmplă să rămână în stație oameni cu copii care aleargă spre maxi-taxi pentru a nu întârzia la școală.

Dar știți care e culmea ironiei? Următorul autobuz care pleacă la ora 8 e autobuz mare cu trei uși, și e și gol pe deasupra. Ce ziceți?

Apropo, acum ceva timp în urmă înainte să vina iarna, pe traseu circulau cu autobuzul și controlori de la RATU, dar cred că de gura oamenilor și de frică să nu fie strânși de gât, nu au mai venit.

Vă trimit și o poză făcută în „minunatul autobuz”, într-o dimineață, pentru a nu crede că sunt vorbe în vânt.
"

1.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  18.94 kb
 Vizualizat:  de 13238 ori

1.jpg

Sus
greentiger

Data înscrierii: 14/Noi/2007
Ultima vizita: 21/Noi/2010

MesajTrimis: Mar 09 Feb 2010 15:46:24    Titlul subiectului: 123443

Foarte corecta e parerea cetatenilor, foarte bine au procedat.
Inainte si pe traseul 17 se puneau midibuze mici (Isuzu, Prestige). Totusi traseul 17 este unul foarte mare, facand legatura intre cartierul Dimitre Cantemir si celelate zone ale orasului. Facand iarasi legatura intre Metro si celelalte zone ale orasului. Este, cred, cel mai mare traseu, iar decizia de atunci de a pune midibuze era de condamnat.
Si pe traseul 11 cateodata vad midibuze (Isuzu, Prestige). Totusi nici Cobrele nu ar trebui puse pe traseul 11. Traseul 11 este unul foarte aglomerat, o vad in fiecare zi cu ochii mei si doar MAZ-urile si DAB-urile fac fata calatorilor. Totusi am vazut in ultima perioada destul de dez cate o Cobra, Isuzu sau Prestige.
Traseul 11 trebuie asociat cu traseul 102, ambele sunt foarte importante si sunt traseele principale ale orasului. Nu e corect ca traseul 102 sa se bucure numai de MAZ-uri si traseul 11 sa se multumeasca cu cateva MAZ-uri si restul Isuzu, Prestige, Cobra.E
u cred ca ar trebui luate niste masuri in aceasta privinta.

Nihil Sine DEO!
Sus
AmiralAOV

MesajTrimis: Mar 09 Feb 2010 23:09:57    Titlul subiectului: 123462

Si la traseul 17 se mai introduc midibuze Isuzu sau Prestij. Este drept ca acestea apar in perioadele cu flux mai redus de pasageri... Introducerea midibuzelor mici se face functie de frecventa calatorilor pe trasee insa sunt si exceptii, in special atunci cand nu sunt masini la suplinire sau conditiile meteo tin unele titulare in autobaza.
De exemplu, astazi, pentru tura 2, XDN (Isuzu) era la traseul 17 si pot spune ca nu a avut parte de o calatorii aglomerate.
Din punct de vedere al distributiei, midibuzele au si ele rolul lor si se dovedesc utile daca sunt introduse corespunzator. Pe langa faptul ca se evita consumul excesiv de combustibil, pe anumite trasee au rentabilitate optima.
Revenind la articolul de mai sus, in ceea ce priveste traseul 10, distributia cea mai buna consta in introducerea autobuzelor mari la orele de varf (doua DAB-uri sau 2 MAZ-uri) precum si midibuzele mici sau medii in perioadele dintre aceste ore.
Sus
AmiralAOV

MesajTrimis: Dum 21 Feb 2010 10:21:57    Titlul subiectului: 123930

S-au luat ceva masuri si in ceea ce priveste capatul de linie al traseului 23. Desigur, a ramas in aceelasi loc insa cu totii ne amintim de faptul ca pentru intoarcerea autobuzului la capat de linie sunt necesare o multime de manevre suplementare datorita spatiului ingust. De ceva timp, pentru a evita "testul de indemanare" de la capatul traseului precum si injuraturile soferilor grabiti (mereu grabiti si uneori isterici) care sunt nevoiti sa astepte "intoarcerea din 3 manevre a lui 23", mijloacele de transport care ruleaza pe acest traseu fac... o mica deviere, mai precis, intrand in zona parcarilor de la REAL patrund in cea transversala, din partea dreapta a strazii principale si totodata de vis-a-vis de parcarea K, si o strabat integral astfel ca la iesire au un loc mai larg de intoarcere pentru capatul de linie amplasat in parcarea K. Se pare ca ideea a devenit... "functionala" odata cu introducerea DAB-ului FPY pe acest traseu.

SP_A4909.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  63.68 kb
 Vizualizat:  de 13104 ori

SP_A4909.jpg

Sus
AmiralAOV

MesajTrimis: Mar 23 Feb 2010 23:24:28    Titlul subiectului: 124018

De astazi am remarcat o modificare in ceea ce priveste traseul 23; acesta nu mai circula pe strada Brailei si bulevardul Otelarilor ci... pe strada Stadionului si mai apoi pe bulevardul Otelarilor (portiune din itinerariul lui 10). Ambele mijloace de transport care au deservit acest traseu (Cobra UMN precum si Prestij-ul LXB) au respectat astazi aceasta modificare. Nu stiu daca este o masura definitiva sau temporara, de tip test. Va pot spune insa ca asa se dorea inital sa arate traseul 23, asta fiind prima propunere de care am mai amintit intr-o postare anterioara.

In poza de mai jos: midibuzul LXB pe traseul 23, pregatindu-se sa intre pe strada Stadionului (portiunea modificata).

IMG_1700.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  256.78 kb
 Vizualizat:  de 13067 ori

IMG_1700.JPG

Sus
deprodio

Data înscrierii: 08/Iun/2007
Ultima vizita: 27/Noi/2025

MesajTrimis: Lun 01 Mar 2010 22:36:24    Titlul subiectului: 124187

Am observat ca la Troleibuzele MAZ s-a schimbat afisajul electronic in ceea ce priveste traseele 102 si 104,astfel :Parc C.F.R.-Micro 19/via Teatrul Dramatic-Micro 19,respectiv Parc C.F.R.-Tiglina 3/via Teatrul Dramatic-Tiglina 3.
Sus
AmiralAOV

MesajTrimis: Lun 01 Mar 2010 22:49:32    Titlul subiectului: 124190

Pai intr-un fel trebuia sa existe o diferenta intre traseul 102 de autobuz si 102 de troleibuz... Mi s-a mai spus si am sa repet si eu: este foarte aiurea ca doua trasee care difera (chiar daca in proportie de 10%) sa aiba aceelasi numar. In mod normal ar fi trebuit ca, odata cu devierea traseelor de autobuze pe strada Nicolae Balcescu (in 1996), traseul 102 sa fi revenit la vechiul numar, adica 13, iar 104 sa fi devenit 27. E drept ca 13 si 27 circulau pe vremuri, pe retur, pe strada Domneasca si nu pe Balcescu insa ar fi fost cel putin o nomenclatura distincta... Asa, ne incurcam in doua trasee, care de fapt sunt patru... In 1996, pentru a nu zapaci localnicii, s-a pastrat traseul 102 pentru autobuze desi... nu mai respecta itinerariul initial. Similar si pentru 104. Odata si odata tot va trebui o schimbare... Cel putin asa zic c-ar fi logic...
claudiu_samy

Data înscrierii: 25/Ian/2007
Ultima vizita: 31/Oct/2017
Locație: Galati; Bucuresti

MesajTrimis: Mar 02 Mar 2010 09:11:39    Titlul subiectului: 124203

Cand s-au introdus Isuzu pe traseele de troleibuz, traseul 104 de autobuz se numea 9 barat (daca nu gresesc, avea capatul la gradina publica), iar mai tarziu a primit numarul 104.
Sus
deprodio

MesajTrimis: Mar 02 Mar 2010 13:08:20    Titlul subiectului: 124206

Asa este, mai ales ca pe traseul 104 de obicei sunt 2 troleibuze (MAZ si Ikarus) si un autobuz (Dab sau MAZ), iar daca vrei sa ajungi dintr-una din statiile de pe Garii sau Balcescu in Tiglina 3, afli ca iti cam iei teapa deoarece 104 a trecut numai ca...prin alta parte...
La traseul 102 situatia sta altfel deoarece sunt mult mai multe mijloace de transport in comun care deservesc acest traseu...eu zic ca o "salvare"ar fi mutarea retelei electrice de pe Domneasca pe Garii, respectiv Balcescu.
Intr-adevar s-ar produce un ambuteiaj dar ne descurcam noi la fel cum ne "descurcam" si acum cand e inchisa Faleza...
Sus
AmiralAOV

MesajTrimis: Mie 10 Mar 2010 11:38:39    Titlul subiectului: 124444

Sper sa vedem pe grila de trasee propusa de Transurb dupa ce se va incheia licitatia pentru transportatorii privati inca trei trasee noi. Am sa le propun pe site-ul Primariei la momentul oportun. Sa dezvolt putin aceasta idee: microbuzele private nu vor mai primi licente pentru traseele ce mergeau spre Bazinul Nou (cel putin asa rezulta dintr-unul din articolele publicate in presa si totodata postate si la noi pe Forum) si se va pierde astfel legatura dintre aceasta zona industriala si restul orasului. Ar fi de propus - dupa parerea mea - trei trasee: Micro 19 - Bazinul Nou, Tiglina III - Bazinul Nou precum si Micro 13b - Bazinul Nou. Suplinirea acestor trasee sa fie sincronizata cu programul de lucru al unitatilor industriale din zona portuara. Ar rezulta practic trei trasee cu o frecventa destul de redusa (cam trei sau patru curse pe zi), fapt ce nu ar stanjeni prea tare repartitia mijloacelor de transport.
Ar fi si o alta solutie, anume mutarea traseului 5 pe autobuze pana la terminarea lucrarilor ISPA care afecteaza circulatia tramvaielor spre Bazinul Nou. Asta ar fi o masura temporara, care ar satisface - sa zicem - legatura dintre cartierele Micro 19/ Tiglina III si Bazinul Nou. Ramane insa "neconsolata" varianta Micro 13b - Bazin...
In cazul in care s-ar opta pentru deschiderea traseelor amintite, consider ca ar fi bine ca numerele traseelor sa fie alese corespunzator, adica in ordinea crescatoare a "absentelor". Mai precis: 13, 16 si 18 (am sa propun si aceasta masura).

raven84

Data înscrierii: 24/Mar/2008
Ultima vizita: 06/Aug/2013

MesajTrimis: Joi 11 Mar 2010 13:21:33    Titlul subiectului: 124503

Nu sunt un sustinator al dubarilor, totusi oamenii astia ne sunt concetateti si daca tot investesc un car de bani in masini noi, ar trebui evidentiate doua aspecte:
1. Traseele pe care acestia le primesc trebuie sa fie rentabile si pentru ei si aici ma refer la acoperirea costurilor de:
- redeventa, adica vreo 70 de lei pe zi
- motorina, adica undeva la 150 de lei pe zi
- leasing, adica circa 2200 de lei pe luna
- salariul soferului, adica circa 20-30 de lei pe zi
- profitul intrinsec al proprietarului masinii
In consecinta, 70+150+100+30=350, este valoarea minima a banilor pe care o masina trebuie sa ii scoata pe zi, desi, in realitate suma decenta ar sari de 400 pentru ca trebuie luata in considerare si intretinerea masinii
2. Multe masini noi au mai putine locuri pentru a crea loc pentru o lada de bagaje, inutila in opinia mea, dar necesara pentru o crestere a punctajului la licitatie. In consecinta la o singura tura, un sofer va scoate mai putini bani.
In aceste conditii, traseele sugerate de Amiral sunt lipsite de viabilitate pentru ca, pe de o parte, la capatul de la Bazinul Nou rareori exista calatori, de obicei la iesirile din tura, iar pe de alta parte, restul traseului se suprapune cu alte rute de maxi taxi ce duc fie in Micro 39 fie in Micro 19.
Sus
AmiralAOV

MesajTrimis: Joi 11 Mar 2010 16:44:03    Titlul subiectului: 124513

Din pacate nu cunosti esenta problemei si prin urmare postezi argumente... colaterale. Daca ai fi citit mai atent propunerea mea ai fi aflat ca sugeram ca Transurb-ul sa preia aceste trasee parasite de transportatorii privati. Si daca te-ai uita si pe materialele din presa referitoare la traseele ce duc spre Bazin ai observa ca sunt multi oameni care-si fac griji ca nu vor mai avea cu ce sa ajunga la munca.
Sa ne gandim ca sunt totusi oameni cu salarii modeste, care nu-si permit sa se deplaseze zilnic cu taxi-ul, si prin urmare, macar la orele de schimbare a turelor in zona portuara sa existe trasee care sa asigure transportul acestora.
Pentru cei "carcotasi" propun urmatorul experiment: urcati-va intr-un microbuz care duce spre Bazinul Nou dimineata, intre orele 6 si 8 sau la pranz, dupa ora 14. Faceti o tura pana in Bazin si vedeti cati calatori raman pana la capat! Sau invers, plecati din Bazin cu un maxi-taxi la orele amintite. Sa nu va mirati daca veti calatori in ingramadeala chiar de la capatul de linie!

BaditaStefanGalati

MesajTrimis: Lun 29 Mar 2010 20:43:27    Titlul subiectului: 125149

Tiganie totala in noul sistem de transport al Galatiului. Dubarii sufoca si mai mult Transurb, iar traseele de pe care s-au retras dubarii din lipsa de calatori le-au dat societatii locale, ba mai mult se sugera ca traseul 16: Bac - Piata Centrala sa mearga Bac - Agrogal - Vama Giurgiulesti, iar 26 sa mearga pana la Filesti. In Cantemir vor veni microbuzele, automat autobuzele vor pleca goale, cei din primarie asteapta sa se retraga Transurbul de pe traseele locale din lipsa de autobuze... Degeaba ne imbata cu 3 trasee noi cand toate sunt suprapuse de dubite. 2 trasee de dubite sunt unul si acelasi, dar pentru a mai castiga microbuze le-au trecut ca 2 trasee distincte, chiar daca suprapunerea este de 95%. Este vorba de traseele 76 si 79 care merg: ADP - BARIERA - PRUNDULUI - PARC CFR - GRADINA PUBLICA - DOMNEASCA - BALCESCU - CENTRU - BRAILEI - SIDERURGISTILOR - PIATA ENERGIEI - MICRO 39 - DEPOZIT - ADP. 76 merge conform acelor de ceasornic, iar 79 in sens invers. Sunt cate 15 bucati pe fiecare sens. Mai este dilema traseelor 84 si 63 care iar au capete comune, dar traseu semisuprapus. 84 fiind CANTEMIR - CIMITIR ISRAELIT (via Inel de Rocada), iar 63-ul va ramane normal. Cu 84 deja 17 este suprapus 80%... Ganditi voi ce va fi... Billa 1 - Gara CFR suprapune 29 si 10...

Conform traseelor noi sunt cateva modificari:

21 va fi eliminat

15 si 35 vor fi comasate in 15

16 traseu nou: Piata Centrala - Trecere Bac

25 traseu nou: Cartier Filesti - Piata Centrala

19 si 29 vor fi deviate prin Complex Francezi in total 3 trasee Transurb prin Francezi astfel oamenii din cartier au 7 directii: Gradina Publica, Gara CFR, INTFOR, Cantemir, Complex Siret, Port si Micro 21.

Provizoriu dupa ceva timp traseul de tramvai 39 va circula Stadion Otelul - Cimitir Israelit, linia cuprinsa intre Micro 19 si Ireg va fi modernizata.

deprodio

MesajTrimis: Lun 05 Apr 2010 23:02:10    Titlul subiectului: 125467

Din cauza lucrarilor efectuate in Piata Centrala, traseele 6, 7, 8 si 35 si-au schimbat capatul de linie, acestea fiind la Baia Comunala...
Sus
BaditaStefanGalati

MesajTrimis: Mar 06 Apr 2010 14:43:07    Titlul subiectului: 125483

De ce 21/31 este jonctiune, cand ele sunt 2 trasee diferite?!
AmiralAOV

MesajTrimis: Mar 06 Apr 2010 20:08:15    Titlul subiectului: 125493

Masina pentru tura 1 incepe lucrul pe traseul 21, daca nu ma insel la ora 4 are plecare din gara mare. Pe urma deserveste intercalat traseele 21 si 31. De asta se numeste jonctiune: o singura masina pentru doua trasee deservite alternativ. Orarul de functionare ale celor doua trasee sunt, intr-o oarecare masura corelate.
cg2005

Data înscrierii: 18/Dec/2005
Ultima vizita: 12/Mai/2013

MesajTrimis: Mar 13 Apr 2010 07:13:40    Titlul subiectului: 125753

As vrea sa atrag atentia asupra modului de stabilire a graficului mijloacelor de transport in comun. Nu stiu ce "minte luminata" face acest lucru, dar totul pare sa mearga in defavoarea Transurb.
O sa dau un exemplu personal: acum cateva zile, m-am intors cu rapidul de la Bucuresti, cel care ajunge la Gara la ora 22:19. In fata garii se afla in statie un singur MAZ, traseul 26, in rest doar dube si taxiuri. Desigur, dubarii au stat pana au umplut masinile cu mult peste numarul de locuri, in stilul cunoscut. Taxiurile si-au gasit clienti si au plecat din gara.
Dupa aproximativ 10-15 minute de asteptare, am luat un taxi, deoarece nu mai venea nici un autobuz. Spre surprinderea mea, la vechiul capat de linie asteptau nu mai putin de 4 autobuze, 3 MAZ-uri si un DAB. Ce asteptau, nu stiu, pentru cu, atunci cand probabil au tras in fata garii pentru a pleca pe traseu, acolo nu mai era nimeni, eu fiind printre ultimii care a parasit zona. Mentionez ca a fost destul de multa lume in acel tren, deci ar fi avut calatori de transportat.
Cred ca, totusi, ar trebui facuta o corelare a graficului Transurb cu cel al sosirii trenurilor in gara. Sper sa nu se intample acelasi lucru si in cazul in care se va introduce un traseu Transurb pana la "Trecere bac".
Sus
peisaj_urban

Data înscrierii: 03/Feb/2009
Ultima vizita: 23/Aug/2011

MesajTrimis: Mar 13 Apr 2010 09:53:13    Titlul subiectului: 125757

Acelasi lucru l-am patit si eu in statia de la liceul 3, sensul de mers spre Piata Energiei. Am stat aproximativ o ora in statie pe la ora 5 sau 6 dupamiaza pentru ca nu ma grabeam si am mai avut cu cine sa stau la taclale. Asteptam autobuzul 22. Pana sa vina 22, au trecut 4 tramvaie 39, 2 autobuze 11 si cam 50 de dube. Mi se pare inadmisibil orarul mai ales ca s-a intamplat in cursul saptamanii.
Sus
AmiralAOV

MesajTrimis: Mar 13 Apr 2010 22:28:26    Titlul subiectului: 125794

Uneori mai sunt probleme la traseul 22, in special atunci cand se schimba tura sau cand sunt "impinse" mijloacele de transport de pe o linie pe alta. Pana cand intra la traseu o masina suplinitoare mai trece ceva timp, uneori aparand unele intarzieri. De asemenea, se mai intampla sa fie si cate o defectiune la masinile titulare precum si o comutare... rapida, care sa creeze unele dereglari in program.

Nesincronizarea "din gara", intre mersul trenurilor si cel al autobuzelor este o problema care, dupa cum s-a observat deja, faciliteaza microbuzele. In acest caz, totul depinde de frecventa. Degeaba avem sincronizarea de la 23:15... Sunt unele cazuri cand mijloacele de transport ale Transurb-ului pleaca din gara cu putin timp inainte de sosirea trenurilor si atunci e de asteptat... Daca s-ar fi suplinit parcul auto si s-ar mai fi renuntat la maxi-taxi atunci s-ar fi calatorit mult mai bine. Dar deh, visam si noi la cai verzi pe pereti...
Graficul mijloacelor de transport care pleaca din gara respecta o anumita periodicitate pentru a nu lasa orasenii sa astepte prea mult in statii. Apar insa si ceva neconcordante fiindca nu se pot "asambla" toate, fie din cauza numarului de mijloace de transport, fie din cauza graficului la care s-ar umbla cu mai multa grija daca s-ar avea cum. Din pacate, numarul mic de mijloace de transport raportat la numarul consistent de microbuze private nu prea lasa loc de alternative...

Sergabi28

Data înscrierii: 11/Ian/2007
Ultima vizita: 31/Oct/2025

MesajTrimis: Vin 16 Apr 2010 17:12:05    Titlul subiectului: 125900

Se pare ca dupa terminarea lucrarilor de reabilitare de pe str Basarabiei a liniei de tramvai de pe tronsonul: B-dul G. Cosbuc ---- Piata Energiei (fosta ,,Intersectia de la ETO"), traseul liniilor 39, 3 si 43 vor suferi ceva modificari. De ce spun asta... In primul rand ca imediat dupa finalizarea lucrarilor de pe Basarabiei, la un moment dat vor trebui schimbate si liniile de pe str. Siderurgistilor intre Piata Energiei si IREG (intersectia str Anghel Saligny si Siderurgistilor. Inchizandu-se circulatia pe acest tronson, LOGICA ar fi urmatoarea:
Tramvaiele ce vin din Micro-19 catre Aviatie si restul orasului vor fi deviate pe traseul provizoriu: Str Siderurgistilor---IREG---Str. Anghel Saligny---Piata IC-Frimu( Biserica Sf. Mina)---Str. Tecuci (1-Mai)--- Masnitz (aceasta e denumirea corecta a intersectiei Str Tecuci cu B-dul 1-Decembrie-1918, nu ,,Masnitza"). Voi exemplifica in desenele urmatoare cam cum vor fi deviate traseele de tramvai.
In primul desen, traseele obisnuite.
In al doilea desen, tronsonul ce va fi inchis si devierea provizorie a tramvaielor.

untitled.GIF
 Descriere:
 Mărime fișier:  12.53 kb
 Vizualizat:  de 12478 ori

untitled.GIF

untitled.GIF
 Descriere:
 Mărime fișier:  13.23 kb
 Vizualizat:  de 12476 ori

untitled.GIF

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
deprodio

MesajTrimis: Sâm 17 Apr 2010 15:18:10    Titlul subiectului: 125933

Am circulat cu traseul 23 de la Comat la Real si retur; parerea mea ca acest traseu cam este un esec deoarece...indicatoarele de traseu de pe parcursul acestui traseu nu indica si traseul 23, prin urmare sunt putini oameni care stiu ca el exista, iar un fapt negativ il constituie frecventa destul de mare (40 min.), nimeni nu prea are chef sa stea atat in statie...si mai bine iei 17 pana la Univ. Danubius...sau daca esti in Micro 19 mergi pe jos deoarece nu stii programul acesti traseu si cand a trecut ultimul autobuz.
La retur acesta circula in paralel cu traseul 10, iar la Ultimul Leu se despart ceea ce constituie iar un fapt negativ deoarece decat sa astept acest traseu, pot sa iau tramvaiul 39 mult mai repede, iar la Real tot timpul este cate un maxi taxi, deci de ce as sta 40 min.? Prin urmare...midibuzul cu care am mers, a circulat aproape gol. In opinia mea, ar trebui luate in calcul aceste aspecte negative astfel sa se stie de infiintarea acestui traseu, programul la care circula precum sa fie util si pe parcursul lui (nu numai celor care merg sau vin de la Real respectiv Selgros).
Si, va spun sincer... ca sa circulcu acest traseu m-am "inarmat" cu multa vointa.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul GALAȚI Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 27, 28, 29  Următoare
Pagina 13 din 29

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum