|
TRAM CLUB ROMANIA Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
paraschivrazvan25
Data înscrierii: 29/Mai/2016 Ultima vizita: 18/Noi/2024 Mesaje: 38 Locație: Bucuresti
|
|
Sus |
|
|
guest
Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 29/Noi/2024 Mesaje: 10175 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum 03 Noi 2024 13:38:35 Titlul subiectului: |
220097 |
|
O imagine sugestiva, din Bucuresti, la intersectia de la Obor, intr-o ora de varf. Traficul era supra-aglomerat in timp ce troleibuzul de pe linia 66 este aproape gol.
Multi ar trebui sa isi puna intrebari, de ce lumea prefera sa mearga cu masina in loc sa mearga cu troleibuzele de pe linia 66 sau tramvaiul de pe linia 21 ?
Pai avem sistem park&ride la intrarea in Bucuresti, de pe Sos. Colentina ?
Alta intrebare, cei care ar trebui sa se gandeasca la asta (TPBI) pentru ce isi primesc salariile ? Doar pentru ca au semnat condica de prezenta ?
Descriere: |
|
Mărime fișier: |
45.34 kb |
Vizualizat: |
de 512 ori |
|
_________________ Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu |
|
Sus |
|
|
ADK
Data înscrierii: 09/Apr/2019 Ultima vizita: 01/Dec/2024 Mesaje: 739 Locație: Buzau
|
Trimis: Lun 04 Noi 2024 00:31:51 Titlul subiectului: |
220103 |
|
Nu sunt încă foarte sigur, dar judecând titlul subiectului, personal cred că am să revin la mașina personală deoarece după mai bine de 2 ani experimentați cam doar cu transportul în comun buzoian, am concluzionat următoarele:
Transport în comun, pozitive:
-costuri fixe, indiferent de utilizarea serviciilor, adică pe scurt achiți o sumă fixă și circuli cât ai nevoie într-o lună.
-nu te (prea) doare capul în caz de defecțiuni.
-fără stres sau griji pe parcursul drumului, îmi pot dedica timp navigând pe internet (dacă nu amețesc uneori, find în mișcare).
-cobor și merg direct unde am nevoie, fără a pierde timp și eventuale taxe pentru parcare.
Negative:
-ore fixe de plecare, care pot să nu fie efectuate rareori din cauza defecțiunilor imprevizibile, iar dacă stai la țară și nu ajungi la o anumită oră în oraș, trebuie să găsești rapid alternative.
-aglomerație și incomoditate uneori, nu pot căra prea multe, și de regulă am tendința uneori să fac mai multe cumpărături decât îmi planificasem.
-mers pe jos posibil mult, de la stație și până acasă, mai ales dacă mai am și bagaje ori e vreo vreme nefavorabilă.
Mașina personală, pozitive:
-program propriu de plecare, mod de conducere și de traseu. Nu mai pierd timp din cauza autobuzului care trebuie să intre și prin alte sate, sau că merge cu 60 km/h înafara localității.
-pot suplimenta încărcătura fără probleme și nu-mi mai rup cârca cărându-le sute de metrii din stație și până acasă, că e vară toridă, iarnă friguroasă sau ploaie.
Negative:
-costuri cu mult ridicate, ITP, RCA, impozit, rovinietă, piese de schimb etc.
-defecte imprevizibile.
-problema parcării prin oraș.
Bine, sunt toate părțile pozitive și negative...
Dar din ce am mai experimentat Transbusul, clar m-a împins iară, după o pauză, să apelez iar la mașina mică, uneori mergând cu mașina cuiva și putând face tot mai bine diferențele, deși de modestie și cheltuieli cu mult diminuate am ales autobuzul dar chiar și astăzi, s-au adunat prea multe bile negre încât să mai prefer serviciile statului...
Vă las câteva exemple de reclamații făcute pe site-ul primarului, de situații unde am fost călcat pe coadă, una fără răspuns de ceva timp, altele cu răspunsuri nu foarte satisfăcătoare, și la o postare pe pagina inteprinderii pe FB, unde evident că nu va răspunde cineva vreodată...
|
127.35 kb |
de 490 ori |
|
|
74.98 kb |
de 490 ori |
|
|
57.73 kb |
de 490 ori |
|
|
172.62 kb |
de 483 ori |
|
|
67.16 kb |
de 483 ori |
|
|
|
Sus |
|
|
guest
Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 29/Noi/2024 Mesaje: 10175 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie 06 Noi 2024 21:02:31 Titlul subiectului: |
220122 |
|
Felicitari pentru ca incerci sa contribui la imbunatatirea conditiilor transportului in comun. Toti ar trebui sa faca, asa, ar trebui sa trimita sesizari, dar traim intr-o tara de oi.
Si eu vreau sa imi cumpar o masina, fiindca asta este realitatea, in Romania nu poti fara masina. Trenurile sunt praf, iar transportul in comun merge bine doar in mintea edililor care traiesc intr-un univers paralel.
Asa ca raspunsul la intrebarea acestui topic este masina personala
_________________ Troleibuzul de pe linia 86 este preferatul meu |
|
Sus |
|
|
ADK
Data înscrierii: 09/Apr/2019 Ultima vizita: 01/Dec/2024 Mesaje: 739 Locație: Buzau
|
Trimis: Joi 07 Noi 2024 00:46:48 Titlul subiectului: |
220127 |
|
Eu am încercat mereu să sugerez îmbunătățiri, chiar și prin mesaje sau e-mail-uri te miri pe unde trimise ori discutând cu șoferii prieteni, sindicaliști sau nu, în 2018 am dat un mesaj și directorului să achiziționeze un remorcher și a venit abia... anul trecut sau anul ăsta, nici nu mai știu că nu-mi mai pasă.
Dar atâta timp cât primăria Buzău și Transbus sunt conduse de 2 rude, nu voi putea face nimic și chiar nu mă mai interesează să fac ceva, pentru că nici nu sunt susținut. Așa că să facă ce vor. Am fost și angajatul lor acum aproape 6 ani și nu am fost apreciat, mă interesa și înființarea unui mic muzeu cu costuri foarte modice dar nu am avut cu cine, cu neica oamenii ăștia n-ai cum să faci ceva, abia aștept să nu mai aud de ei.
Referitor la mașina mică, după lungi discuții acasă ne-am hotărât să revenim și noi, am încercat și transportul în comun atâta timp (mai mult eu, că eu fac naveta), dar după bătaia de joc atât a instituției cât și a personalului, nu se mai merită. O să urmeze o luptă cu alegerea unei mașini care să merite, pentru că bugetul nu este foarte mare, toți caută să scape de orice au și își laudă marfa indiferent cât de proastă e. Noroc că am curte și am unde s-o parchez cum vreau, să-i fac întreținerea și dacă vreau, s-o las descuiată și cu geamurile sau ușile deschise oricând, nu-mi fac nicidecum griji ca atunci când eram la bloc că dacă o iei nu ai unde s-o parchezi, ce să te mai poți și ocupa de ea... dar în fine.
Așa zic și eu, tot mașina personală rămâne baza, însă nu o încurajez la maxim, dar nici cu transportul în comun nu-mi e rușine... am mers atâtea sute de zile bune continuu de când am renunțat la mașină și am adunat te miri ce experiențe mai bune sau mai rele, dar de un timp tot mai rele, mai ales că acum e și frig, nu vreau să mai se întâmple să ajung târziu în garaj (lucrez pe un minivan), să se întâmple să pierd autobuzul și să stau la următorul peste o oră, nu am 9 vieți ca pisica și să mai meargă cu transportul local și cei care nu au mers vreodată sau n-au mai mers de 20-30 ani pe puțin.
|
|
Sus |
|
|
tcm
Data înscrierii: 05/Mai/2014 Ultima vizita: 03/Dec/2024 Mesaje: 2085 Locație: Oradea; Leeds (UK)
|
Trimis: Sâm 09 Noi 2024 19:16:36 Titlul subiectului: |
220132 |
|
Personal , eu folosesc toate metodele de transport. Dar de departe , pentru deplasarea in oras , bicicleta este alegerea preferata. Indiferent ca este vorba de Romania sau de Anglia , cu bicicleta ajung mult mai repede la destinatie decat cu masina , nu trebuie sa stau sa caut loc de parcare etc. Am aproximativ 100.000 km pe bicicleta in ~15 ani (+ multi altii pe trotineta pana atunci).
Cu masina , din 2015 de cand am permis si 2016 de cand am masina nu stiu daca am 50.000 km , asta si pentru ca masina este in tara si o folosesc doar in concedii. Masina este utila pentru mersul in afara orasului , pentru cumparaturi voluminoase sau pentru cazurile in care suntem mai multi.
Transportul in comun il folosesc fie daca nu ma pot deplasa cu bicicleta , fie daca vin in oras cu masina si am de mers in mai multe locuri , prefer sa parchez undeva unde sunt mai multe linii de autobuz/tramvai si apoi sa iau transportul in comun. Transportul in comun nu este prima alegere deoarece in unele cazuri distantele intre statii si obiectivele de inters sunt destul de mari , datorita orarelor si legaturilor proaste , datorita aglomeratiei , datorita vitezei lente de deplasare (trafic+stat in statii), iar uneori cand ma grabesc mai tare am "norocul" sa intarzaie sau sa fie anulata cursa respectiva.
_________________ https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos |
|
Sus |
|
|
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Nu puteți atașa fișiere în acest forum Puteți descărca fișiere în acest forum
|
|