|
TRAM CLUB ROMANIA Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 13/Iun/2025 Mesaje: 10945 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin 10 Ian 2025 11:12:57 Titlul subiectului: |
220436 |
|
Vai de capul meu. De unde ii gaseste ?
Din pacate ziua si incidentul, circulatia tramvaielor este blocata la Piata Sudului. Cei de la STB spun incident tehnic. Iar a picat curentul ?
Articolul se gaseste aici
Citat: | S-a format coadă de tramvaie la Piața Sudului, pe Șoseaua Olteniței. STB: Liniile 1 și 10 sunt blocate, a avut loc un incident tehnic
Liniile 1 și 10, blocate la Piața Sudului
Societatea de Transport București (STB) a informat vineri, 10 ianuarie, pe pagina de X, că un incident tehnic a avut loc în intersecția dintre Șoseaua Olteniței și Calea Văcărești, mai exact la Piața Sudului.
Din acest motiv, liniile 1 și 10 sunt blocate pe sensul de circulație către Banu Manta. |
_________________ Linia 86 de troleibuze este preferata mea  |
|
Sus |
|
 |
CLAXON
Data înscrierii: 09/Noi/2006 Ultima vizita: 14/Iun/2025 Mesaje: 222 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm 11 Ian 2025 09:49:53 Titlul subiectului: |
220455 |
|
Tramvaiul V3A CH-PPC a deraiat sectiunea 3 astazi 11.01.2025 in zona Pietei George Cosbuc. Deraierea s-a produs pe sensul spre Sos Progresului, rezultand avarierea ultimei usi a sectiunii 3 dupa inpactul cu un stalp de sustunerea a retelei de marginea drumului
_________________ 611 |
|
Sus |
|
 |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 13/Iun/2025 Mesaje: 10945 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun 13 Ian 2025 21:06:35 Titlul subiectului: |
220460 |
|
Este haos la STB. A deraiat si azi un tramvai, pe str. Ziduri Mosi, vis a vis de mall Veranda (in spatele Pietei Obor). Circulatia tramvaielor a fost intrerupta vreo 40 de minute.
Ce se intampla cu tramvaiele ? De ce asa de multe deraieri ? In mod normal, asemenea evenimente ar fi trebuit sa se intample o data la o luna sau doua luni. Acum se intampla aproape zilnic. Parerea mea personala este ca directorul STB trebuie dat afara. El este principalul raspunzator de aceasta situaite. Ce pazeste primarul capitalei ? De ce nu ia masuri ? AFARA CU DIRECTORUL STB !!!
https://b365.ro/video-tramvai-deraiat-pe-ziduri-mosi-in-apropiere-de-mall-veranda-e-acordeon-pe-sine-stb-linia-36-blocata-din-cauza-unui-incident-tehnic-553693/
Citat: | Tramvai deraiat pe Ziduri Moși, în apropiere de mall Veranda. „E acordeon pe șine!” STB: Linia 36, blocată din cauza unui incident tehnic
Societate de Transport București (STB) a anunțat că linia cu indicativul 36 este blocată la acest moment în apropiere de Veranda Mall, după ce un tramvai a deraiat. Compania ce se ocupă de transportul public de suprafață a anunțat că s-au luat măsuri de deviere.
Un tramvai a deraiat pe Strada Ziduri Moși, în apropiere de Veranda mall
Anunțul referitor la blocajul ce intervenit pe traseu liniei 36 a fost făcut de către Societatea de Transport București, pe contul de „X” (fost Twitter) STB SA Clienți, în jurul orei 11:21. |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mar 14 Ian 2025 21:45:01 Titlul subiectului: |
220472 |
|
Mai este tramvaiul viabil in Bucuresti ? Mai are viitor ? Am inceput sa ma indoiesc. Credeti ca vom mai avea tramvai peste 10-15 ani in Bucuresti ? Poate spuneti ca exagerez ? Dar aproape zi de zi tramvaiele se blocheaza. Aveti impresia ca cele 100 de tramvaie noi au rezolvat problemele de fond ale transportului in comun ? Nici pomeneala. Uitati-va pe Facebook sa vedeti cum arata un boghiu al unui tramvai Imperio, pe linia 32, pe unde au pus rulourile alea de iarba, fara nici un studiu tehnic.
Poate o sa radeti, o sa spuneti ca exagerez, dar in Bucuresti tramvaiul este in pericol, cum nu a mai fost niciodata pana acum. Nu ma credeti, stati sa vedem ce se va intampla cand va incepe sa expire garantia de la producator ale noilor tramvaie.
Vi se pare normal sa existe blocaje aproape zi de zi ? Articolul se gaseste aici
Citat: | Liniile 7, 19 și 25, blocate pe Șoseaua Giurgiului, la Piața Progresul. STB anunță că s-a produs un incident tehnic
Trei linii STB sunt blocate pe Șoseaua Giurgiului, pe sensul de circulație către Șura Mare. Societatea de Transport București anunță că un incident tehnic a avut loc pe traseu.
Liniile 7, 19 și 25, blocate pe sensul spre Șura Mare
Societatea de Transport București (STB) a informat marți, 14 ianuarie, că tramvaiele liniilor 7, 19 și 25 sunt blocate pe Șoseaua Giurgiului, în stația Piața Progresul pe sensul de mers către Șura Mare.
Motivul pentru care tramvaiele celor 3 linii sunt blocate este un incident tehnic, anunță Societatea:
Liniile 7, 19 și 25 – blocate pe Șos. Giurgiului, în stația Piața Progresului, pe sensul spre Șura Mare. Cauza: incident tehnic.
Momentan nu se cunoaște ce fel de incident a avut loc sau cât va dura până când tramvaiele vor circula din nou normal.
Potrivit aplicației Google Maps, traficul în zona respectivă este ușor îngreunat:
Linia 25, blocată și pe Bd. Preciziei
În urmă cu două ore, la ora 15:30, Societatea de Transport București a anunțat că linia 25 este blocată de pe Bulevardul Preciziei până pe Strada Răzoare, pe sensul de circulație către CFR Progresul. |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Lun 20 Ian 2025 10:31:37 Titlul subiectului: |
220503 |
|
Din cate am vazut, sunt incidente destul de dese pe linia 32. Fie o deraiere, la Piata Rahova, fie un accident, fie un calator caruia i s-a facut rau. Linia 32 este una dintre cele mai importante linii de tramvai din capitala, care leaga Rahova de Piata Unirii (centru). Ar putea fi si o solutie pentru cei care vin in Bucuresti dinspre Bragadiru. Se face frumos un park&ride la intrarea in Bucuresti, lumea ia tramvaiul pana la metrou si de acolo ajung unde vor in Bucuresti. Sigur ca capatul lui 32 este departe de metrou, fiindca un idiot pe nume Ceausescu&comp, a mutilat toata zona centrala a capitalei, inclusiv reteaua de tramvaie. Situatia s-ar putea repara, in timp, cu o eventuala unire a traseelor lui 21 si 32 si o statie in apropiere de metrou, plus pasaj de legatura pietonal statie tramvai- statie metrou, mai ales ca vor fi si lucrari de schimbare a planseului la Unirii (cand nu o se mai certe, cu buldozerele, primarul capitalei si cel de la sectorul 4 ).
Revin la 32, vad ca linia se blocheaza aproape zilnic. Fratilor ce este asta ? Nicusor Dan se bate cu pumnul in piept ca sprijina transportul in comun. Ok, au venit tramvaie noi, acestea circula inclusiv pe linia lui 32. Deci....avem tramvaie noi blocate din diverse motive. Si asta aproape zi de zi. Unde este sprijinul pentru tranportul in comun, din partea autoritatilor locale ? Ca eu nu il vad.
Eu vad un transport in comun din ce in ce mai nefunctional. Au baietii de la B365.ro si Buletin de Bucuresti subiecte. Eu nu vad nici macar un gest din partea lui Nicusor Dan&comp. ca sa corecteze acest lucru.
Ok, realist fiind, nu ai cum sa faci sa mearga transportul in comun, brici in tot orasul. Dar primul pas ar fi ca anumite linii de tramvai, sa mearga brici. Si pentru asta nu ai nevoi de doua mandate ca primar, ci de cateva luni. Atat ! Una dintre cele mai importate linii este 41 si aceea se blocehaza aproape zilnic. Alta linie este 21 (asta vad ca are mai putine blocaje). Iar 32 este si ea o linie importanta. La fel liniile 1&10.
Astea trebuie sa functioneze. Punct ! Blocaje ar trebui sa apara de 2-3 ori pe an, in situatii excemptionale. Asadar ce face Nicosr Dan si cei de la PMB pentru buna desfasurare a transportului in comun din capitala ? Dar cei de la STB&TPBI ? Care este planul lor de a rari blocajele de pe liniile 32 sau 41 de exemplu ?
Eu nu vad nici un plan. Voi vedeti ? Avem niste tramvaie noi, care acum deraiaza sau stau in blocaj. Asta este rezolvarea problemelor din transportul in comun ? Asa stimulam oamenii, care vin din Bragadiru, de exemplu, sa lase masina la intrarea in Bucuresti si sa il ia pe 32, care se blocheaza apoape zi de zi ?
Va astept o parere, mai ales la astia care sunteti cazuti in cur dupa Nicusor Dan (parca ar fi Mesia capitalei ). Deci, ce solutii aveti ca sa se rareasca evenimentele de pe traseul lui 32 ? Ajutati-l pe Nicuosr si pe calatorii din Bucuresti care folosesc aceste linii. Eu va ascult !
https://b365.ro/linia-32-blocata-pe-calea-rahovei-in-statia-piata-rahovei-pe-sensul-catre-depoul-alexandria-stb-unui-calator-i-s-a-facut-rau-in-tramvai-554270/
Citat: | Linia 32, blocată pe Calea Rahovei, în stația Piața Rahovei, pe sensul către Depoul Alexandria. STB: Unui călător i s-a făcut rău în tramvai
Linia 32, blocată pe sensul către Depoul Alexandria
Societatea de Transport București (STB) a informat duminică, 19 ianuarie, la ora 15:56, că linia 32 este blocată pe Calea Rahovei, la Piața Rahova, pe sensul către Depoul Alexandria: „Linia 32 – blocată pe Calea Rahovei, în stația Piața Rahovei, pe sensul spre Depoul Alexandria. Cauza: călător care are nevoie de îngrijiri medicale. S-au aplicat măsuri de deviere.” |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mie 22 Ian 2025 21:42:10 Titlul subiectului: |
220511 |
|
Cum va spuneam, aproape ziua si blocajul. Asta a tinut ceva mai mult de o ora. Spuneti-mi si mie ce este „incident tehnic” ? Articolul se gaseste aici
Citat: | Trei linii de tramvai, blocate în zona Șoseaua Giurgiului/Șoseaua Olteniței. STB anunță că un incident tehnic s-a produs pe sensul spre Piața Unirii
STB îi anunță pe călători că liniile 7, 19 și 25 sunt blocate în zona Șoseaua Giurgiului/Șoseaua Olteniței, din cauza unui incident tehnic. Tramvaiele sunt blocate pe sensul de mers spre Piața Unirii. Societatea de Transport București a făcut anunțul la ora 17:48.
UPDATE, ora 18:48: STB anunță că liniile 7, 19 și 25 funcționează normal pe Șoseaua Giurgiului de la ora 18:40.
Liniile 7, 19 și 25, blocate în zona Șoseaua Giurgiului/Șoseaua Olteniței, anunță STB
Societatea de Transport București (STB) a anunțat că liniile 7, 19 și 25 sunt blocate în zona Șoseaua Giurgiului/Șoseaua Olteniței, pe sensul de mers spre Piața Unirii. Motivul: un incident tehnic pe traseu.
Ce s-a mai întâmplat astăzi pe traseele mijloacelor de transport în comun din București:
-Autobuzele liniilor 116, 141 și 232 au efectuat stația „Opriș Ilie” la bordură. Cauza: s-au făcut lucrări de asfaltare în zona liniilor de tramvai.
-Linia 368 a fost blocată pe Strada Episcopiei, pe sensul de mers spre Valea Oltului, din cauza unei mașini parcate neregulamentar.
-Liniile 16 și 36 au fost blocate pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu, pana în statia Gelcap, pe sensul de mers spre Piața Sf. Vineri. Cauza: incident tehnic. |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mar 28 Ian 2025 19:27:42 Titlul subiectului: |
220559 |
|
Un accident la intersectia str. Gheorghe Manu cu Calea Victoriei, a dus la blocarea liniilor 79, 86 si 205. Cei de la B365.ro au crezut, in mod eronat, ca era vorba de un Solaris. In realitatea era un Irisbus cu RK. Articolul se gaseste aici
Citat: | Trafic blocat pe Calea Victoriei, după un accident cu troleibuz vs mașină la intersecția cu strada Gheorghe Manu. STB: Liniile 79 și 86, blocate
Două linii STB sunt blocate în zona Str. General Gheorghe Manu/Calea Victoriei, pe sensul de circulație către Piața Romană. Un accident a avut loc în zona respectivă, motiv pentru care și traficul rutier a fost afectat.
O mașină și un troleibuz STB s-au ciocnit
O mașină și un troleibuz Irisbus s-au bușit în această după-amiază în intersecția dintre strada General Gheorghe Manu și Calea Victoriei. Potrivit informațiilor transmise de o membră a grupului de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, traficul în zona respectivă este blocat.
La fața locului au venit pompieri SMURD, polițiști și o ambulanță.
Accidentul nu pare a fi unul grav, însă traficul a fost afectat în urma acestuia. Momentan nu se cunosc exact circumstanțele în care s-a produs coliziunea, însă, cel mai probabil, a fost vorba despre neacordare de prioritate.
Potrivit aplicației Google Maps, traficul este marcat cu roșu iar mai mulți șoferi au raportat accidentul. |
|
Sus |
|
 |
Rocar

Data înscrierii: 15/Mar/2017 Ultima vizita: 25/Feb/2025 Mesaje: 1339 Locație: Constanta; Cluj-Napoca
|
Trimis: Mar 28 Ian 2025 22:42:54 Titlul subiectului: |
220568 |
|
E păcat că tocmai unul cu RK a fost implicat... Putea să fie unul fără RK, paguba ar fi fost mai mica pentru STB...
|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mar 28 Ian 2025 22:53:59 Titlul subiectului: |
220569 |
|
Cele cu RK parca sunt lovite de ghinion, nu este primul accident in care sunt implicate. Altele cu RK se defecteaza
|
Sus |
|
 |
CLAXON
Data înscrierii: 09/Noi/2006 Ultima vizita: 14/Iun/2025 Mesaje: 222 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Joi 30 Ian 2025 00:57:25 Titlul subiectului: |
220586 |
|
Irisbus Citelis 5357 cazut la datorie in apropiere de terminalul Vasile Parvan Bucuresti 29.01.2025 aprox ora 15.00
Descriere: |
|
Mărime fișier: |
971.47 kb |
Vizualizat: |
de 1623 ori |

|
_________________ 611 |
|
Sus |
|
 |
CLAXON
|
Trimis: Mie 05 Feb 2025 01:17:28 Titlul subiectului: |
220634 |
|
MB Citaro E3 #4126 a ramas imobilizat pe 04.02.2025 la capatul de la C.C. Colosseum in urma unei defectiuni la sistemul de racire ce a dus la pierderea lichidului esential functionarii acestuia
|
1.87 MB |
de 1499 ori |

|
_________________ 611 |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Joi 06 Feb 2025 18:54:40 Titlul subiectului: |
220640 |
|
Parca ai avut o presimtire cu aceasta postare. Azi dimineata un autobuz Otokar, care circula pe linia 381 a luat foc. Este al doilea autobuz de acest tip, care a luat foc, in ultimii ani. Articolul se gaseste aici
Citat: | Un autobuz STB a luat foc în București. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale
Un autobuz care circula pe linia 381 a luat foc, din motive necunoscute, joi dimineață, pe Calea Văcărești din sectorul 4 al Capitalei. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru stingerea incendiului, anunță ISU, în timp ce reprezentanții STB precizează că autobuzul se afla încă în garanție.
„În jurul orei 05:30, pompierii ISU București -Ilfov au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autobuz STB, pe Calea Văcărești din sectorul 4 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de pompieri, incendiul se manifesta cu flacără deschisă. În urma evenimentului nu au rezultat victime”, anunță reprezentanții ISU, scrie News.ro. Au acționat două autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și un echipaj de descarcerare.
Societatea de Transport București (STB S.A.) a precizat că incendiul s-a produs la un autobuz care circula pe linia 381, la intersecția Șoselei Mihai Bravu cu Calea Văcărești, în zona Podului Mihai Bravu. „Echipajele de pompieri au intervenit prompt și au reușit să stingă incendiul. Nu au existat pasageri afectați în urma acestui incident”, conform STB. Circulația liniilor de troleibuze 72, 73 și 76 a fost afectată timp de mai puțin de o oră. A fost constituită o comisie tehnică mixtă de cercetare a accidentului, formată din specialiști ai STB și ai companiei care a furnizat autobuzul, întrucât vehiculul se afla încă în perioada de garanție. |
Sursa foto: Digi24
|
103.07 kb |
de 1452 ori |

|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Joi 06 Feb 2025 20:13:20 Titlul subiectului: |
220645 |
|
Noi detalii despre incidentul din aceasta dimineata. Respect pentru sofer ! Articolul se gaseste aici
Citat: | Reacția șoferului de la volanul autobuzului care luat foc în București. A salvat 7 vieți: "Îmi era de călători, nu de mine!"
Un autobuz a luat foc, astăzi, la București, în timpul unei curse cu pasageri. Viteza de reacție a șoferului a salvat viețile călătorilor. A deschis ușile rapid, oamenii au coborât, iar în urma lor, flăcările uriașe au carbonizat caroseria. Sindicaliștii avertizează că multe mijloace de transport în comun din Capitală sunt o bombă pe roți pentru că nu sunt bine întreținute, iar reparațiile sunt tergiversate.
Sursa foto: observatornews.ro
Șoferul ieșise pe traseu de mai putin de jumătate de oră iar în autobuz erau 7 călători. În momentul în care a simțit miros de fum, acesta a oprit și i-a dat jos pe oameni.
Filmul incidentului
Imediat, fumul a devenit din ce în ce mai dens și au izbucnit flăcările. Autobuzul a ars complet în mai puțin de 10 minute. Polițiștii au ajuns rapid în zonă și au blocat circulația, iar pompierii au început să stingă focul. Incendiul s-a produs la mijlocul traseului 381, la Podul Mihai Bravu.
"Normal că intri în panică, nu? Mie imi era de călători, nu de mine! Am văzut că iese fum, luat extinctorul și când am venit înapoi era flacără deja", spune șoferul autobuzului.
Societatea de Transport a început o anchetă ca să afle cauza incendiului și va verifica toate cele aproape 1.000 de autobuze din flotă. Ceilalți șoferi se tem să nu pățească la fel.
"Suntem instruiți, știm cum să acționăm, mai departe, asta e. Nu depinde de noi. Sunt autobuzele vechi? Cu siguranță. Toată lumea stie. Cel pe care il conduceti dvs cati ani are? Crede că e din 2005 sau 2006", spune un alt șofer.
Angajații se plâng de starea autobuzelor
Mai mulți angajați de la Societatea de Transport se plâng de starea tehnică a autobuzelor din București. Într-o sesizare transmisă directorului STB, un șofer avertiza că un autobuz care pierde motorină ieșea în continuare pe traseu la sfârșitul anului trecut.
"Zilnic, zilnic se realizează asa numitul CIZ, un control de întreținere zilnică. Este verificat autobuzul atat pe dedesubt cat si in interior, ca să fie in ordine din punct de vedere tehnic. Autobuzele sunt verificate, au reviziile tehnice la zi", declară Constantin Tobescu, reprezentant STB.
Autobuzul care a luat foc nu mai poate fi reparat. Scaunele s-au topit, iar geamurile s-au spart din cauza temperaturilor infernale. Pentru că este încă în garanție, însă, va fi înlocuit de producător. |
|
86.24 kb |
de 1440 ori |

|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Joi 06 Feb 2025 21:20:25 Titlul subiectului: |
220646 |
|
Am gasit un filmulet pe YouTube cu interventia pompierilor de stingere a focului la autobuzul Otokar, de pe linia 381, in aceasta dimineata: https://www.youtube.com/watch?v=uZvGvuJeYGU
Incendul a fost fost foarte mare, autobuzul fiind distrus. Ce am observat in filmulet:
-Aceste autobuze turcesti ard ca o torta. Nu sunt facute din materiale ignifuge ? Este drept ca si troleibuzele Irisbus tot ca o torta au ars. Dar parca nu am vazut incendii similare la autobuzele Mercedes Citaro.
-Autobuzul este inca in garantie. Cam repede s-a defectat. Cat de bine este intretinut acest autobuz ? Din ce autobuza face parte ?
-La interventie, pompierii si cei de la ISU, au decuplat reteaua de troleibuz, am facut doua console date pe lateral (cred ca au taiat firele).
|
Sus |
|
 |
CLAXON
|
Trimis: Vin 07 Feb 2025 01:09:29 Titlul subiectului: |
220649 |
|
Ambele incendii la OTOKAR au pornit din spate in zona plafonului unde, in dreapta, este esapamentul, bauiesc ca are legatura cu regenerarea catalizatorului la motoarele Diesel euro 6 si mai exact cu modul constructiv in care acest catalizator a fost izolat termic de restul autobuzului. E doar o presupunere
_________________ 611 |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Sâm 08 Feb 2025 11:14:39 Titlul subiectului: |
220665 |
|
Ieri, in statia de la Foisorul de Foc (sens spre Arena Nationala), in jurul orei 17:20, am vazut un troleibuz de pe linia 86 cu captatorii coborati. Langa el era o masina de politie. Ulterior a sosit si o salvare. Erau si doua controloare plus politistii. Exact nu stiu ce s-a intamplat, i s-a facut rau unui calator, a fost agresat un controlor ori i s-a facut rau soferului ? Nu am vazut nimic prin presa. Dar ceva s-a intamplat daca a venit si politia !
|
82.17 kb |
de 1338 ori |

|
|
66.24 kb |
de 1338 ori |

|
|
88.55 kb |
de 1338 ori |

|
|
53.81 kb |
de 1338 ori |

|
|
85.17 kb |
de 1338 ori |

|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mar 11 Feb 2025 12:17:54 Titlul subiectului: |
220716 |
|
Ziua si incidentul la STB. Daca sunt trei zile fara un incident in care sa fie implicate tramvaiele este „mare minune”. Lasand gluma la o parte, in Bucuresti avem un transport cam nefunctional. Incidentele acestea, semnalate de presa locala, ar trebui sa fie foarte rare. Faptul ca se intampla asa des, ceva nu este in regula. Daca tramvaiul nu merge, chiar si 20 de minute, din cauza acestor incidente, cum vreti ca lumea sa lase masina acasa ca sa mearga cu transportul in comun ? Cei de la STB sunt simpatici, se ascund in cazul termenilor „incident tehnic”.
Oare si actuala conducere a STB-ului este un „incident tehnic de lunga durata” ? Ca despre cea de la PMB sau TPBI m-am convins !
Acum o intrebare, care o pun din postura de utilizator zilnic al transportului in comun si platitor de taxe si impozite. Care este planul STB-ului pentru a scadea numarul acestor „incidente tehnice” ?
Am o intrebare si pentru asazisii iubitori de transport in comun, care sunt in diverse asociatii, ONG-uri, metroaie usoare, etc. Voi ce paziti ? Voi de ce nu faceti presiuni publice ? Eu nu am vazut din partea voastra nici o pozitie referitor la aceste „incidente tehnice” aproape zilnice! Vie vi se pare normal asa ceva ? Sau voi va procupati doar sa faceti niste poze frumoase cu noile tramvaie (care au niste zgomote infernale in salon) sau cu noile troleibuze (care vin in statie, in sistem „trenulet”) ?
Eu pun aceste intrebari, dar pe persoana fizica. Daca asociatiile de pasionati sau cele civice ar pune aceste intrebari, ar avea greutate mai mare. Aici pe forum, doar cativa se mai uita (astea sunt vremuriel), dar daca ne pasa cu adevarat de transportul in comun, atunci hai sa punem presiune pe STB si pe factorii de decizie din capitala ca sa scada numarul acestor „incidente tenice” !
Articolul se gaseste in B365.ro
Citat: | Tramvai cu probleme pe traseu la prima oră. Linia 19, blocată pe Strada Nerva Traian, în stația Papazoglu
Societatea de Transport București (STB) a anunțat cu puțin timp în urmă că linia de tramvai cu indicativul 19 este blocată la acest moment pe Strada Nerva Traian. Motivul pentru care mijloacele de transport public nu pot înainta nu este foarte clar, STB anunțând doar că este vorba de un incident tehnic.
UPDATE ora 08:45: STB a anunțat că la acest moment linia de tramvai circulă normal. Mijloacele de transport public de pe acest traseu au fost afectate pentru 30 de minute, problemele fiind remediate în jurul orei 08:23
Linia 19, blocată pe strada Nerva Traian
Bucureștenii care circulă în mod normal cu linia de tramvai 19 sunt anunțați că aceasta este blocată momentan pe Strada Nerva Traian din Sectorul 3 al Bucureștiului. Conform informațiilor transmise la ora 07:51 pe contul de „X” (fost Twitter) STB SA Clienți, mijloacele de transport public de suprafață sunt afectate pe sensul de mers către capătul de linie „Chimopar”.
Societatea ce se ocupă de transportul public a anunțat că blocajul este produs de un incident tehnic, însă nu au fost oferite mai multe detalii. Iată anunțul transmis călătorilor:
„Linia 19 – blocata pe Str. Nerva Traian, in stația Papazoglu, pe sensul spre Chimopar. Cauza: incident tehnic.”
În acest context, STB a luat decizia de a aplica masuri de deviere.
Astfel că, până la remedierea problemei, bucureștenii care circulă cu această linie de transport sunt sfătuiți să apeleze la rute alternative de transport.
În mod normal, linia 19 circulă între terminalele „Zețarilor” și „Chimopar”, având un traseu foarte lung. Mai precis, tramvaiele acestei linii au un total de 42 de stații în care efectuează opriri. |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mar 11 Feb 2025 17:19:36 Titlul subiectului: |
220726 |
|
Asa arata un transport in comun nefunctional. Articolul se gaseste aici
Citat: | Trafic ALERT | Blocaj total pe Bd. Pache Protopopescu, din cauza unei probleme tehnice STB. Liniile 55, 86, 70, 79 și 90, blocate spre Bd. Carol I, respectiv spre Foișor
STB îi anunță pe călători că liniile 55, 86, 70, 79 și 90 sunt blocate pe Bd. Pache Protopopescu, din cauza unui incident tehnic. Tramvaiele și troleibuzele sunt blocate până în intersecția cu Strada Cavaler de Flondor, pe sensul de mers spre Bd. Carol I, respectiv spre sensul de mers spre Foișorul de Foc. Anunțul a fost făcut la ora 16:21.
UPDATE, ora 16:46: Liniile 55, 86, 70, 79 si 90 funcționeaza normal pe Bd.Pache Protopopescu de la ora 16:30, a anunțat STB la ora 16:43.
Liniile 55, 86, 70, 79 și 90, blocate pe Bd. Pache Protopopescu, anunță STB
Traficul este îngreunat pe Bulevardul Pache Protopopescu, potrivit informațiilor din Google Maps:
„Societatea de Transport București (STB) a anunțat că liniile 55, 86, 70, 79 și 90 sunt blocate pe Bulevardul Pache Protopopescu, până în intersecția cu Strada Cavaler de Flondor, pe sensul spre Bulevardul Carol I, respectiv spre Foișorul de Foc.
STB anunță că este vorba despre „un incident tehnic”, dar nu a oferit mai multe detalii. Tramvaiele și troleibuzele au fost deviate.
Anunțul a fost făcut într-o postare pe rețeaua X „STB SA Clienti” (fost Twitter), marți, 11 februarie, la ora 16:21:”
Liniile 55, 86, 70, 79 și 90 – blocate pe Bd. Pache Protopopescu, până în intersecția cu Str. Cavaler de Flondor, pe sensul spre Bd. Carol I, respectiv spre Foișorul de Foc. Cauza: incident tehnic. S-au aplicat măsuri de deviere. |
|
Sus |
|
 |
CLAXON
|
Trimis: Mar 11 Feb 2025 19:20:43 Titlul subiectului: |
220728 |
|
Astazi, 11.02.2025 in jurul orei 14.00 MB Citaro E3 #4264 era imobilizat din cauza unei defectiuni in statia Spitalul Sf. Ioan (zona INML).
|
464.87 kb |
de 1247 ori |

|
_________________ 611 |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mar 11 Feb 2025 22:35:16 Titlul subiectului: |
220729 |
|
Multe sunt si trase pe dreapta, in autobze, din cauza lipsei pieselor de schimb.
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Lun 17 Feb 2025 14:58:03 Titlul subiectului: |
220763 |
|
Azi a fost haois cu circulatia tramvaielor. Nu cred ca problema in sine a fost datorita ninsorii ci datorita tampeniei celor de la STB, la pachet cu cei de la PMB. Articolul se gaseste aici
Citat: | Alte 3 linii STB, blocate din cauza unui „incident tehnic”, nr. 14 pe ziua de azi. Tramvaiele 7, 19 și 25 s-au împotmolit în zona Șos. Giurgiului-Str. Sura Mare
Societatea de Transport București (STB) a anunțat că liniile 7, 19 și 25 sunt blocate pentru a 2-a oară astăzi, pe Șoseaua Giurgiului din Capitală. Compania nu a transmis care este exact motivul, specificând doar că este vorba despre un„ incident tehnic”.
UPDATE ora 14:49: Linia 47 este și ea blocată, pe Calea 13 Septembrie din Sectorul 5. Motivul transmis de STB este tot un „incident tehnic”:
Linia 47 – blocata pe Calea 13 septembrie, pe sensul spre Ghencea. Cauza: incident tehnic.
Liniile 7, 19 și 25 sunt blocate pe Șoseaua Giurgiului
Ziua de luni nu este una dintre cele mai bune pentru transportul public din București.
Până la acest moment al zilei, au fost transmise un total de 14 incidente tehnice care au dus la blocarea mai multor linii de tramvai. Acum, STB îi anunță pe bucureșteni că sunt blocate tramvaiele 7, 19 și 25.
Acestea au rămas împotmolite la intersecție dintre Șoseaua Giurgiului și Strada Șura Mare. conform informațiilor transmise de contul de „X” (fost Twitter) STB SA Clienți, circulația este afectată pe sensul de mers către terminalul „Chiopar”.
Motivul blocajului nu a fost detaliat, bucureștenii fiind anunțați doar că este vorba de un incident tehnic:
Este pentru a doua oară pe ziua de astăzi când aceste linii sunt blocate, primul incident având loc în jurul orei 12:00, tot pe Șoseaua Giurgiului. Iată mesajul transmis la momentul respectiv:
Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a zăpezii și a poleiului format pe șine, mai multe tramvaie au întâmpinat probleme pe trasee în această dimineață. Printre traseele unde au fost anunțate probleme se numără cele pe care circulă liniile:
Liniile 23 și 27,
Liniile 1, 10 și 19,
Liniile 36 și 40,
Linia 53.
Cu toate că STB nu a precizat cu certitudine ce înseamnă incidentele tehnice, este posibil să fie vorba de deraieri ale mijloacelor de transport pe șine.
|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mar 18 Feb 2025 14:22:00 Titlul subiectului: |
220772 |
|
O intrebare pentru admiratorii lui Nicusor Dan. Vi se pare normal ce se intampla zilele astea ? Vi se pare normal ca azi sa fie doua deraieri ? Asta este transportul in comun din capitala pentru care, voi, admiratorii acestui incompetent, sunteti cazuti in cur ?
Dimineata a fost o deraiere la capatul de la Ghencea, cu blocarea liniilor 41 si 47. Mai tarziu a fost o deraiere pe Valea Cascadelor (linia 25). Asta este o capitala ?
O intrebare pentru alegatorii lui ND. Pentru ce ati votat acest incompetent ? Sunteti la fel ca sustinatorii lui CG, ati votat niste himere pe Facebook.
Sincer, mi se face dor de Gabriela Firea. Aia era o mare bandita, dar macar mai misca ceva sub mandatul ei. Acum haos total cu transportul in comun. Articolul se gaseste aici
Citat: | Alt tramvai sărit de pe șine, de data asta pe Valea Cascadelor. STB: Linia 25, blocată pe sensul spre Depoul Militari
Linia 25 este blocată la acest moment pe Strada Valea Cascadelor din Sectorul 6, după ce un tramvai a deraiat. În zona s-a format o coadă de tramvaie, iar echipele STB au intervenit deja și încearcă să remedieze problema pentru a debloca circulația.
Linia 25, blocată pe Valea Cascadelor după ce un tramvai a deraiat
În jurul orei 13:28, Societate de Transport București (STB) i-a informat pe călători că linia de tramvai cu indicativul 25 este blocată. Mijloacele de transport public de suprafață au rămas împotmolite pe strada Valea Cascadelor din Sectorul 6 al Capitalei.
Conform informațiilor oferite pe contul de „X” (fost Twitter) STB SA Clienți, circulația este afectată pe sensul de mers către depoul Militari. Motivul pentru care circulația linie 25 a fost afectată este că un tramvai a deraiat |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mie 19 Feb 2025 22:27:35 Titlul subiectului: |
220798 |
|
Eu nu inteleeg de ce nu este demis directorul STB ?
Am o intrebare pentru Asociatia Metrou Usor ! De ce nu cereti demisia directorului STB ? Este principalul responsabil pentru ceea ce se intampla cu transportul bucurestean.
Tramvaiul in Bucuresti a ajuns aproape nefunctional. Chiar asa, pasionatii transportului in comun, stati cu mainile in san ? Chiar asa asistati nepasatori cu ceea ce se intampla cu transportul in comun ?
Azi dupa masa, trei linii de tramvai au fost blocate. In urmatoarea postare o sa pun si imagini de la fata locului (am fost la Obor-linia 21). Pana atunci postez articolul din B365.ro
Este o rusine ceea ce se intamla in capitala. Direcotrul STB trebuie demis de urgenta !
Citat: | Alte tramvaie deraiate, 3 linii STB blocate: 21, 16 și 36. Incidentele, pe Dimitrie Pompeiu și Colentina
Societatea de Transport București (STB) îi anunță pe călători ca la acest moment 3 linii de tramvai din oraș (21, 16și 36) sunt blocate. Acestea nu își pot continua drumul fie din cauza unor incidente tehnice, fie din cauza unor deraieri ce au avut loc de traseu.
3 linii STB sunt blocate
Bucureștenii sunt anunțați că trei linii de transport public de suprafață sunt blocate la acest moment. Tramvaiele nu pot înainta din cauza unor indicente ce au ajut loc pe trasee, cel mai probabil din cauza condițiilor meteo.
ai precis, sunt afectate liniile 16, 36 și 21.
În ceea ce privește liniile 16 și 36, acestea nu pot înainta din pricina unui vagon deraiat, conform informațiilor transmise pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”. Acestea au rămas împotmolite pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu.
Cele două linii sunt blocate încă de la ora 17:04, după cum informează STB, fiind afectată circulația către capătul de linie „Lacul Tei”.
În ceea ce privește linia 21, blocată în zona Șoseaua Colentina – Strada Ziduri Moși, aceasta nu poate înainta din pricina unui incident tehnic. STB nu a oferit mai multe detalii.
Conform datelor transmise pe contul de „X” (fost Twitter) STB SA Clienți la ora 17:10, este afectat sensul de mers către Piața Sfântul Gheorghe. |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Vin 21 Feb 2025 10:06:34 Titlul subiectului: |
220817 |
|
Pe 19 februarie am documentat un incident pe linia 21. Practic eram la Obor, asteptam tramvaiul spre Sf. Gheorghe. Am vazut un Astra pe avarii, chiar la intersectia dintre Sos. Colentina și str. Turmelor. Ceva se întâmplase, dar nu mi-am dat seama ce. Inițial am crezut că se defectase tramvaiul nou, dar într-un final, a luat-o pe str. Turmelor (direcția Lizeanu). Înainte de asta, un alt tramvai 21 (un V3A-CH-PPC), aflat în spatele lui, a luat-o la stânga, în cealaltă direcție, pe str. Ziduri Moși. Ulterior, al treilea tramvai (un Astra), a luat-o pe str. Turmelor. În același timp 36, care venea de pe str. Turmelor și o lua apoi pe str. Ziduri Moși, circula normal. Nu am înțeles ce s-a întâmplat.
Pe celălat sens, tramvaiele de pe linia 21, circulau normal.
De curiozitate m-am uitat pe Info TB. Abia după 9 minute au anunțat incidentul (de la sosirea mea în stație, probabil intervalul de timp este și mai mare).
Eu întreb un lucru de bun simț. Nu era normal ca cei de la STB să își prezinte scuze călătorilor ?
|
117.69 kb |
de 887 ori |

|
|
104.66 kb |
de 887 ori |

|
|
107.63 kb |
de 887 ori |

|
|
126.15 kb |
de 887 ori |

|
|
122.73 kb |
de 887 ori |

|
|
144 kb |
de 887 ori |

|
|
146.87 kb |
de 887 ori |

|
|
134.14 kb |
de 886 ori |

|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Vin 21 Feb 2025 21:33:59 Titlul subiectului: |
220825 |
|
Azi s-a reusit o contraperformanta. Linia 41 a fost blocata de doua ori, in decurs de 8 ore !!!
https://b365.ro/linia-41-blocata-pe-bd-ghencea-din-cauza-unui-incident-tehnic-in-dreptul-stadionului-steaua-stb-a-infiintat-linia-naveta-641-557462/
Citat: | Linia 41, blocată pe Bd. Ghencea, din cauza unui „incident tehnic” în dreptul Stadionului Steaua. STB a înființat linia navetă 641
Societatea de Transport București (STB) îi anunță pe călători că linia de tramvai cu indicatul 41 este blocată la acest moment pe Bulevardul Ghencea. Motivul blocajului nu este foarte cert, Societatea ce se ocupă de transportul public anunțând doar că este vorba despre un „incident tehnic”.
Linia 41, blocată pe bulevardul Ghencea
Bucureștenii sunt informați că linia de metrou ușor din Capitală a rămas blocată pe Bulevardul Ghencea, în dreptul stadionului Ghencea. Tramvaiele nu pot înainta din cauza unui incident tehnic, însă nu au fost oferite mai multe detalii. Este afectată circulația către Ghencea. |
https://b365.ro/urgenta-medicala-in-tramvai-linia-41-e-blocata-in-statia-piata-crangasi-pe-virtutii-e-afectat-sensul-spre-casa-presei-557489/
Citat: | Urgență medicală în tramvai, linia 41 e blocată în stația Piața Crângași, pe Virtuții. E afectat sensul spre Casa Presei
Societatea de Transport București (STB) îi anunță pe bucureșteni că linia de metrou ușor 41 este blocată la acest moment pe Șoseaua Virtuții. Mai precis, mijloacele de transport public de suprafață nu pot înainta deoarece unul dintre călători are nevoie de îngrijiri medicale.
Linia 41, blocată pe Șoseaua Virtuții
Linia de tramvai 41 este blocat la momentul actual pe Șoseaua Virtuții din Sectorul 6, conform informațiilor oferite la ora 19:10, pe contul de „X” (fost Twitter) STB SA Clienți. Mijloacele de transport public sunt afectate pe sensul demers către capătul de linie Piața Presei. |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Puteți atașa fișiere în acest forum Puteți descărca fișiere în acest forum
|
|