|
TRAM CLUB ROMANIA Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 13/Iun/2025 Mesaje: 10945 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun 17 Mar 2025 12:32:45 Titlul subiectului: |
220989 |
|
Se muta statia de la Piata Spaniei cu 80 de metri mai inspre Piata Romana. Sincer nu inteleg de ce. Articolul se gaseste aici
Citat: | Stația de troleibuze și autobuze „Piața Spaniei” se mută. Va fi pe Bd. Dacia, dar mai spre Piața Romană. TPBI: Modificarea, în vigoare din 18 martie
TPBI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov) îi anunță pe călătorii STB că, începând de marți, 18 martie, stația „Piața Spaniei” va fi mutată, tot pe Bd. Dacia, pe sensul de mers spre Piața Romană.
În această stație opresc troleibuzele liniilor 79, 86 și 97 și autobuzele liniei 135.
TPBI: Stația STB „Piața Spaniei”, mutată, tot pe Bd. Dacia, spre Piața Romană, începând cu 18 martie
TPBI anunță că stația „Piața Spaniei” va fi mutată cu aproximativ 80 de metri pe Bulevardul Dacia, spre Piața Romană, iar modificarea intră în vigoare marți, pe 18 martie 2025.
Stația „Piața Spaniei”, relocată la circa 80 m pe Bd. Dacia, spre Piața Romană, anunță reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov într-un comunicat.
Începând de marți, 18 martie, călătorii STB trebuie să știe că stația „Piața Spaniei”, unde opresc troleibuzele liniilor 79, 86, 97 și autobuzele liniei 135, amplasată pe Bd. Dacia, pe sensul de mers către Piața Romană, va fi mutată în dreptul imobilului cu nr. 97. Stația va fi la o distanță de aproximativ 80 de metri față de vechea poziție.
Comisia Tehnică de Circulație a Municipiului București a dat avizul, explică reprezentanții TPBI:
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI) a dispus această măsură în urma avizului Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București și a materializării în teren a noului amplasament, precum și semnalizarea cu indicator rutier „Stație autobuz” și marcaj la sol cu inscripția „BUS”. |
Sursă foto: TPBI via B365.ro
Descriere: |
|
Mărime fișier: |
49.92 kb |
Vizualizat: |
de 2236 ori |

|
_________________ Linia 86 de troleibuze este preferata mea  |
|
Sus |
|
 |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 13/Iun/2025 Mesaje: 10945 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar 18 Mar 2025 09:11:50 Titlul subiectului: |
221001 |
|
Asa cum ma asteptam, calatorii habar n-aveau ca s-a mutat statia de la Piata Spaniei, 80 de metri mai sus, inspre Piata Romana. Asta fiindca refugiul de statie a ramas pe vechiul amplasament ! Eu nu am vazut scris nici un anunt, cu litere mari, vizibile, ca se muta statia. Au mutat doar tablita cu statia si cam atat ! Unii calatori din troleibuz se panicasera ca nu mai opreste la Piata Spaniei
Ce inseamna asta ? Ca TPBI nu isi face treaba. Ei se scuza ca au informat prin mijloacele mass-media, dar de ce nu au pus un anunt in statie, scris cu litere mari, sa fie vazut de la distanta ?
De ce in urma cu 2-3 zile, soferii nu au anuntat calatorii ca amplasamentul statiei se va muta ?
Deci traim in epoca informatiei, dar la noi, in Bucuresti, informarea este deficitara. Acum, este treaba calatorului bucurestean sa se informeze sau este treaba celor de la TPBI, care sunt si platiti pentru asta, sa faca informatia cat mai vizibila, pentru toate categoriile de calatori ?
|
Sus |
|
 |
tcm

Data înscrierii: 05/Mai/2014 Ultima vizita: 14/Iun/2025 Mesaje: 2139 Locație: Oradea; Leeds (UK)
|
Trimis: Mie 19 Mar 2025 04:24:16 Titlul subiectului: |
221008 |
|
Din tot ce ati scris mai sus sunt de acord doar cu partea cu pusul de anunturi in statia respectiva cum ca s-a mutat. Daca mutarea este provizorie , nu vad de ce ar fi scoas refugiul respectiv , iar daca mutarea este permanenta si nu mai opresc alte linii acolo banuiesc ca nu va fi scos peste noapte , depinde cine il detine etc.
Soferii mi se pare imposibil sa anunte pe fiecare calator in parte despre mutare , mai ales pe cei care stau in statie. In plus , sunt calatori care nu folosesc transportul in comun zilnic , degeaba s-ar anunta cu cateva zile inainte in vehiculele de pe linia respectiva , ca tot nu vor stii toti calatorii care o folosesc.
Adormiti , oameni la care pur si simplu nu ajunge informatia sau care habar nu au ce se intampla cu traseul pe care il folosesc vor fi tot timpul indiferent prin cate metode s-ar anunta. De exemplu si acum intreaba lumea in Oradea unde merg tramvaiele , de ce nu mai sunt linii cu Negru/Rosu , chiar daca la momentul schimbarii , in urma cu mai bine de un an s-a anuntat ipeste tot si in afisaje si in mijloacele de transport au fost puse harti cu traseele actualizate si exista aplicatii prin care se poate afla traseul.
_________________ https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mie 19 Mar 2025 12:50:23 Titlul subiectului: |
221009 |
|
Am inteles unde bati. Noi trebuie sa citim gandurile
Promit ca o sa ma duc la Mama Omida si o sa fac niste cursuri de Haules Baules
Lasand ironiile la o parte, treba este foarte simpla. Care este jocul celor de la TPBI ? Pentru ce castiga salariul ? In primul rand sa ii informeze pe oameni ? Gresesc ?
Bun, din moment ce mai mult de 50 % din calatori habar n-aveau ca se muta statia PERMANENT, cine este de vina ? Pai aia care iau salariu ca sa informeze oamenii !
Jobul lor este sa informeze oamenii, atunci sa faca lucrul acesta. Pentru asta primesc bani !
Te mai intreb un lucru ? Ai rude sau amici care lucreaza la inutilitatea aia de TPBI ? Prea le iei apararea !
Ce face TPBI in afara de postat niste anunturi ? Pai cam nimic ! O sa deschid o discutie separata referitor la inutilitatea numita TPBI ! Eu unul sustin desfiintarea lor !
Imi cer scuze, spre sa nu se supere rudele sau amicii tai care lucreaza la TPBI
|
Sus |
|
 |
tcm

Data înscrierii: 05/Mai/2014 Ultima vizita: 14/Iun/2025 Mesaje: 2139 Locație: Oradea; Leeds (UK)
|
Trimis: Joi 20 Mar 2025 02:26:05 Titlul subiectului: |
221016 |
|
Nu este vorba de citit ganduri , ci de a fi rationali. In ultima perioada dati vina pentru orice pe STB , primariile , TPBI etc.
In cazul de fata ati postat dinainte articol cum ca se muta statia , daca informatia a ajuns la dumneavoastra de ce nu a ajuns si la restul calatorilor , din cauza celor mentionati mai sus? Nu , din cauza ca pasagerii chiar daca stau toata ziua cu mana pe telefon nu urmaresc subiecte legate de transportul in comun.
Se putea face mai mult? Da , am mentionat ca ar fi trebuit pus afisa in statia respectiva.
Ar fi fost citit de cineva acel afis? Probabil ca nu , telefonul este mai important decat citirea informatiilor din statie.
Ok , inteleg ca sunt probleme in Bucuresti si institutiile nu isi fac treaba cum trebuie , dar ce nu s-a facut in 35 de ani nu se poate schimba de azi pe maine. Iar calatorii nu ar fi cu nimic diferiti daca institutiile si-ar face treaba. Mergeti oriunde in tara sau chiar in Europa sa vedem cati calatori vor fi constienti de modificarile traseelor cu care circula , cu informatii in statii , in mijloacele de transport , in media... Sunt sigur ca peste tot ar fi pasageri care nu stiu ca s-a mutat o statie sau ca s-a modificat un traseu dupa cum am exemplificat cu Oradea.
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Joi 20 Mar 2025 08:45:14 Titlul subiectului: |
221018 |
|
Pai sunt rational.
Sa luam la bani marunti ce ai scris. Care este, printre altele, rolul TPBI ? Sa informeze lumea. Pentru asta primesc salariile ? Da, este corect ce am scris ?
Majoritatea calatorilor habar n-aveau ca s-a mutat statia de la Piata Spaniei ? Pai cine este de vina ? Nu cei care au primit salariile pentru a informa lumea ?
Eu nu dau vina pe STB, TPBI sau PMB
Eu chiar arat ca este vina lor. Eu prezint realitatea din Bucuresti. Nu este asa ca doare adevarul ? Contravine cu idealurile inalte.
Hai sa lasam stereotipul asta ca nu s-a facut nimic in 35 de ani ! Este un lucru fals. Eu va sugerez sa va folositi creierul din dotare. Chestia asta ca „nu s-a facut nimic in 35 de ani” este creeatia mass-media.
Am avut primari ticalosi, care ar trebui sa mearga pe la „facultate”, dar au mai si facut. Bucurestiul a evoluat. Pe timpul lui Basescu s-a modernizat linia 41 plus liniile din sud-vest. Pe timpul lui Videanu s-au luat autobuzele Mercedes Citaro, pana si bandita de Firea a facut ceva si anume gardurile pentru liniile de tramvai !
Deci, daca vrei sa avem o dezbatere, hai sa lasam stereotipurile astea cu „nu s-a facut nimic in 35 de ani”. Bucurestiul a evoluat.
De ce critic STB si PMB si TPBI ? Simplu, numai gura de ei, iar asta se vede in viata de zi cu zi. Ghinionul vostru, sunt pasionat de transport in comun si de fotografie, sunt si un utilizator zilnic al transportului in comun si al metroului, vad foarte bine cum s-a degradat situatia.
Voi, din spatele tastaturii, habar n-aveti situatia din Bucuresti. Voi nu va loviti de problemele de zi cu zi, cauzate de incompetenti.
Apropo tu erai unul din sustinatorii noilor tramvaie din Bucuresti. Incet, incet, iese adevarul la iveala, aceste tramvaie sunt niste petarde
Deja, o parte din tramvaie, stau prin depouri cu diverse defectiuni (aici nu ma refer la cele busite de camioane).
Revenind la topic, solutia era sa fie anunturi vizibile in statii. Ca d-aia isi iau banii aia de la TPBI !!! Nu sa frece menta si sa mai arunce din cand in cand poze pe Facebook !
Va arat eu realitatea din Bucuresti. Adevarul doare, nu este asa ? Viata e grea, uneori, cand vedeti ca „eroii vostri” sunt defapt niste muritori de rand !
PS: Apropo de „supararea” ta ca ma iau de STB si PMB, ca nu cad in cur, ca nu fac „ode” lui Nicusor Dan, ca nu laud maretele realizari. Pai..........hai sa iti dau un exemplu concret, desii off-topic. S-au luat 100 de troleibuze noi ! Corect ? Asa, si pe linia 79, linie de troleibuze, circula si autobuze
Pai cum vine asta ? Asta este progresul in transportul in comun ? Promit ca data viitoare o sa fac ode celor de la STB si TPBI. Ca asa este la moda. Uite o sa scriu si o poezie in care sa laud noile petarde...pardon tramvaie Astra Imperio. Poate am acces prin depouri. Sa fac pozuteeeee, pozeeeee ! Uraaa
Ma opresc aici, ca am limba ascutita uneori.........
|
Sus |
|
 |
tcm

|
Trimis: Joi 20 Mar 2025 20:31:20 Titlul subiectului: |
221021 |
|
Da rolul TPBI este sa anunte. Si nu au anuntat? Ba da , au anuntat asa cum ati scris in mesajul 220989. Ok nu au pus un afis in statie , am zis ca ar fi trebuit sa puna. Ce ati mai fi vrut sa faca in plus? Sa mearga la fiecare calator in parte sa ii puna articolul in fata si sa ii dea si cateva palme ca nu l-a citit (asta mi se pare irational in logica dumneavoastra). La fel cu accidente sau blocaje zilnice , sunt sigur ca si in urma cu multi ani se intamplau zilnic , doar ca nu erau anuntate pentru ca nu exista internet , retele sociale , smartphone-uri etc. Si aici s-ar putea face mai multe evident , in principal sa se descurajeze folosirea masinii personale in oras si sa se ia mai multe masuri impotriva soferilor care nu respecta regulile , dar asta este o problema la nivel global nu doar la nivel de Bucuresti. Cand zic ca nu s-a facut nimic nu ma refer doar la partea de transport in comun ci si la infrastructura (drumuri , parcari , semafoare inteligente si alte elemente care ar imbunatati traficul).
Cat despre Imperio eu stiu ca am discutat doar despre puterea motoarelor acestora , nu cred ca am zis ca sunt cele mai bune si mai fiabile tramvaie din lume. Din punctul meu de vedere sunt bune pentru raportul calitate-pret si pentru mentenanta si civilizatia romaneasca. Evident au plusurile si minusurile lor in functie de echipare. Ce va face sa credeti ca cele turcesti nu ar fi fost in aceeasi situatie sau mai rau?
Ca fapt divers , ANPC a verificat azi-noapte depourile STB si a oprit 23 de tramvaie din caza mizeriei din acestea. Este de apreciat actiunea , dar evident ar fi trebuit evaluata si starea tehnica nu doar cea estetica.
https://www.facebook.com/Popescu.Piedone/videos/501420796358816/
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în această noapte, începând cu orele 3.00, o serie de controale la mai multe depouri de tramvaie din București, la care au participat peste 40 de comisari, în prezența Președintelui instituției, Cristian Popescu Piedone, pentru a verifica respectarea normelor privind siguranța și confortul călătorilor. Acțiunile de control au vizat depourile Dudești, Giurgiului, Alexandria, Militari, Colentina și Victoria, în timp ce Depoul Titan este închis temporar pentru reabilitarea infrastructurii.
În urma verificărilor, inspectorii ANPC au constatat multiple deficiențe, motiv pentru care 23 de tramvaie au fost oprite temporar din circulație, până la remedierea problemelor (cu toate ca numărul celor cu neconformități era dublu sau triplu, s-a dorit să nu se pericliteze transportul public).
Au fost aplicate un numar de 8 amenzi în valoare totală de 130.000 lei.
Au fost înmanate și 2 invitații în vederea finalizării controalelor cu privire la prestatorii de servicii de curățenie/igienizare verificați.
În afara amenzilor contravenționale aplicate STB, s-au dispus și măsuri complementare pentru remedierea tuturor problemelor constatate într-un termen de până la 6 luni. Printre principalele nereguli identificate se numără:
• Igienizare necorespunzătoare a interiorului vehiculelor
• Burduf deteriorat, afectând siguranța călătorilor
• Bare metalice cu vopsea exfoliată, cu risc de coroziune
• Tapițerie de scaune ruptă, afectând confortul pasagerilor
• Trape ruginite și cu acumulări de impurități, cu risc de infiltrații
• Geamuri cu strat grosier de praf, reducând vizibilitatea și igiena spațiului
• Prezența infiltrațiilor în interiorul tramvaielor
• Chedere depreciate sau rupte, care pot compromite etanșeitatea vehiculului
• Radiatoare neigienizate, ce pot afecta calitatea aerului din interior
• Parbrize sparte, periclitând siguranța circulației
• Pavimente neconforme, cu prezența de mucuri de țigări și ambalaje abandonate
ANPC a solicitat operatorului de transport public remedierea urgentă a deficiențelor constatate, iar tramvaiele afectate vor putea reintra în circulație doar după ce vor fi aduse la standardele de siguranță și igienă impuse de legislația în vigoare.
“Vom informa instituțiile competente cu privire la aspectele ce privesc inclusiv calitatea soluțiilor folosite la curățenie de către societățile private care fac curățenie, igienizează și dezinfectează fără nicio responsabilitate.”, a declarat Președintele ANPC, Cristian Popescu Piedone.
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Joi 20 Mar 2025 20:41:51 Titlul subiectului: |
221024 |
|
Imi pare rau sa zic, dar ai o mentalitate de copy-paste. La mentalitatea asta de copy-paste am facut referire la topicul cu culoarul unic STB.
Noi tot vorbim de strainatate. Noi avem boala sa luam totul copy-paste !
Mureau soferii daca anuntau ca se muta statia 80 de metri mai inspre Romana ? Le cadeau dintii din gura daca anuntau ? Ce este asa de complicat ? Eu am fost in multe tari in afara, inclusiv in Japonia. Am vazut ca soferii sunt foarte comunicativi in acest tip de problema, cum ar fi mutarea statiei, deviere traseu. Pana si in Budapesta, anii trecuti, am vazut soferii ca anunta la microfon calatorii. Deci, te mai intreb o data, de ce nu ar fi putut soferii sa anunte, la microfon, calatorii ca se muta statia ? Pe bune ? Ce este asa greu ? Este cumva un efort intelectual prea mare pentru soferii romani ? Li se arde singurul neuron functional ? Poate este greu si pentru sefii lor ierarhici de la STB sa se gandeasca la asa ceva. Este prea mult, pentru singurul lor neuron functional !
Ce era asa de greu sa pui un anunt vizibil, ori unde este tablita de statie, scris cu litere mari ? Sau anuntul pus intr-o parte a refugiului de statie, undeva unde sa sara in ochi. Eu sunt pasionat de fotografie, stiu anumite lucruri, stiu cam unde ar putea sa fie puse anuntul, sa sara in ochi !
Revenind la mentalitatea copy-paste, noi trebuie sa adaptam ceea ce vedem in strainatate la realitatile noastre.
Referitor la TPBI, voi un deschide un topic separat in care voi cere desfiintarea lor. In prezent TPBI este o inutilitate. Ceea ce face in prezent TPBI, poate sa faca STB. Dar o sa discut mai multe pe aceasta tema, la topicul pe care il voi creea special pentru ei.
Revenind la acest topic care vad ca a iscat o dezbatere. Sa fim seriosi, daca stii un pic meserie, poti sa faci in asa fel incat 90 % din calatori sa afle ca se muta statia de la Piata Spaniei. Trebuie folositi mai multi neroni ! Nu doar unul singur !
Referitor la statia de la Piata Spaniei, eu sunt din cartier. Statia este la cateva sute de metri de mine. Eu cunosc oamenii din cartierul meu, cam stiu ce le atrage interesul si ce nu ! Asa ca am postat in cunostiinta de cauza ! Nu am vorbit din carti ! Bine, eu imi folosesc mai multi neuroni, dar se pare ca este un lucru grav in zilele noastre, trebuie sa mergi cu turma, sa faci copy-paste !
Ai intrebat ce puteau sa faca cei de la TPBI ? Vrei un raspuns sincer ? Cei de la TPBI puteau sa fie buni pe meserie ! Atata tot !
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Sâm 29 Mar 2025 21:23:26 Titlul subiectului: |
221087 |
|
Vin cu o propunere, sa se mute statia de la Piata Rosetii, sens spre Calea Mosilor, pe vechiul amplasament al fostului capat de linie a lui 311 !
Motiv ? Amplasamentul din rondul de la Piata Rosetii (unde intorcea 311) ar fi mai potrivit pentru fluxul mare de calatori din orele de varf !
In poza este prezentul amplasament al statiei la care fac referire,.
|
82.83 kb |
de 1639 ori |

|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Dum 06 Apr 2025 17:31:06 Titlul subiectului: |
221178 |
|
Asta este o reminiscenta din vremurile de acum doua-trei decenii, cand in statiile STB era cate o dugheana de acest gen sau un butic. Unele mai functioneaza, cum ar fi cel de la Costin Georgian (liniila 70 si 79).
Cel din poze nu mai este functional si se afla la intersectia dintre Nicolae Grigorescu si str. Constantin Brancusi.
|
96.13 kb |
de 1488 ori |

|
|
90.92 kb |
de 1488 ori |

|
|
Sus |
|
 |
folkfan

Data înscrierii: 29/Ian/2010 Ultima vizita: 19/Mai/2025 Mesaje: 652 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum 06 Apr 2025 22:59:08 Titlul subiectului: |
221182 |
|
Este ceva greșit în a exista o astfel de dugheană într-o stație STB?
_________________ Andrei Ionel |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Dum 06 Apr 2025 23:03:56 Titlul subiectului: |
221183 |
|
Nu, vorbeam din perspectiva istorica.
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mie 09 Apr 2025 08:53:55 Titlul subiectului: |
221223 |
|
Statia de autobuz de pe Cal. Dorobantilor din dreptul liceului Caragiale se va muta temporar, 90 de metri mai spre Sos. Stefan cel Mare, ca urmare a unor lucrari. Articolul se gaseste aici
Citat: | Stația de autobuze „Colegiul Național I.L. Caragiale” se mută temporar, cu vreo 90 m spre Șos. Ștefan cel Mare. STB: Se lucrează pe Dorobanți, spre Piața Romană
STB îi anunță pe călători că, începând de miercuri, 9 aprilie, stația de autobuze „Colegiul Național I.L. Caragiale” se mută, însă această schimbare este temporară.
Se fac lucrări pe Calea Dorobanți, pe sensul de mers spre Piața Romană, iar stația va fi reamplasată temporar cu vreo 90 m spre Șoseaua Ștefan cel Mare.
STB: Se mută temporar stația de autobuze „Colegiul Național I.L. Caragiale”
Reprezentanții Societății de Transport București au făcut anunțul într-un comunicat: „Începând de miercuri, 09.04.2025, stația ”Colegiul Național I.L. Caragiale” va fi reamplasată.
Astfel, călătorii STB trebuie să știe că, începând de miercuri, 9 aprilie, stația de autobuze „Colegiul Național I.L. Caragiale”, aflată pe Calea Dorobanți, pe sensul de mers spre Piața Romană, va fi reamplasată temporar, la 90 m spre Șoseaua Ștefan cel Mare.
Aici opresc autobuzele liniilor 301, 331, 331B, 335 și N119. STB anunță și motivul pentru care s-a decis mutarea: se fac lucrări în zona stației.
Începând de miercuri, 09.04.2025, stația ”Colegiul Național I.L. Caragiale”, amplasată pe Calea Dorobanți, sens Piața Romană, aferentă liniilor 301, 331, 331B, 335 și N119, va fi reamplasată temporar cu cca. 90 m spre Șos. Ștefan cel Mare, ca urmare a lucrărilor ce se defășoară în zona stației.
Societatea de Transport București le reamintește călătorilor că au la dispoziție mai multe variante pentru informarea în timp real cu privire la circulația mijloacelor de transport public de pe toate liniile. Programele de funcționare, modificările de trasee sau de stații, dar și toate măsurile inițiate pentru optimizarea serviciului de transport public sunt anunțate în aplicația InfoTB, pe site-ul oficial al STB și pe paginile oficiale de social media. |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Sâm 19 Apr 2025 17:45:21 Titlul subiectului: |
221343 |
|
In mare parte s-au finalizat lucrarile de modernizare a pasajului pietonal de la Obor, cel care face legatura intre statia tramvaiului 21 si la cele doua capete ale Sos. Colentina. Lucrarile au durat mai mult decat era prevazut dar in cele din urma pasajul arata mai de timpurile noastre. Am profitat azi ca nu era aglomeratie si am facut cateva poze.
|
52.19 kb |
de 1287 ori |

|
|
38.97 kb |
de 1287 ori |

|
|
87.89 kb |
de 1287 ori |

|
|
39.94 kb |
de 1287 ori |

|
|
44.23 kb |
de 1287 ori |

|
|
53.79 kb |
de 1287 ori |

|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Sâm 19 Apr 2025 17:46:41 Titlul subiectului: |
221344 |
|
Ar mai fi ceva de lucru pe partea pasajului cu magazinele. Am vazut la stalpii de sustinere par a fi ranforsati. Singura chesite care nu imi place, faceti fratilor un update la panorile cu liniile de tramvai !
|
52.73 kb |
de 1286 ori |

|
|
53.54 kb |
de 1286 ori |

|
|
54.41 kb |
de 1286 ori |

|
|
46.04 kb |
de 1286 ori |

|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Joi 24 Apr 2025 07:20:34 Titlul subiectului: |
221373 |
|
TPBI vrea sa ne arate ca mai face si treaba. Dar chestiile astea puteau foarte bine sa le faca si STB. Ca doar in „ograda lor sunt statiile”. Articolul se gaseste aici
Citat: | Se reorganizează stațiile de autobuz din intersecția Bd. Basarabia/Str. Lucrețiu Pătrășcanu. TPBI anunță unde anume vor fi, începând de joi
Călătorii STB trebuie să știe că, începând de joi, 24 aprilie, se reorganizează stațiile de autobuz din intersecția Bd. Basarabia/Str. Lucrețiu Pătrășcanu. TPBI spune că schimbarea se face în vederea creării unor puncte de transbordare facile pentru călători.
TPBI: De joi, 24 aprilie, se reorganizează stațiile de autobuz din intersecția Bd. Basarabia/Str. Lucrețiu Pătrășcanu
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a făcut anunțul într-un comunicat:
TPBI: stațiile din zona intersecției Bd. Basarabia/ Str. Lucrețiu Pătrășcanu – reorganizate.
Astfel, călătorii STB trebuie să știe că, începând de joi, 24 aprilie 2025, stațiile de autobuz din zona intersecției Bd. Basarabia/Str. Lucrețiu Pătrășcanu vor fi reorganizate, astfel încât să se creeze puncte de transbordare facile.
Schimbările din zonă sunt următoarele:
Pe sensul spre periferie, autobuzele liniilor 637, 640 și N109 vor opri în stația „Lucrețiu Pătrășcanu” – aflată pe Bd. Basarabia, înainte de intersecția cu Str. Lucrețiu Pătrășcanu, iar autobuzele liniei N122 vor opri în stația „Lucrețiu Pătrășcanu” – aflată pe Bd. Basarabia, după intersecția cu Str. Lucrețiu Pătrășcanu.
Pe sensul spre centrul orașului, autobuzele liniilor 637, 640 și N122 vor opri în stația „Șoseaua Morarilor” aflată pe Bd. Basarabia, înainte de intersecția cu Șos. Morarilor. De asemenea, autobuzele liniilor 637 și 640, dar și autobuzele liniilor 102 și N109 vor opri și în stația „Șos. Morarilor”, aflată pe Bd. Basarabia, după intersecția cu Șos. Morarilor.
Alte noutăți
TPBI a anunțat că autobuzele liniei 483 circulă pe un traseu deviat până la data de 4 mai 2025 (inclusiv). Motivul: s-au prelungit lucrările la rețeaua de apă potabilă și canalizare de pe Strada Rezervelor, din comuna Chiajna. |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Dum 27 Apr 2025 15:24:30 Titlul subiectului: |
221439 |
|
Doua exemple despre cum celor de la TPBI&STB li se rupe de calatorii din Bucuresti. Primul exemplu este pe Calea Victoriei, statia lui 205 (Calea Grivitei). Priviti cum este anuntul pentru traseu modificat. Pus pur si simplu intr-un colt, intr-o folie de plastic, in bataia vantului.
Nu v-ar fi rusine asa un pic ? Bugetarilor ! Luati salariile de pomana. Chiar asa lipsa de respect la adresa calatorilor ?
Am pus si un filmulet pe YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=1O2fhyPzitk
|
139.49 kb |
de 1038 ori |

|
|
124.59 kb |
de 1038 ori |

|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Dum 27 Apr 2025 15:31:01 Titlul subiectului: |
221440 |
|
Al doilea exemplu, tot pe Calea Victoriei, o statie mai sus. In locul unde trebuia sa fie anuntul, este o reclama tampita (daca intri pe pagina web cu codulo QR o sa fii redirectionat la o reclama), ce aleg cei de la TPBI&STB ? Pun anuntul in jurul stalpului. Oare se gandesc la noi, sa facem putina miscare in jurul stalpului ?
Acum eu am atras atentia asupra nesimtirii celor de la STB&TPBI si in alte randuri, aici pe forum, iar unii dintre utilizatorii de pe acest forum se simteau ofesati. De ce ? Probabil ei au ajuns obisnuiti cu anormalul. Sau poate aveau niste bucurii pe la TPBI (poate ceva rude sau amici, care taie frunza la caini pe acolo, pe banii nostri).
Deci, toti urla ca sustin transportul in comun. Eu le-am demonstrat ca majoritatea celor care se bat cu pumnul in piept ca sustin transportul in comun sunt niste ipocriti !
Vreti transport in comun de calitate in Bucuresti ? In primul rand trebuie pornit de la lucrurile aparent minore. Care sunt alea ? Pai exemplu de fata. Trebuie sa fie un sistem de informare decent al calatorilor. Pasul 2: pe toate vehiculele STB sa mearga sistemul vocal de anuntare al statiilor plus afisaejele electronice. Pasul 3: sa nu mai fie trenulete, in afara orelor de varf.
Nu sa ne batem cu pumnul in piept ca aducem niste petarde de tramvaie, de la Arad sau niste troleibuze din Polonia, dupa care le punem sa circula cu A4 in geam ca nu suntem in stare sa facem sa mearga sistemul de afisare. Dar.....poate cer prea mult pentru intelectul redus al unora....promit sa le desenez ceea ce am scris in ultimeel doua postari
|
63.45 kb |
de 1037 ori |

|
|
79.34 kb |
de 1037 ori |

|
|
77.34 kb |
de 1037 ori |

|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Joi 15 Mai 2025 21:01:09 Titlul subiectului: |
221553 |
|
Din ciclul „mama prostilor ramane mereu insarcinata”, varianta „Bucale”, va prezint un indicator de statie din sectorul 4. Dupa cum se stie, tramsportul in comun este cartea de vizita a unui oras (sau sector in cazul de fata). Concluzia este ca sectorul 4 este........varza. Eu nu inteleg de ce locuitorii din acest sector sunt cazuti in cur dupa Baluta ? Respectul acestuia din urma pentru transportul in comun il vedeti in poza.
Alta aberatie, statia de la Piata Timpuri Noi a fost mutata in dreptul Universitatii Titu Maiorescu. Nu era mai logic ca statia sa ia numele universitatii ?
Aberatia 3, o statie departare, la Timpuri Noi, numele este Universitata Crestina D. Cantemir. Nu era mai normal ca statia sa se numeasca Timpuri Noi ?
Cum vreti voi sa avem un transport in comun de calitate cand nici macar indicatoarele de statie nu suntem in stare sa le avem cum trebuie ?
|
89.39 kb |
de 774 ori |

|
|
1.71 MB |
de 774 ori |

|
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Puteți atașa fișiere în acest forum Puteți descărca fișiere în acest forum
|
|