Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun

Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Troleibuzele Solaris
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Troleibuzele din Bucuresti
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 26/Ian/2026
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum 02 Noi 2025 19:46:41    Titlul subiectului: 222742

Si acum, la statia Lic. Ec. Virgil Madgearu, sens spre Calea Mosilor, nu toti soferii reusesc sa cupleze automat captatoarele si trebuie sa se dea jos. Din ce am vazut unii nu se opresc unde trebuie (puteti vedea in poza locul unde au cuplat captatorii la retea).

IMG_20251031_175322154.jpg
 Descriere:
 Mărime fișier:  37.15 kb
 Vizualizat:  de 1764 ori

IMG_20251031_175322154.jpg

ADK

Data înscrierii: 09/Apr/2019
Ultima vizita: 27/Ian/2026
Locație: Buzau

MesajTrimis: Joi 20 Noi 2025 12:27:45    Titlul subiectului: 222845

În altă ordine de idei, mi s-a părut cel puțin mie interesant, că s-au băgat aceste trolee și pe liniile de noapte. Cool Am văzut o poză cu unul la capăt la IMGB.

Cred ca n-are rost să spun că dacă linia pe care merge acesta, este în mare parte sub rețea, n-aș vedea ce problemă ar fi... Wink mai ales că fiind electric este și mai silențios, lucru preferabil pe timp nocturn. Ba chiar s-ar fi propus și tramvai, unde este cazul (cum ar fi pe linia 32), adică unde e mai mare aglomerația și traseul dublează linia de noapte, dar aici e altă discuție că în funcție de modelul vagonului și calea de rulare, poate fi deranjant...

Ce critic însă, și asta n-are legătură cu vehiculul în sine, este afișajul cu "urcare pe la ușa 1" judecând că firma este destinată să-ți afișeze destinația, să știi unde merge, nu au ce să caute astfel de indicații pe care ar trebui să le știi tu, pentru asta se pun indicatoare. Mad Ca și acum câțiva ani cu "purtarea măștii este obligatorie" adică că pui un afiș mai discret, un sticker e altceva, dar nu ocupi chiar și dinamic (adică odată afișează traseul, vreo 2-3 sec, apoi alte 2-3 sec. ce vrei tu) firma cu lucruri mai ales irelevante, ca în cazul cu urcare pe la prima ușă, care-i scopul său că nu înțeleg... dacă cu covidul era poate un ordin de la minister, și... mai înțelegeam, în cazul de față e probabil de la TPBI care fără supărare, n-am ce înțelege mai ales într-un oraș ca Bucureștiul unde te apuci acum să domesticești animalul sălbatic... Rolling Eyes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest

MesajTrimis: Vin 05 Dec 2025 14:57:08    Titlul subiectului: 222870

Uite ce se intampla in Bucuresti, desi a trecut ceva vreme de cand avem aceste troleibuze. Chiar asa greu este sa se cupleze automat captatorii ?

Poza este facuta la Gara de Nord, pe sensul spre Clabucet pe 29 noiembrie.

P1004897.JPG
 Descriere:
 Mărime fișier:  59.3 kb
 Vizualizat:  de 1452 ori

P1004897.JPG

radu

Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 25/Ian/2026
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Vin 05 Dec 2025 15:56:45    Titlul subiectului: 222871

Cateodata chiar da, e greu. Retelele nu au fost ancorate fix pe mijlocul benzii si se poate ca un sofer care nu frecventeaza traseul, sa nu stie exact si daca garezi in linie cu semnul de pe bordura dar esti 20 cm mai spre bordura, risti sa scape un captator palnia, ca in imaginea pe care ai surprins o. Ai mai avut tu intervenitii legate de retea. Cred ca acolo e problema
Sus
folkfan

Data înscrierii: 29/Ian/2010

MesajTrimis: Mar 16 Dec 2025 16:14:38    Titlul subiectului: 222903

Oare mai avem șanse la o nouă tură de auto-troleibuze noi? Cred că liniile 70 și 79 sunt candidate reale.
CLAXON

Data înscrierii: 09/Noi/2006

MesajTrimis: Mar 16 Dec 2025 17:55:56    Titlul subiectului: 222905

Te referi in afara celor 22 de Yutong de 12 m care ar trebui sa vina incepand cu luna Aprilie 2026?
Andrei Andras

Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 08/Ian/2026

MesajTrimis: Mar 16 Dec 2025 21:53:41    Titlul subiectului: 222907

A fost obținută o finanțare prin Programul Regional pentru 100 de troleibuze articulate.
Sus
radu

Data înscrierii: 24/Oct/2005
Ultima vizita: 25/Ian/2026
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Mar 16 Dec 2025 22:36:31    Titlul subiectului: 222908

Bine ar fi sa fie produse in UE
Sus
guest

MesajTrimis: Lun 19 Ian 2026 12:01:59    Titlul subiectului: 223061

Doi ani de cand circula troleibuzele Solaris in capitala: https://b365.ro/troleibuzele-solaris-trollino-circula-de-doi-ani-prin-bucuresti-au-transportat-peste-45-de-milioane-de-calatori-592293/

Citat:
Troleibuzele Solaris Trollino circulă de doi ani prin București. Au transportat peste 45 de milioane de călători

Troleibuzele Solaris Trollino 12M cu autonomie circulă de doi ani în București. În acest timp, cele 100 de vehicule au parcurs peste 10 milioane de kilometri și au transportat peste 45 de milioane de călători.

Troleibuzele Solaris împlinesc doi ani de când circulă pe străzile din București
Troleibuzele Solaris Trollino 12M sunt de doi ani de exploatare în București. STB SA aniversează astăzi doi ani de la sosirea în București a primelor troleibuze Solaris Trollino 12M cu autonomie.

De atunci și până în prezent, cele 100 de vehicule achiziționate de Primăria Municipiului București prin fonduri europene au parcurs peste 10 milioane de kilometri și au transportat peste 45 de milioane de călători.

În dimineața zilei de 18 ianuarie 2024, primele vehicule au ajuns pe trailere în incinta Depoului Bujoreni din București, iar probele au început imediat, a transmis STB pe pagina de Facebook.

Ce beneficii au adus acestea

STB a mai precizat ce beneficii au adus troleibuzele cu autonomie pentru transportul public bucureștean. Iată care sunt acestea:

-posibilitatea de deplasare pe o distanță de aproximativ 20 de kilometri în zone fără rețea electrică de contact;

-flexibilitate sporită, prin devierea traseelor în caz de avarii la rețea, accidente rutiere sau alte situații neprevăzute;

-comasarea mai multor trasee și eficientizarea acestora;
creșterea gradului de confort al călătorilor, datorită dotărilor moderne: prize

-USB, scaune tapițate, aer condiționat,
rampă pentru persoane cu dizabilități sau cărucioare, sistem de supraveghere video;

-creșterea atractivității pentru troleibuz ca mijloc de transport prin extinderea acestuia în zone fără rețea electrică de contact, spre exemplu: Strada Apusului, zona Palatului Parlamentului, Splaiul Independenței, Bulevardul Metalurgiei, Strada Nerva Traian, Cartierul Brâncuși etc.

-reducerea poluării în București.

Troleibuzele Solaris Trollino 12M cu autonomie circulă în timpul săptămânii pe șase trasee: 61, 63, 73, 90, 93 și 97, respectiv în fiecare noapte, pe traseul N105. Primăria Capitalei și STB SA continuă procesul de îmbunătățire a condițiilor de transport public. Astfel, în primăvara acestui an, parcul electric de vehicule va fi înnoit cu încă 22 de troleibuze cu autonomie Yutong U12, achiziționate prin fonduri PNRR, a mai scris STB.

Troleibuzele mai circula si pe liniile 65, 66, 85, 86, le-am mai vazut si pe liniile 72 si 76. Cred ca in weekend circula pe aceste linii, desi pe linia 86 le-am vazut circuland si in timpul saptamanii.

Despre „eficienta comasarii liniilor” (cea mai cretina idee, dupa parerea mea), puteti vedea in acest topic exemple concrete, de la 12-15 minute interval de asteptare cand circula linia de autobuz 133, la 20-25-30 de minute de asteptare in cazul „comasatei” 97 (nu a fost eveniment izolat).

Da, troleibuzele Solaris erau necesare pentru reinoirea parcului STB, dar ar trebuie „reiinoite” si mentalitatile la acesta societate de transport, daca se poate adusi alti oameni in conducere, poate si alti soferi.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Troleibuzele din Bucuresti Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 7 din 7

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum