Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun

Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Autobuze hibride Daimler

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Autobuzele din Bucuresti
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 05/Feb/2026
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin 30 Ian 2026 13:59:47    Titlul subiectului: Autobuze hibride Daimler 223119

Flota STB-ului se va imbogati cu 30 de autobuze noi, hibride, marca Daimler. Articolul se gaseste aici

Citat:
STB cumpără 30 de autobuze noi, diesel hibrid, de la Daimler, care a câștigat licitația. Vor fi luate în leasing și costă peste 21 de milioane de euro, fără TVA

Asocierea Daimler Truck & Bus România și Raiffeisen Leasing IFN a câștigat licitația STB pentru achiziția în leasing financiar a 30 de autobuze urbane diesel-hibrid de 18 metri.

Valoarea estimată a procedurii lansate de STB este de 21,46 milioane de euro, fără TVA.

30 de autobuze hibrid noi pentru București
Asocierea formată din Daimler Truck & Bus Romania (lider) și Raiffeisen Leasing IFN a câștigat o licitație organizată de Societatea de Transport București pentru achiziționarea în leasing financiar a 30 autobuze urbane diesel hibrid de 18 metri.
A fost unicul ofertant, relatează Profit.ro.
Valoarea estimată a procedurii este de 21,46 milioane de euro, fără TVA. Contratul a fost atribuit pentru 21,36 milioane de euro, fără TVA.

Potrivit sursei citate, aceste autobuze hibrid articulate vor avea o capacitate de transport de minimum 130 de locuri, din care 35 pe scaune.

Ce alte autobuze mai circulă prin Capitală

În București călătorii circulă cu autobuze hibrid Mercedes, de 12 metri. Acestea au fost cumpărate în mandatul fostului primar Gabriela Firea.

Ele au o capacitate de până la 100 de locuri (27 pe scaune și 65 în picioare), au o lungime de 12,135 metri, lățime de 2,55 metri, înălțime de 3,12 metri, lațimea ușii de acces de 1,25 metri și o înălțime la urcare pentru toate ușile de 3,20 metri.

Un astfel de autobuz este dotat cu scaune tapițate și climatizare automată, cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități, este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie, pentru pasageri, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a autobuzului, către Societatea de Transport București.

RATB904

Data înscrierii: 21/Sep/2015
Ultima vizita: 03/Feb/2026
Locație: Bucuresti, Sect. 2 (Obor)

MesajTrimis: Lun 02 Feb 2026 11:21:51    Titlul subiectului: 223137

"Autobuze Daimler"... adică Citaro? Cel puțin așa ar părea.
Dar mi se pare de-a dreptul ridicol, STB-ul nici nu are bani pentru piese de schimb sau AdBlue și are datorii enorme la Fisc din câte am înțeles, dar au bani de (doar) 30 de autobuze noi? De unde asta? Rolling Eyes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
guest

MesajTrimis: Lun 02 Feb 2026 13:41:20    Titlul subiectului: 223138

Sunt pe fonduri europene, pe PNRR. In rest asa este, inauntru are casa, dar noi ne laudam cum arata pe exterior.
RATB904

Data înscrierii: 21/Sep/2015
Ultima vizita: 03/Feb/2026
Locație: Bucuresti, Sect. 2 (Obor)

MesajTrimis: Mar 03 Feb 2026 17:46:47    Titlul subiectului: 223154

Dacă sunt achiziționate din PNRR, atunci problema va fi după darea în exploatare - nu sunt expert, recunosc, dar chiar nu știu ce vor face cu ele după ce vor fi și ele (inevitabil) afectate de criza în care se află STB-ul acum.
Sau oare EvoBus/Daimler vor plăti carburanții, uleiul și AdBlue-ul? Rolling Eyes
Eu știu că în cel mai fericit caz vor face reparațiile cât timp sunt în garanție (dar din nou, nu cunosc acest detaliu foarte bine).
Sus
guest

MesajTrimis: Mie 04 Feb 2026 09:15:58    Titlul subiectului: 223161

Pai o sa se intample ca in cazul celorlalte marci de autobuze din flota STB. La inceput toate bune si frumoase, postari pe Facebook, o sa vina „pasionatii” sa arunce „tone” de poze pe internet, asazisii pasionati din afara Bucurestiului o sa zica ”ce bine e in Buvuresti”, autobuze noi, uite ce bun primar este si ca noi suntem carcotasi. Peste cativa ani, dupa ce v expira garantia de la producator, noile autobuze vor incepe sa stea langa gardul autobuazelor, unul cate unul, asa cum se intampla cu Mercedes Citaro sau „faimoasele” Otokar (daca nu iau foc pe traseu). Bine poate sa puna sechestrul pe ele ANAF, daca STB-ul nu plateste datoriile.

As fi curios daca cineva are poze cu acest tip de autobuz.

luk777

Data înscrierii: 01/Iun/2015
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi 05 Feb 2026 09:37:35    Titlul subiectului: 223174

Cel mai probabil vorbim de autobuze Mercedes Citaro C2G Hybrid, precum cele din Brasov (dat fiind faptul ca nu exista Conecto Hybrid in varianta articulata).

DSC_3885-1024x640.png
 Descriere:
Sursa: https://mobilitate.eu/autobuze-hibrid-stb/
 Mărime fișier:  840.26 kb
 Vizualizat:  de 74 ori

DSC_3885-1024x640.png

Sus
guest

MesajTrimis: Joi 05 Feb 2026 09:40:29    Titlul subiectului: 223175

Ar fi bune pe unele linii aglomerate cum este 335 (pe acestea din urma au fost la un moment dat articulate de la Otokar, acum sunt mai mult autobuze scurte).
luk777

Data înscrierii: 01/Iun/2015
Locație: Iasi

MesajTrimis: Joi 05 Feb 2026 09:48:24    Titlul subiectului: 223177

Ca parere personala, cred ca vor fi preponderent turate pe linia 100, luand in considerare deficitul de articulate de pe acest traseu. Totodata sunt sanse mari ca parte din Otokarele lungi sa migreze pe alte linii care nu au mai beneficiat de asemenea autobuze pana acum (cate or mai fi functionale).
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Autobuzele din Bucuresti Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum