|
TRAM CLUB ROMANIA Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 06/Mar/2026 Mesaje: 11299 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin 06 Mar 2026 14:16:34 Titlul subiectului: |
223332 |
|
Tot pe acelasi subiect, un alt articol in B365.ro
| Citat: | BREAKING | Prima reacție a lui Ciprian Ciucu, după încă o ședință CGMB anulată din lipsă de cvorum. „Iresponsabilitatea celor de la PSD e fără limite”
Primarul general al Capitalei, Ciprian Ciucu, a făcut declarații după ședința ordinară a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), care nu a putut avea loc din cauza lipsei de cvorum. Consilierii PSD și AUR au refuzat să participe.
Prima reacție a primarului general după încă o ședință CGMB anulată
Primarul general al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat că pe ordinea de zi a acestei ședințe s-a aflat cel puțin un proiect care ar fi putut să ia din presiunea resimțită asupra bugetului.
„Este pentru a treia oară, cred, când consiliul nu se poate întruni, într-o situație extrem de dificilă pentru București. Iresponsabilitatea celor de la PSD este incredibilă.
Mă aștept la niște cote foarte proaste pe luna aceasta, că banii care vin de la buget, ceea ce trebuie să acoperim din punct de vedere bugetar. Și cel puțin una dintre hotărârile de pe ordinea de zi ne-ar fi ajutat foarte mult să mai luăm din presiunea pe care o simțim în acest moment din cauza bugetului.
În ceea ce privește bugetul, aș vrea să combat narativul cum că Bucureștiul ia de la săraci și dă la bogați. Din contră, Bucureștiul este orașul care contribuie cu între 35% și 40% la bugetul național.
Dacă ar rămâne 35% la București, toate problemele ar fi rezolvate pe parcursul a unui an sau doi. Deci este un narativ greșit.
Reamintesc că am ajuns în această situație financiară extrem de proastă din cauza faptului că guvernul Ciolacu a lipsit orașul București cu 7,5 miliarde de euro în ultimii 2 ani, mă refer la 2024 și 2025. (…)”
Edilul spune că prin Ordonanța Trenuleț PMB a pierdut 3,5 miliarde de euro, banii care lipsesc acum pentru a evita insolvența STB și Termoenergetica.
PMB ar putea ajunge în incapacitate de plată în aprilie, avertizează Ciucu.
Atrag atenția Guvernului, atrag atenția Parlamentului, într-un mod cât se poate de serios, că în luna aprilie, dacă reușim să evităm incapacitatea de plată în luna martie, în luna aprilie, dacă nu vom fi avut bugetul național să mai crească puțin cotele, primăria capitalei va fi în incapacitate de plată.
Ciucu, despre refuzul consilierilor PSD de a vota auditul STB
Ciprian Ciucu acuză PSD că nu vrea să voteze în consiliu proiectul de hotărâre privind auditul la STB pentru că compania de transport are o datorie de 700 de milioane de lei din cauza contractului privind tramvaiele de la Electroputere VFU Pașcani.
STB nu a mai finalizat achiziția celor 40 de tramvaie de la Electroputere, contract în valoare de 305 milioane de lei, și a acumulat penalități.
Licitația a fost câștigată de Electroputere VFU Pașcani în 2021, pe când director era Alexandru-Hazem Kansou, acum lider al consilierilor generali PSD.
Tocmai astăzi mi s-a adus în atenție că STB are 700 de milioane datorie pentru un contract din 2021, care n-a mai fost semnat, dar au atribuit licitația pentru niște tramvaie din Rusia, era viteazul lider de Consiliul General, care nu vine astăzi la ședință al PSD, era director la STB atunci, domnul Kansou. La 700 de milioane!
De aceea poate nu vor să facem un audit și să vedem exact ce s-a întâmplat acolo. Și acest lucru era pe ordinea de zi, a spus Ciucu.
Mai multe proiecte de infrastructură sunt blocate din cauza lipsei banilor
Primarul general al Capitalei a mai spus că multe proiecte sunt blocate pentru că nu există bani, fiind vorba despre Prelungirea Ghencea, Bd. Dimitrie Pompeiu, șantierele termo, liniile de tramvai.
„Când am venit primar general, știam că o să fie un mandat scurt și greu. Mi l-am asumat. Am căutat soluții pe care vreau să le propun Consiliului General. Soluții care nu sunt dintre cele mai populare, dar sunt necesare, pentru a evita insolvență.
Proiectele noastre de investiții nu merg mai departe. Prelungirea Ghencea nu merge mai departe pentru că nu sunt bani. Constructorul nu este mobilizat în acest moment că se îmbunătășește vremea, pentru că nu sunt bani. Am vorbit cu Sectorul 6 să dea ei niște bani, dar nici măcar asta nu poți ratifica în Consiliul General pentru că nu e Consiliu General.
Dimitrie Pompeiu. Prioritar pentru mine și pentru București. Nu poate demara, nu putem face exproprierile necesare pentru că nu sunt bani.
Proiectele de termie. Unele merg pentru că au finanțare europeană, altele nu merg pentru că nu sunt bani.
Linia de tramvai. Un proiect foarte, foarte important pentru că am cumpărat, nu eu, primărie a cumpărat tramvaile Imperio care se strică după un an de funcționare pentru că liniile sunt într-o foarte proastă stare. Am dat drumul la șantiere să vedem cum vor avansa. Pentru că nu sunt bani.” |
_________________ Linia 86 de troleibuze este preferata mea  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Puteți atașa fișiere în acest forum Puteți descărca fișiere în acest forum
|
|