|
TRAM CLUB ROMANIA Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 26/Apr/2026 Mesaje: 11411 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie 01 Apr 2026 09:35:00 Titlul subiectului: |
223404 |
|
Sincer nu inteleg de ce au facut acest switch intre 85 si 86. Logic ar fi ca 85 sa mearga, in regim de autotroleibuz, spre Baicului si pe 86 sa il lase la Arena Nationala. Cu conditia sa puna auto-troleibuze pe linia 85. In fine este doar un exemplu de haos urban.
Este un lucru bun ca s-au apucat sa modernizeze liniile de tramvai (acestea trebuiau modernizate de cel putin 15 ani). Am inteles ca este finantare nerambursabila.
Dar calatorii si soferii trebuiau anuntati cu o luna inainte. Nu de pe o zi pe alta. Devierile trebuiau gandite mai bine, la fel trebuiau sa fie rute alternative pentru inchiderea bulevardelor inguste, sau a strazilor, pe unde sunt santiere. Sau acolo unde sunt doua benzi pe sens, si una dintre ele este parcare, ca pe bulevardul Lacul Tei de exemplu, sa se suspende parcarea de pe prima banda, pe durata lucrarilor.
Tot acest haos naste frustrari si mai mari in randul populatiei Bucurestiului si Ilfov, care si asa sunt nervosi din cauza pretului carburantului, a scumpirilor, etc.
Postez si un articol referitor la acest subiect, acesta se gaseste aici
| Citat: | Bucureșteancă la capătul răbdării: E haos în transportul public. Șantiere simultane, linii STB desființate, trasee scurtate… Oamenii se trezesc în fiecare zi cu o decizie care le bulversează viața
În ultimele săptămâni, au avut loc mai multe schimbări în circulația STB. Acestea nu sunt de fiecare dată anunțate din timp, ci cu o zi înainte să intre în vigoare. O bucureșteancă reclamă haosul creat în stațiile STB și confuzia privind noile trasee.
Modificările induc în eroare călătorii
În ultima perioadă, administrația locală a decis o serie de schimbări în circulația STB. Acestea au fost necesare pentru derularea lucrărilor la liniile de tramvai sau alte șantiere.
În aceste condiții, bucureștenii află și cu doar o zi înainte ca modificările să fie aplecate pe traseele STB. Deciziile au condus la o serie de discuții și nemulțumiri din partea mai multor călători care folosesc zilnic transportul în comun.
O bucureșteancă și-a exprimat opinia cu privire la schimbările din ultima perioadă.
Este haos în tot Bucureștiul cu transportul public. În fiecare zi, oamenii se trezesc cu câte o decizie care le bulversează existența. Oamenii sunt revoltați, a scris ea pe pagina ei de Facebook.
Femeia a adăugat că sunt desființate linii STB, unele trasee de tramvai fiind reabilitate. Cu toate acestea, respectivele linii nu sunt în locuite pentru a acoperi fluxul de călători zilnic din acele zone.
Ea este de părere că sunt schimbate linii de troleibuz între ele fără nicio noimă, fără explicații. Călătorii nu beneficiază de suficiente autobuze pe traseele rămase neatinse. În același timp, cele existente sunt sub tot mai multă presiune, fiind depășite.
E revoltă mare pe grupurile de STB si TPBI, se trimit petiții, dar nu-i bagă nimeni în seamă, nimeni nu explică nebunia de acum din București. Nu toată lumea poate merge kilometri intregi pe jos.
În încheierea acestui mesaj, ea a spus că primarul Ciucu este preocupat de graffiti. |
_________________ Linia 86 de troleibuze este preferata mea  |
|
| Sus |
|
 |
petro burgener
Data înscrierii: 10/Iul/2009 Ultima vizita: 26/Apr/2026 Mesaje: 77 Locație: Bucuresti 3
|
Trimis: Mie 01 Apr 2026 11:52:15 Titlul subiectului: |
223406 |
|
Nici eu nu sunt de acord cu inversarea lui 85 cu 86. Motivul, spun ei, nu sunt destule troleibuze cu autonomie. Eu faceam altfel, îl scurtam pe 90 la Fac. de Medicina, unde întorcea 70, și introduceam din nou pe 201 de la Semănătoarea la Piața Romană, cu autobuze ZTE, 6 ture era suficient. Solarisurile care erau pe 90, 9 ture plus încă 3, 12 ture ajungeau pe 85 cu Solarisuri, iar 86 rămânea pe traseul normal.
Se pare că vor mai fi unele modificări.
|
|
| Sus |
|
 |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 26/Apr/2026 Mesaje: 11411 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun 06 Apr 2026 10:43:32 Titlul subiectului: |
223434 |
|
Cei de la Primaria Municipiului Bucuresti au comunicat ca lumea trebuie sa se uite in fiecare dimineata pe InfoTB ca sa vada ce trasee sunt deviate, ca urmare a deschiderii simultane a mai multor santiere pentru modernizarea liniei de tramvai. Problema este cu pensionarii, multi au telefoane simple, cu taste, nu au Android sau iPhone. Ce facem cu acestia ?
Exista si o informare in statiile STB, dar informatiile sunt „trantite” pe o hartie A4 plastificata, care nici nu este bine agatata de stalp !
| Descriere: |
|
| Mărime fișier: |
164.11 kb |
| Vizualizat: |
de 653 ori |

|
|
153.73 kb |
de 653 ori |

|
|
| Sus |
|
 |
petro burgener
Data înscrierii: 10/Iul/2009 Ultima vizita: 26/Apr/2026 Mesaje: 77 Locație: Bucuresti 3
|
Trimis: Lun 06 Apr 2026 14:37:51 Titlul subiectului: |
223451 |
|
| petro burgener a scris: | Nici eu nu sunt de acord cu inversarea lui 85 cu 86. Motivul, spun ei, nu sunt destule troleibuze cu autonomie. Eu faceam altfel, îl scurtam pe 90 la Fac. de Medicina, unde întorcea 70, și introduceam din nou pe 201 de la Semănătoarea la Piața Romană, cu autobuze ZTE, 6 ture era suficient. Solarisurile care erau pe 90, 9 ture plus încă 3, 12 ture ajungeau pe 85 cu Solarisuri, iar 86 rămânea pe traseul normal.
Se pare că vor mai fi unele modificări. |
Cred că motivul pentru care s-au inversat capetele de trasee 85 cu 86, este linia 74 care, trebuie să primească Solarisuri!
|
|
| Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mar 07 Apr 2026 07:06:07 Titlul subiectului: |
223457 |
|
Chiar ieri am fost la Piata Iancului, cu treburi si am vazut cat de aberanta este masura cu devierea liniei 86. Prima poza am facut-o la ora 17:17. A doua poza, am facut-o 4 minute si jumatate mai tarziu.
Problema este cu virajul la stanga, de pe Pache Protopopescu pe bulevardul Miahi Bravu. Ieri au trecut mai mult de 30 de secunde pana ce auto-troleibuzul a reusit sa o ia la stanga, in absenta unui semafor dedicat.
Aceleasi probleme ar fi fost si daca ar fi venit pe Matei Voievod si apoi sa o ia la stanga pe Mihai Bravu.
Eu nu inteleg de ce s-au complicat aiurea cei de la TPBI. As fi facut alta treaba, o linie naveta scurta de la Baicului-Gara de Est pana la Piata Iancului, la gura de metrou. Si cu asta basta. Nu sa deviezi traseul lui 86, care vine taman de la Pajura si sa avem auto-troleibuzele, in orele de varf, in coloana pe bulevardul Pache Protopopescu. Si asa pe aici se va inchide la un moment dat cirulatia auto, cand se vor apuca de modernizat sinele de tramvai !
Dar in fine aia de la TPBI nu stiu daca s-au dus in teren sa vada situatia.
Am incarcat pe Youtube filmuletul cu timpul care a trecut pana ce 86 a reusit sa faca la stanga pe bulevardul Mihai Bravu: https://youtu.be/fiSC0T4wygA
|
85.73 kb |
de 613 ori |

|
|
92.42 kb |
de 613 ori |

|
|
| Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mie 08 Apr 2026 07:42:22 Titlul subiectului: |
223470 |
|
De fapt este doar o mica deviere, fiindca bucata de strada inchisa intre Foisorul de Foc si intersectia cu Pache Protopopescu este mica, cred ca nu are nici 100 de metri. Si inainte, unii soferi o mai luau pe str. Iancul Cavaler de Flondor, care de obicei este folosita doar de troleibuze. Acum tot traficul este deviat pe acolo, problema este cu semaforul de la intersectia Iancu Cavaler de Flondor cu Pache Protopopescu care este unul foarte scurt.
Articolul se gaseste aici
| Citat: |
Autobuzele 135 vor circula deviat din cauza restricțiilor de pe Pache Protopopescu, de mâine. TPBI anunță lucrări la linia de tramvai
TPBI a informat călătorii că linia 135 va avea traseu modificat, temporar. Decizia a fost luată pentru că se închide traficul pe pe tronsonul dintre Bd. Pache Protopopescu și Foișorul de Foc, pentru lucrări la șinele de tramvai.
O altă linie STB are traseul modificat pentru o perioadă de timp
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (TPBI) a transmis că linia 135 va avea traseu modificat, temporar. Călătorii trebuie să știe că măsura va fi valabilă începând cu data de miercuri, 1 aprilie.
Această schimbare apare rmare a închiderii circulației pe tronsonul dintre Bd. Pache Protopopescu și Foișorul de Foc, pentru lucrări la liniile de tramvai de aici. De mâine, autobuzele aferente liniei 135 vor circula pe un alt traseu.
Călătorii au fost informați că linia 135 vor circula în felul următor:
pe traseul obișnuit între „Pasajul Pipera” și intersecția Str. Traian / Str. Dimitrie Onciul, apoi vor fi deviate, în ambele sensuri, pe Str. Traian, Str. Iancu Cavaler de Flondor și Bd. Pache Protopopescu, revenind ulterior pe traseul de bază până la „CET Sud Vitan”.
În plus, începând de mâine, liniile 86, 135, 311, 655, N102 și N120 vor opri, în ambele sensuri, și în stația „Mătăsari”. |
|
| Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Joi 23 Apr 2026 10:03:28 Titlul subiectului: |
223550 |
|
Este clar ca cei de la TBPI nu prea au nici o treaba cu transportul in comun. Cine o fi avut ideea creata sa il devieze pe 86 spre Gara de Est-Baicului ?
In orele de varf se intampla un lucru logic.........troleibuzele stau frumos in coloana pe bulevardul Pache Protopopescu, sens spre Piata Iancului. Apoi pierd si un minut sa faca stanga pe Mihai Bravu
Rezultatul ? Poti astepta in statie si 20 de minute si sa nu vina auto-troleibuzul de pe linia deviata 86.
Asa am patit acum cateva zile, astaptat pe 86 sau 135, la Iancului, sens spre Foisorul de Foc. De 135 stiu ca vine „din an in Paște”, am tot postat în legătură cu această linie. Dar 86 ? Ei bine, mă uit pe InfoTB ! Și ce văd ? Pe sensul spre Pajura, de la Baicului la Piata Iancului..............ciuciu troleibuze
Dar unde erau totuși trolibuzele buclucașe ? Evident la cîteva stații depărtare, undeva între Piața Romană și Gara de Nord, în sistem „trenuleț”
Deci..........cine a fost ăla sau ăia de la TPBI care au avut așa idei năstrușnice ? Băi băieți veseli, voi nu știți realitățile din teren ? Dar nici măcar nu trebuie să mai mergeți în teren, doar vă uitați pe InfoTB sau pe site-ul STB. Voi nu vedeți „trenulețele” și anomaliile în frecvențele deviatei linii 86 ?
Ca să vă ajut, am făcut și capturi de ecran de pe aplicație InfoTB. Dar acum eu vă întreb amical: -Voi sunteți proști făcuți grămadă ? Cum mama naibii deviezi o linie venită tocmai din Pajura pe la Piața Iancului, unde știți ce ambuteiaje se fac ?
Zău așa...............sunteți proști.........
Dar nu era o idee mai inteligentă să îl lăsați pe 86 pe traseul normal și să faceți o linie navetă scurtă de la Baicului-Gara de Est până la metroul de la Piața Iancului ? Întreb și eu așa, din postura celui care cunoaște realitățile din capitală și care se lovește zilnic de..........prostia voastră
Vai de steaua voastră............tare proști mai sunteți !
|
204.73 kb |
de 303 ori |

|
|
185 kb |
de 303 ori |

|
|
98.62 kb |
de 303 ori |

|
|
152.24 kb |
de 303 ori |

|
|
88.44 kb |
de 303 ori |

|
|
| Sus |
|
 |
radu
Data înscrierii: 24/Oct/2005 Ultima vizita: 26/Apr/2026 Mesaje: 1425 Locație: Sibiu
|
Trimis: Joi 23 Apr 2026 20:44:00 Titlul subiectului: |
223558 |
|
| Eu stiu ca esti suparat pe tot ce se intampla, dar ca un sibian care se uita de la departare si nu e angrenat in tit stresul traficului din capitala, presupun ca s a facut switchul lui 86 cu 85 pe Baicului vs. vatra Luminoasa doar datorita Youtongurilor care sunt independente de retea, au o buna bucata comuna si au flexibilitate vs citelisuri. Ce mi se pare interesant e faptul ca se mai pierd pe 85 sau 79 si 2 ikarusuri 5167 si 5194 care vad ca se incapatzaneaza sa existe inca pe trasee centrale, ceea ce ma bucura. Aceste ikarusuri de ce depou tin? Oricum mi se pare aiurea ca inca mai sunt autobuze pe 79, cand inca mai sunt ikarusuri functionale. Chiar, oare 79 de ce nu circula in weekend?
|
|
| Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Vin 24 Apr 2026 07:06:16 Titlul subiectului: |
223560 |
|
Nu circula in weekend 79
Troleibuzele sunt ele independentede retea dar nu sunt independente de trafic. Exista perturbari in frecventele lor din cauza asta, mai ales prin devierea spre Baicului. Mult bai bune era o solutie cu o linie naveta scurta Baicului-Metro Iancului si lasat 86 pe traseul lui normal
|
| Sus |
|
 |
radu
Data înscrierii: 24/Oct/2005 Ultima vizita: 26/Apr/2026 Mesaje: 1425 Locație: Sibiu
|
Trimis: Vin 24 Apr 2026 07:27:54 Titlul subiectului: |
223561 |
|
| Ei nu folosesc inca Ikarusuri functionale in detrimentul autobuzelor pe 79, apai linii naveta. Aia ar fi fost 100% autobuz si probabil au zis ca temporar fac switchul lui 85 cu 86
|
|
| Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Vin 24 Apr 2026 08:28:28 Titlul subiectului: |
223562 |
|
Pe acea linie naveta scurta nu trebuiau mai mult de 2-3 autobuze.
Problema este cand modifici un taseu asa lung cum este 86 si il devizi intr-o zona cu ambuteiaje, se propaga intarieri, cum a fost acum trei zile. Practic intre capatul de la Baicului si pana aproape de Romana nu era nici un troleibuz, ceea ce este inacceptabil.
Este o greseala sa il devize pe 86 spre o zona cu doua intersectii foarte aglomerate, cum este cea de la Piata Iancului si cea de la Ferdinand cu Mihai Bravu (acum se circula pe Ferdinand doar dinspre Gara de Est, ceea ce face si mai aglomerata intersectia, ca cei care vin de pe Ferdinand fac la stanga pe Mihai Bravu).
Pe hartie suna frumos, sa duci auto-troleibuze in zona fara retea dar nu s-a tinut cont de realitatile din teren. De asta am sustinut ca este mai bine o linie naveta scurta. In felul asta se da mai putin peste cap traseul lui 86, care ajunge tocmai in celalalt capat a orasului, in Pajura. Daca te uiti pe captura de ecran de la InfoTB de pe 21 aprilie, poti vedea ca pe o lungime de 10 statii, nu mai era nici un troleibuz iar mai in fata era un trenulet de 4 troleibuze. Nu este normal, unii astapta 20-30 de minute, altii au 3-4 troleibuze intr-o perioada scurta de timp. Asta inseamna disfunctionalitate.
Eu cred ca mai aveau de unde sa ia 2-3 autobuze, de prin garaje pentru linia naveta scurta.
|
98.62 kb |
de 258 ori |

|
|
| Sus |
|
 |
folkfan

Data înscrierii: 29/Ian/2010 Ultima vizita: 26/Apr/2026 Mesaje: 683 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin 24 Apr 2026 18:38:22 Titlul subiectului: |
223564 |
|
Îmi permit o glumiță și sper să râdă și utilizatorul ,,guest", pentru că la semnătura lui se referă. Ar merita schimbată cu: ,,Linia 86 A FOST preferata mea"! 😄
_________________ Andrei Ionel |
|
| Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Sâm 25 Apr 2026 13:09:26 Titlul subiectului: |
223566 |
|
Asa este
Referitor la alt subiect, actualul traseu deviat a liniei 85 (Arena Nationala-Gara de Nord). Nu era linia 89 care circula pe acelasi traseu, inainte sa apara linia 90 ?
|
| Sus |
|
 |
rosetti61
Data înscrierii: 03/Iul/2006 Ultima vizita: 26/Apr/2026 Mesaje: 1213 Locație: Bucuresti 6 (Militari)
|
Trimis: Sâm 25 Apr 2026 22:37:13 Titlul subiectului: |
223570 |
|
89 era, trsseu pe care a functionat din 1976 si pana in 1989 cand a fost scurtat la Parvan.
Traseul anterior al liniei era din Militari (Farmacie) - sos. Iancului intre 1961 si 1968, cand este inlocuit de autobuzul 74.
_________________ Hans Oerlemans si minunatele lui tramvaie |
|
| Sus |
|
 |
petro burgener
|
Trimis: Dum 26 Apr 2026 12:37:52 Titlul subiectului: |
223571 |
|
| Vechiul 89 circula din Militari la Arena Națională, Bd. Marelui Stadion, cum se numea atunci. Oricum, 86 a circulat singur pe Vatra Luminoasă destul de mult timp.
|
|
| Sus |
|
 |
rosetti61
Data înscrierii: 03/Iul/2006 Ultima vizita: 26/Apr/2026 Mesaje: 1213 Locație: Bucuresti 6 (Militari)
|
Trimis: Dum 26 Apr 2026 19:13:14 Titlul subiectului: |
223572 |
|
A intors la Electroaparataj la intersectia cu Iancului pana la sistematizarea zonei, dupa care capatul s-a mutat spre stadion.
_________________ Hans Oerlemans si minunatele lui tramvaie |
|
| Sus |
|
 |
petro burgener
|
Trimis: Dum 26 Apr 2026 20:43:03 Titlul subiectului: |
223573 |
|
| radu a scris: | | Eu stiu ca esti suparat pe tot ce se intampla, dar ca un sibian care se uita de la departare si nu e angrenat in tit stresul traficului din capitala, presupun ca s a facut switchul lui 86 cu 85 pe Baicului vs. vatra Luminoasa doar datorita Youtongurilor care sunt independente de retea, au o buna bucata comuna si au flexibilitate vs citelisuri. Ce mi se pare interesant e faptul ca se mai pierd pe 85 sau 79 si 2 ikarusuri 5167 si 5194 care vad ca se incapatzaneaza sa existe inca pe trasee centrale, ceea ce ma bucura. Aceste ikarusuri de ce depou tin? Oricum mi se pare aiurea ca inca mai sunt autobuze pe 79, cand inca mai sunt ikarusuri functionale. Chiar, oare 79 de ce nu circula in weekend? |
Cele 2 Ikarusuri, 5167 și 5194 aparțin de depoul Vatra Luminoasă dar ele nu se încăpățâneaza să circule pe liniile centrale, ci Irisbusurile Citelis se încăpățânează să se defecteze! Din 59 de Irisbusuri de la Vatra Luminoasă, nu circula aproximativ 16 care au defecțiuni, unele de cativa ani. 2 sunt la RK. Deci cam 43 ar fi disponibile. La Bujoreni sunt mai puține defecte, vreo 8 din 39 dar și aici avem 2 Ikarusuri, 5169 si 5299 care circula de fiecare dată când e nevoie de ele.
Pe 79 sunt in continuare 2 autobuze, pe 73 și 97 câte un autobuz.
De ce 79 nu circula in weekend, nu mai tin minte motivul dar cred că e vorba de călători puțini fiind weekend plus că 79 e dublat pe tot traseul de 69 și 86 pe porțiuni diferite de traseu.
|
|
| Sus |
|
 |
petro burgener
|
Trimis: Dum 26 Apr 2026 20:45:59 Titlul subiectului: |
223574 |
|
| rosetti61 a scris: | | A intors la Electroaparataj la intersectia cu Iancului pana la sistematizarea zonei, dupa care capatul s-a mutat spre stadion. |
Corect, ai dreptate, uitasem, îmi cer scuze.
|
|
| Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Dum 26 Apr 2026 22:10:31 Titlul subiectului: |
223575 |
|
Problema lui 79 este ca ii da plecarea imediat dupa un 70 (69 in prezent). In majoritatea cazurilor, cand l-am asteptat la Costin Georgian, 79 pleca dupa 70. Acum, la mine in zona (Piata Gemeni), dimineata si dupa masa, cand merg elevii la scoala 79 este destul de plin, chiar foarte plin.
Teoretic dubleaza pe 69 si 86, practic poate fi privita si ca linie de ajutor. Problema este ca 86 si 69 vin de departe si uneori sunt mari sincope in frecventa lor. Problema este ca si 79 are frecventa aiurea uneori, fapt pe care l-am simtit pe propria piele.
Eu sunt de parere ca r putea fi de ajutor pentru liniile 86 si 97.
O alta problema, evenimentele de weekend. Eu sustin sportul, dar nu putem da peste cap in asa hal orasul. Sunt totusi oameni care muncesc si in weekend. Ce facem cu ei ?
Articolul se gaseste aici
| Citat: | ESENȚIAL | 31 de linii STB sunt deviate și alte 3 apar pentru „Bucharest International Half Marathon” de duminică. Traficul va fi restricționat în mai multe zone ale Capitalei
TPBI a anunțat că 31 de linii STB vor fi deviate și alte 3 vor fi înființate temporar pentru „Bucharest International Half Marathon By Constantina Diță”. Cursa sportivă va avea loc duminică, 26 aprilie.
Avem trafic restricționat pentru eveniment
Pe 26 aprilie, va avea loc o nouă ediție a „Bucharest International Half Marathon By Constantina Diță”. Pentru acest eveniment, 31 de linii STB vor fi deviate și alte 3 vor fi înființate tempoerar.
Măsurile au fost anunțate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară București (TPBI), pe site-ul instituției. Evenimentul sportiv va avea loc între orele 06:00 – 15:30.
Au fost instituite mai multe restricții pentru cursa sportivă. Mai precis, se vor aplica: Bd. Constantin Prezan (aici, restricțiile vor fi în vigoare ȋntre orele 03:00 – 17:00, perioadă necesară montării/demontării porților START/SOSIRE, amenajare gradene pentru public etc), Piața Arcul de Triumf, Bd. Regele Mihai, cu întoarcere ȋnainte de rondul Piața Presei (fără afectarea traficului ȋn rond), Bd. Regele Mihai, Piața Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff, Piața Victoriei, Str. Buzești, Str. Berzei, Str. Vasile Pârvan, Pod Hașdeu, Splaiul Independenței, Bd. Libertății, cu ȋntorcere ȋnainte de rondul Regina Maria, Bd. Libertății, Bd. Unirii, Bd. Decebal cu ȋntoarcere ȋnainte de Piața Hurmuzachi, Bd. Decebal, Bd. Unirii, Bd. I. C. Brǎtianu, Str. Halelor, Splaiul Independenței, Calea Victoriei, Șos. Kiseleff, Piața Arcul de Triumf, Bd. Constantin Prezan.
Peste 30 de linii sunt deviate duminică |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Puteți atașa fișiere în acest forum Puteți descărca fișiere în acest forum
|
|