Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
Frequent Traveller

Data înscrierii: 02/Apr/2008 Ultima vizita: 12/Apr/2016 Mesaje: 7 Locație: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
Pachanga

Data înscrierii: 18/Feb/2006 Ultima vizita: 23/Mai/2008 Mesaje: 69 Locație: Arad
|
Trimis: Joi 03 Apr 2008 14:23:59 Titlul subiectului: |
91349 |
|
Nu a fost nici o zi in care linia Arad-Ghioroc sa fie inchisa de cind ma stiu, exceptie facind zilele cind a fost partial afectata de lucrari de intretinere. Linia inchisa din 1991 este Radna-Ghioroc-Pincota!
_________________ Still standing |
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

Data înscrierii: 22/Oct/2005 Ultima vizita: 14/Iun/2025 Mesaje: 8840 Locație: Iasi
|
Trimis: Lun 23 Feb 2015 12:53:26 Titlul subiectului: |
177496 |
|
Am vazut la un moment dat un filmulet realizat de jos, cu tren trecand peste linia de tramvai si cu tramvai asteptand si apoi trecand peste calea ferata. Din pacate, nu reusesc sa gasesc acea filmare si am mare nevoie de ea. Daca e cineva care sa ma ajute cu un link, multumesc cu anticipatie!
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

Data înscrierii: 22/Oct/2005 Ultima vizita: 14/Iun/2025 Mesaje: 8840 Locație: Iasi
|
Trimis: Vin 03 Iul 2015 11:54:26 Titlul subiectului: |
179959 |
|
Stie cineva daca/cand se intampla ca un tramvai sa astepte trecerea unui tren in zona respectiva? Am mare nevoie sa fac o filmare cap-coada cu o astfel de situatie.
|
|
Sus |
|
 |
quiksilver
Data înscrierii: 07/Noi/2005 Ultima vizita: 10/Apr/2025 Mesaje: 1139 Locație: Arad
|
Trimis: Vin 03 Iul 2015 13:04:22 Titlul subiectului: |
179976 |
|
Nu stiu sigur, numai daca te uiti pe programul tramvaielor 9,11 si 12 (10 nu circula pe perioada vacantei) si il compari cu mersul trenurilor de calatori. M-am uitat si eu putin la intervalul de trecere al IR 1766 , Tm Nord - Iasi, dar vad ca e devansat mult fata de acum cativa ani cand trecea prin zona pe la ora 4. Acum vad ca pleaca din Aradul Nou la ora 14.30, ori pe la ora aia nu trece niciun tramvai prin zona, daca nu exista intarzieri. Ar mai fi o posibilitate dimineata, cand trece trenul spre Bucuresti, dar trebuie verificat la fiecare linie de tramvai.
|
|
Sus |
|
 |
tcm

Data înscrierii: 05/Mai/2014 Ultima vizita: 14/Iun/2025 Mesaje: 2139 Locație: Oradea; Leeds (UK)
|
Trimis: Mie 04 Mar 2020 23:43:12 Titlul subiectului: |
205986 |
|
Un lucru interesant , in zona intersectiei tren-tramvai , pe linia de tramvai , in ambele sensuri , sunt puse semnale stil CFR. Tramvaiele din Arad sunt dotate cu INDUSi , adica daca tramvaiul trece pe rosu este franat automat?
_________________ https://www.youtube.com/@tcm_tatra/videos |
|
Sus |
|
 |
quiksilver
Data înscrierii: 07/Noi/2005 Ultima vizita: 10/Apr/2025 Mesaje: 1139 Locație: Arad
|
Trimis: Dum 08 Mar 2020 23:30:09 Titlul subiectului: |
206077 |
|
Nu. Din discutiile de aici de pe forum, vechi de ani de zile (cred ca am contul de prin 2005-2006), cand se apropie trenul se actioneaza automat un macaz spre liniile abatute care se formeaza intre cele doua sensuri de linie curenta. Era semafor si mai demult, tot stil CFR. A fost modernizat relativ recent, probabil odata cu modernizarea M200. Ma gandesc ca bariera de acolo are legatura si cu statia de tren Glogovat, unde intra sau de unde ies trenurile care folosesc racordul.
|
|
Sus |
|
 |
Raul88

Data înscrierii: 21/Iul/2017 Ultima vizita: 28/Feb/2025 Mesaje: 3 Locație: Arad
|
Trimis: Mie 29 Ian 2025 13:58:56 Titlul subiectului: |
220576 |
|
https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/proiect-urias-pentru-arad-linie-noua-de-tramvai-spre-ghioroc-1972117/
Citat: | „În primăvara acestui an, vor demara lucrările de construire a pasajului peste calea ferată dintre Arad și Vladimirescu, moment în care circulația tramvaielor spre Ghioroc va fi suspendată, tramvaiele urmând să fie înlocuite de autobuze. Tot în acest an, ne dorim să începem și modernizarea și lărgirea drumului Sâmbăteni-Ghioroc. Practic, vom avea deja două șantiere care vor afecta circulația tramvaielor dintre Arad și Ghioroc. Dacă reușim să ne mobilizăm și să întocmim documentațiile într-un termen cât mai scurt, am putea să legăm și modernizarea liniei de tramvai de celelalte două proiecte și să desfășurăm toate trei proiectele de pe acest traseu. În acest fel, am reduce disconfortul arădenilor”, este părerea lui Sergiu Bîlcea, vicepreședintele CJA. |
La revedere, trecere linie Tramvai-Tren
Din auzite, circulația va fi oprită din începutul lunii Martie, și va dura 3 ani. Dar nu știu dacă este adevărat .
Cineva poate confirma ?
|
|
Sus |
|
 |
D94
Data înscrierii: 20/Mar/2017 Ultima vizita: 06/Iun/2025 Mesaje: 23
|
Trimis: Vin 07 Mar 2025 10:09:49 Titlul subiectului: |
220933 |
|
In ce data sa inchide mai precis. Nu am reusit sa gasesc nimic despre luna martie
|
|
Sus |
|
 |
m_the_one
Data înscrierii: 05/Mar/2009 Ultima vizita: 16/Mar/2025 Mesaje: 44 Locație: Arad
|
Trimis: Vin 07 Mar 2025 19:57:10 Titlul subiectului: |
220936 |
|
Atasez cateva poze facute azi cu intersectia dintre linia de tramvai si cea de tren. Din pacate, sa prinzi tren si tramvai in acelasi timp e aproape imposibil. Si poze/filmari bune sunt greu de facut, din cauza traficului greu din zona.
Descriere: |
|
Mărime fișier: |
559.67 kb |
Vizualizat: |
de 1250 ori |

|
|
590.89 kb |
de 1250 ori |

|
|
533.7 kb |
de 1250 ori |

|
|
526.93 kb |
de 1250 ori |

|
|
462.86 kb |
de 1250 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
quiksilver
|
Trimis: Lun 10 Mar 2025 10:09:29 Titlul subiectului: |
220945 |
|
Vor fi trei lucrări care vor afecta traseul spre Ghioroc:
1. Reabilitarea liniilor din oraș, cartier Micălaca, atât Calea Radnei, cât și Calea Iuliu Maniu plus Bd Titulescu, alternativa prin zona 300. Lucrările sunt în licitație, ar trebui să fie anunțați curând câștigătorii pentru cele două loturi - dacă nu vor fi contestații. Cred că cel mai devreme în toamnă vor începe lucrările, depinzând și de contestații.
2. Pasajul peste calea ferată unde a pozat m_the_one. Nu s-a anunțat o dată de începere a lucrării, cel puțin eu nu am văzut, însă pe partea de traseu nou a racordului Gara Aradul Nou - Glogovăț se lucrează. Probabil asta va fi prima lucrare ce va începe. Ea va afecta și traficul auto pentru că prin zonă sunt proprietăți și nu cred că vor fi expropriate pentru a face o simplă deviere temporară a traficului auto. Dar asta vom vedea, poate nu se va închide circulația auto. Pentru tramvaie clar nu va fi făcută o deviere.
3. Intenția de reabilitare a întregului traseu până la Ghioroc, pe fonduri europene. Îmbucurător este că s-au făcut niște primi pași birocratici și există intenție politică-administrativă de a face. Consiliile local și județean au aprobat o asociere între ele, cu municipiul lider de proiect pentru că ar avea acces mai facil la fondurile UE pentru reabilitare. Urmează depunerea proiectului de finantare. Aș zice că un termen realist pentru a vedea reabiltiată linia ar fi pe la 4-5 ani. Însă ar trebui făcute și niște investiții suplimentare precum supra/sub traversări ale DN 7 în comuna Vladimirescu.
Deci, să fim optimiști. Pentru prima dată s-a găsit o finanțare europeană, au fost făcuți niște pași, să sperăm că totul va merge bine. Reabilitată, linia va fi cu adevărat atractivă chiar și pentru cariterele rezidențiale noi din Vladimirescu, de unde în fiecare dimineață se scurg spre oraș sute de mașini.
|
|
Sus |
|
 |
D94
Data înscrierii: 20/Mar/2017 Ultima vizita: 06/Iun/2025 Mesaje: 23
|
|
Sus |
|
 |