Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA TRAM CLUB ROMANIA
Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun

Arhiva video  Biblioteca  Tarife  Harti  Locatii  Retele  Planificator rute  Forumul vechi (2005)  ÎnregistrareÎnregistrare 
MembriMembri  ProfilProfil  CăutareCăutare   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Translate to English
Traduire en français
Traduci in italiano
Übersetzen auf Deutsch
Traducir al español

Infrastructura de tramvai aradeana
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 22, 23, 24

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul ARAD
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006
Ultima vizita: 16/Oct/2024
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun 30 Sep 2024 10:30:41    Titlul subiectului: 219934

quiksilver a scris:
Pentru că la acest topic s-a deschis subiectul cu reabilitarea Făt Frumos:

La ora actuală e un „minihaos” cu afișajele tramvaielor. În cazul celor vechi, pe care s-a montat recent sistemul de afișaj electronic al traseelor, cele care au un capăt modificat au primit...litera „a”. Deci avem 3a, 7a, 18a, 15a etc. Asta în cazul în care afișajele sunt funcționale. Deci responsabilul IT Razz nu a găsit soluția de a modifica traseul orginial, fără a pune o literă la capăt.

La fel am observat în cazul vagoanelor Imperio din anii 2014-2015, plus 1907. Dar am văzut și o excepție...originală: 1402 afișa linia 18 (simplu), având capetele Billa-...„Piața Obor” , în loc de Căpitan Ignat. Nu am mai văzut acum Piața Obor ca și capăt, din vremuri imemoriale bucla respectivă este „Căpitan Ignat”, de la numele străzii adiacente. Piața Obor este o denumire mai populară, dar bănuiesc că în acest caz este strict intervenția titularului de pe vagon.

Pe vagoanele Civitas și Imperio de generație nouă am văzut, pentru moment, încă 18b, 3, cu capătul Făt Frumos...

Toate au, bine-nțeles, foaie în geam.

Eu nu inteleg un lucru, ce este asa de greu de modificat niste afisaje electronice ? Trebuie sa ai trei doctorate pentru asta ?

quiksilver

Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 09/Oct/2024
Locație: Arad

MesajTrimis: Lun 30 Sep 2024 13:18:54    Titlul subiectului: 219938

Cine știe ce soft învechit se folosește și poate era prea complicat să modifice traseele deja setate, mai bine au făcut altele noi.

Oricum sistemul GPS e doar orientativ, încă văd multe cazuri de tramvaie plecate mai repede din stație decât arată afișajul. Nici vorbă de sistem de tracking în timp real al vagoanelor, cel puțin să fie disponibil publicului larg, așa cum am văzut că există în Timișoara sau București.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tcm

Data înscrierii: 05/Mai/2014
Ultima vizita: 12/Oct/2024
Locație: Oradea; Leeds (UK)

MesajTrimis: Mar 08 Oct 2024 19:58:18    Titlul subiectului: 219979

In orasele care folosesc sistemul Radcom de exemplu , se ocupa aceasta firma de actualizarile afisajelor , nu operatorul de transport in comun. Si depinzand de modelul afisajului , aceasta actualizare se poate face de la distanta , de la sediul firmei , pe baza informatiilor primite de la operatorul de transport , nu trebuie sa vina cineva sa seteze individual fiecare afisaj (mai nou operatorul de transport nu mai are control nici asupra afisajelor din statii , iar daca este vreo defectiune sau deviere informatia poate aparea cu intarzaiere sau poate ramane zile in sir pana isi aminteste cineva sa o schimbe). Nu stiu cine opereaza sistemul de afisaje din Arad ,poate ne ajuta Quicksilver.
Legat de denumirea anumitor zone , am vazut ca unii aradeni folosesc denumiri diferite pentru aceleasi locuri , Capitan Ignat vs Piata Obor sau Piata Romana vs Boul Rosu , deci probabil cel care a trimis noile trasee a utilizat denumirea cu care este obisnuit.

quiksilver

Data înscrierii: 07/Noi/2005
Ultima vizita: 09/Oct/2024
Locație: Arad

MesajTrimis: Mie 09 Oct 2024 08:48:03    Titlul subiectului: 219981

Nu am informații prea multe. Aplicația de mobil se numește Transport Public Arad, și după cum am mai scris aici, de multe ori datele privind locația unui anumit vagon sunt aproximative sau presetate și nu arată realitatea - la fel și în cazul panourilor.

Am găsit contractul semnat de primărie cu un grup de 4 firme pentru sistemul de e-ticketing: https://www.primariaarad.ro/dm_arad/portal.nsf/AllByUNID/B546880A2C8FE9C6C2258916004329E8/$FILE/contract%20de%20e-ticketing.pdf

În cadrul acestui contract au fost montate afișajele electronice pe vagoanele vechi. Aproape toate au fost updatate cu liniile 3a, 7a etc. La unele însă nu funcționează, ori defecțiuni ori nu are chef vatmanul să le opereze, mai ales dacă e pe liniile 15-16. Am văzut însă și linia 15 obișnuit, la tatra 1180 parcă.

Pe vagoanele imperio a fost montat sistemul gps în cadrul acestui contract (plus câteva afișaje electronice pe imperio mai vechi, dar cred că au fost demontate, practic le dublau pe cele din fabrică).

Afișajele din stații au fost modificate toate, afișând liniile cu indicativul a și capetele schimbate. Capătul liniei 18b este Piața Obor (fac.), ultima stație pe care, probabil, o vede sistemul pentru că stația Căpitan Ignat e după buclă.

Legat de afișajele electronice ale vagoanelor imperio, multitudinea de variante mă face să cred că modificarea lor se face pe rând, fie pe fiecare tramvai fie pe fiecare unitate și se face la cererea titularului, nu e impusă de CTP. Sau dacă e impusă de conducerea CTP, nimeni nu urmărește cum se aplică. Altfel nu văd cum s-ar explica situațiile pe care le-am scris acum câteva zile, la care se adaugă:

-Imperio 1907 are afișajul 3A pentru linia 3, dar azi, pe 7, afișează traseul clasic;
-Imperio 2434 (parcă) afișează 18B1 pentru linia 18 barat (18B în mod normal). Deci nu 18A, 18B1..
Imperio 2328 afișează 3A pentru linia 3.

Deci e clar că cineva se chinuie cu astea, mai încearcă ceva dar nu-i iese (linia 18B1...), îl mai roagă unul altul dintre vatmani, lasă că merge și așa. Vine cineva dintr-un oraș străin cu transport organizat crede că avem vreo 4 variante de linia 18, pe când de fapt e același traseu.

Uneori cred că îi încurcă existența tramvaielor pe mai marii companiei noastre de transport.
Sus
Andrei Andras

Data înscrierii: 30/Noi/2015
Ultima vizita: 15/Oct/2024

MesajTrimis: Mie 09 Oct 2024 09:37:06    Titlul subiectului: 219982

La Arad afișajele și sistemul de ticketing sunt de la Telelink.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului TRAM CLUB ROMANIA -> Judetul ARAD Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 22, 23, 24
Pagina 24 din 24

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Puteți atașa fișiere în acest forum
Puteți descărca fișiere în acest forum