|
TRAM CLUB ROMANIA Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
radu
Data înscrierii: 24/Oct/2005 Ultima vizita: 12/Iun/2025 Mesaje: 1408 Locație: Sibiu
|
Trimis: Dum 09 Feb 2025 01:29:48 Titlul subiectului: |
220673 |
|
Ai putea poza si macazele de intoarcere ?
|
|
Sus |
|
 |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 13/Iun/2025 Mesaje: 10945 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum 09 Feb 2025 12:00:42 Titlul subiectului: |
220678 |
|
Da, o sa mai am drum pe acolo. In ceea ce priveste reteaua de pe str. Emil Racovita (cartier Berceni), m-am lamurit ieri care este problema, cand eram in autobuzul de pe linia 312. Reteaua este intrerupta pe str. Turnu Magurele (in apropiere de capatul bulevardului Obregia), in zona pasajului Europa Unita (la intersectia str. Turnu Magurele cu b-dul A. Obregia). Pe sensul spre str. Emil Racovita reteaua ramasa este destul de precara (are un fel de „burta”). Este motivul pentru care pe aceasta ramificatie (str. Turnu Magurele, str. Emil Racovita) nu circula troleibuze. Am observat ca si breteaua care merge pe langa pasaj (daca o iesi pe ea, cum vii dinspre b-dul Metalurgiei, si pe aici trebuia sa treaca troleul cum pleaca de la capatul b-dul Obregia) este ingusta.
In prezent, in cartierul Berceni, troelibuzele circula pe b-dul Al. Obregia si pe str. Nitu Vasile (spre Piata Resita) dar pe Emil Racovita nu stiu cand mai circula (aici este si accesul la spitalul Obregia). Practic pe Emil Racovita mai circula liniile de autobuze 243 si 312 (de exemplu 312 vine de la centrul comercial Arcade Berceni), dar in timul saptamanii este destul de aglomerat bulevardul Metalurgiei, sens spre str. Turnu Magurele (unde este si pasajul) deci si timpul de asteptare pentru autobuze este mai mare (vin mai de departe, nu de la terminalul aflat la capatul b-dul Obregia, asa cum faceau troelibuzele).
_________________ Linia 86 de troleibuze este preferata mea 
Ultima modificare efectuată guest la Dum 09 Feb 2025 14:14:36, modificat de 2 ori în total |
|
Sus |
|
 |
Volvo 65

Data înscrierii: 29/Oct/2008 Ultima vizita: 10/Iun/2025 Mesaje: 139 Locație: Brasov
|
Trimis: Dum 09 Feb 2025 13:56:54 Titlul subiectului: |
220689 |
|
Linia 232 circulă pe Șoseaua Berceni, de la Arcade Berceni iese pe Metalurgiei și direct în Șoseaua Berceni, nu mai ajunge pe Turnu Măgurele. Pe Emil Racoviță circulă 243 (care întoarce în Depul Berceni) și 312.
|
|
Sus |
|
 |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 13/Iun/2025 Mesaje: 10945 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum 16 Mar 2025 15:35:18 Titlul subiectului: |
220976 |
|
Interesant, la Piata Sudului am vazut o chestie inedita, nu cred ca mai este in alta parte in Bucuresti. O incrucisare retea troleibuz-tramvai, la un metru dupa ce se ramifica reteaua de tramvai (cea care merge inainte pe Sos. Oltenitei, spre Sura Mare si cea care merge pe Calea Vacaresti spre Pasaj Mihai Bravu). Aceasta incrucisare dateaza de la terminarea pasajului rutier de la Piata Sudului si a reconfigurarii intersectiei in zona.
Descriere: |
|
Mărime fișier: |
86.77 kb |
Vizualizat: |
de 731 ori |

|
|
56.02 kb |
de 731 ori |

|
|
51.29 kb |
de 731 ori |

|
|
45.46 kb |
de 731 ori |

|
_________________ Linia 86 de troleibuze este preferata mea  |
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Dum 06 Apr 2025 17:35:27 Titlul subiectului: |
221179 |
|
Reteaua de pe bulevardul Grigorescu, intre intersectia cu str. Constantin Brancusi si cea cu Liviu Rebreanu pare in stare destul de buna. Pe aici mergea, pe vremuri, linia 92.
In unele locuri reteaua mai are „burta”, dar problemele se pot remedia.
Deocamdata macazurile de la intersectia dintre Nicolae Grigorescu si str. Constantin Brancusi sunt in „pauza tehica”.
|
97.83 kb |
de 630 ori |

|
|
79.36 kb |
de 630 ori |

|
|
90.09 kb |
de 630 ori |

|
|
109.4 kb |
de 630 ori |

|
|
76.06 kb |
de 630 ori |

|
|
97.58 kb |
de 630 ori |

|
|
69.74 kb |
de 630 ori |

|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Mar 08 Apr 2025 22:33:52 Titlul subiectului: |
221217 |
|
guest a scris: | Interesant, la Piata Sudului am vazut o chestie inedita, nu cred ca mai este in alta parte in Bucuresti. O incrucisare retea troleibuz-tramvai, la un metru dupa ce se ramifica reteaua de tramvai (cea care merge inainte pe Sos. Oltenitei, spre Sura Mare si cea care merge pe Calea Vacaresti spre Pasaj Mihai Bravu). Aceasta incrucisare dateaza de la terminarea pasajului rutier de la Piata Sudului si a reconfigurarii intersectiei in zona. |
Am inteles ca la acest separator ar ramane blocate tramvaiele la Piata Sudului. Explicatia nu o am, dar cele mai multe „incidente tehnice” de la Piata Sudului, care duc la blocarea liniilor 1 si 10 se intampla aici.
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Joi 01 Mai 2025 11:44:31 Titlul subiectului: |
221482 |
|
Ieri seara, oe bulevardul Dacia, intre Piata Gemeni si Calea Mosilor am vazut un troleibuz nou, pe linia 86. Pana aici nimic deosebit. Singura chestie, soferul circula cu captatorii coborati, pe baterie. Desi pe linia 86 troleibuzele noi nu circula in modul auto-troleibuz !
Nu era probleme cu o pana de curent, fiinda imediat dupa acest troleibuz au trecut un Ikarus Astra tot pe linia 86 si apoi un alt troleibuz noi, pe linia 97, cu captatorii cuplati la retea. Deja binecunoscutul „trenulet” STB.
Deci ce inseamna ceea ce am vazut ? Inceputul sfarsitului acestui mijloc de transport in capitala. Daca in mintea soferului respectiv s-a strecurat ideea ca mai bine merge pe baterii, decat cuplat la reteaa, va dati seama ca aceste idei vor aparea in mintea sefilor sau a actualilor&viitorilor edili.
O sa vad cum o sa va dati cu curul de pamant peste cativa ani si o sa bociti aici pe forum (daca va mai exista atunci) cand vor aparea stirile cu intentiile de renuntare la troleibuz !
Ce reprosez eu majoritatii asa-zisilor pasionati ? Lipsa de creier ! V-ati bucurat ca niste catei care primesc un osicior cand au sosit noile troleibuze. V-ati dus repede sa faceti poze si apoi sa va dati mare cu ele pe retelele de socializare sau alte forumuri. Cei din afara Bucurestiului v-ati lasat pacaliti de pozele de pe Facebook, postate de primarie si TPBI. Dar nici macar unuia dintre voi nu v-a trecut prin cap sa va intrebati de starea retelei pentru troleibuze.
Nici macat Asociatia Metrou Usor nu a avut nici o initiativa referitor la modernizarea retelei de troleibuz din capitala. Rezultatul ? Pe termen scurt vom avea troleibuze. Pe temren mediu si lung ? O sa fiti „bocitoare” la fel ca in cazul desfiintarii tramvaiului de la Brasov, Constanta sau a troleibuzului de la Constanta. Apoi o sa mergeti la pozat autobuze electrice.........made in China !
PS: Ma duc sa fac poze la troleibuze si mai ales la retea. Peste vreo 30 de ani, cel mai probabil vor fi poze istorice ! Troleibuzul va fi in amintirile noastre.
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Joi 08 Mai 2025 20:21:09 Titlul subiectului: |
221526 |
|
Ce se intampla cand sunt probleme la un macaz in zona Pasajului Mihai Bravu, acolo unde intorc troleibuzele de pe liniile 72 si 76 ? Pai o coada de troleibuze, iar locuitorii cartierului Berceni asteapta de li se lungesc urechiile in statii. Desi sunt considerate linii scurte de troelibuz. Imaginile le-am surpins acum doua zile.
|
63.85 kb |
de 290 ori |

|
|
93.2 kb |
de 290 ori |

|
|
82.65 kb |
de 290 ori |

|
|
79.4 kb |
de 290 ori |

|
|
72.01 kb |
de 290 ori |

|
|
Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Joi 08 Mai 2025 20:21:54 Titlul subiectului: |
221527 |
|
Iar macazul cu pricina nu mi se pare ca este intr-o stare prea buna....
|
47.09 kb |
de 289 ori |

|
|
45.12 kb |
de 289 ori |

|
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Nu puteți atașa fișiere în acest forum Puteți descărca fișiere în acest forum
|
|