|
TRAM CLUB ROMANIA Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
tramfan

Data înscrierii: 13/Ian/2011 Ultima vizita: 30/Aug/2025 Mesaje: 1272 Locație: Iasi
|
Trimis: Joi 31 Iul 2025 16:59:23 Titlul subiectului: |
222012 |
|
Poate să-mi spună ce vrea, că nu se strică cu nimic configurația viitoare. Se placă la fel ca la orice alt traseu care va întoarce în Tg. Cucu. Singurul loc unde ar putea apărea probleme e la Mase Plastice, unde vatmanii de pe 8 ar putea fi păcăliți și cam atât.
Cât despre 5. e cea mai mare prostie de traseu. Sigur, pe mine m-a bucurat, că aveam alternativă la 11 din Baza 3, dar a fost și este o prostie. După reabilitare/toamna etc ar trebui dus spre Gara - Canta, sau făcută o combinație cu 7, cumva.
2 trasee de tramvai avem pe Iorga și ambele merg în Dacia, timp în care Piața Nicolina nu e legată de Centru. Uite o idee, 8-ul în loc să meargă spre Țuțora, ar putea merge pe Iorga spre Canta. Așa și studenții ar avea tramvai direct spre Gară. Sau o altă idee, dar nu actualul 5.
Cât despre autobuz, 19 ar fi putut fi dus în Dacia, mai ales dacă rămâne tramvai spre Canta pe Iorga. Așa faci legătura între Dacia și Pd. Roș, lucru care ar bucura pe enorm de multă lume care stă în Alexandru și lucrează în Palas.
Dar stai, că-s multe. Din Păcurari pleacă 3 trasee de autobuz care se dublează unele pe altele. În loc să găsească o soluție și să fie și un traseu care să meargă spre Pd. Roș... He, he, multe nu-s cum trebuie.
Dacă e linie de tramvai din Canta spre Iorga și Zona Industrială, de ce pușca mă-sii insistă ei cu autobuze de 12m care nu fac față? 30 ar trebui scurtat până la Gară și punct. Nu cred că merg așa de mulți oameni din Bucium în Canta. Sau ar putea lăsa 30B la intervale bine stabilite.
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

Data înscrierii: 22/Oct/2005 Ultima vizita: 30/Aug/2025 Mesaje: 8981 Locație: Iasi
|
Trimis: Joi 31 Iul 2025 17:25:43 Titlul subiectului: |
222014 |
|
La aia cu studentii si gara iti vor spune ca e o marota, si aici tre sa le dau dreptate, ca realitatea e ca studentii maxim de 2 ori pe saptamana au nevoie masiv de conexiunea asta si doar intr-un sens de fiecare data...
De fapt, e si mai slab de-atat, ca spre Gara ei pot sa plece nu doar de vineri, ci unii chiar de joi si disparat pe parcursul fiecareia dintre cele doua zile, deci nu ar creste semnificativ incarcarea atunci.
Abia la revenirea de la casele lor apare un varf, ca se intampla deodata, doar duminica, dar nici atunci pe parcursul intregii zile, ci doar dupa-amiaza si seara, cand, e drept, incarcarea e mare si foarte mare la cateva curse.
Cand argumentezi tre sa ai mare grija, ca-ti reteaza urgent argumentele, ele tre sa fie strong, sa-i faci cu ceva sa iasa din starea de confort - cu vreo teama de reclamatii, de proteste, de suparari ale jupanului, samd...
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

Data înscrierii: 22/Oct/2005 Ultima vizita: 30/Aug/2025 Mesaje: 8981 Locație: Iasi
|
Trimis: Joi 31 Iul 2025 17:45:05 Titlul subiectului: |
222015 |
|
19 e bun cum e, spre si dinspre Gara/Canta.
|
|
Sus |
|
 |
tramfan

Data înscrierii: 13/Ian/2011 Ultima vizita: 30/Aug/2025 Mesaje: 1272 Locație: Iasi
|
Trimis: Joi 31 Iul 2025 17:59:08 Titlul subiectului: |
222016 |
|
Da. poate că 19 e bun. Dar dacă CTP decide să permanentizeze tramvaiul pe zona Canta - Gară - Iorga. Unul din 19 sau 30 devine redundant.
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

|
Trimis: Joi 31 Iul 2025 18:43:22 Titlul subiectului: |
222017 |
|
Au rosturi diferite.
|
|
Sus |
|
 |
tramfan

|
Trimis: Joi 31 Iul 2025 20:37:44 Titlul subiectului: |
222019 |
|
Da, oricum trebuie un pic gândită situația. Să vedem ce va fi de la toamnă, poate dă Doamne-Doamne și „prinde” 7-le pe Iorga, ar ajuta mult 19/30. Cum am mai zis, în timpul săptămânii la prânz, abia mai prinzi loc în 30 pe Iorga la Gara Internațională, vine plin.
Uite, 5 ar putea fi dus în Canta, că dublează nesimțit de mult 11. De fapt sunt 100 de variante, care toate ar fi mai bune decât situația actuală.
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

|
Trimis: Joi 31 Iul 2025 20:41:35 Titlul subiectului: |
222021 |
|
Fii fara grija, traseele vor reveni in matca lor la toamna, la iarna sau la anu, cand or termina ei de "reabilitat"! Pentru ce vrei tu e nevoie de HCL, pentru asta trebuie dezbatere publica, dar presupun ca n-ai auzit nimic de asa ceva, nu?!...
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

|
Trimis: Joi 31 Iul 2025 20:46:38 Titlul subiectului: |
222022 |
|
A, si mai e nevoie de ceva: surplus de troace functionale (unde, cu cine si cu ce sa le faca?!) si tavmanei disponibili...
|
|
Sus |
|
 |
tramfan

|
Trimis: Joi 31 Iul 2025 21:04:54 Titlul subiectului: |
222023 |
|
Știu, știu... dezbaterea publică se va face doar cu „clienții fideli”, care oricum sunt mulțumiți.
|
|
Sus |
|
 |
EEG
Data înscrierii: 27/Sep/2012 Ultima vizita: 30/Aug/2025 Mesaje: 432 Locație: Iasi
|
Trimis: Sâm 02 Aug 2025 22:00:55 Titlul subiectului: |
222032 |
|
Abia astept debandada din Tg Cucu ce va incepe luni. Unde vor intoarce si stationa metropolitanele si 48 ? mai ales cand se va ajunge cu lucrarea in zona rondului. Pe unde se vor mai strecura legaturile cu bus-uri spre Copou ,Gara?
Rond plin , in prima faza ,de tramvaie ce intorc in sensul spre Palat sau Tudor.
Dileala totala!
|
|
Sus |
|
 |
tramfan

|
Trimis: Dum 03 Aug 2025 13:55:31 Titlul subiectului: |
222033 |
|
Lucrarea nu va ajunge in zona Rondului.
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 07:50:12 Titlul subiectului: |
222039 |
|
Ia zi, tramfan, oricine ai fi tu, ce zici de ce i-am propus pe Facebook ticalosului de stoica?!... Iti surade?!... Ia uite, ia:
stoica, daca faci bretelele Sahleanu si Podu Ros, poti sa operezi ceva schimbari bune in retea:
- pui tramvaiul 15 de pe vremuri, CUG - Tatarasi Nord, de data asta prin Podu Ros, si il operezi cu cacareze de alea de ghetepatru noi Bozankaya;
- ca sa nu blochezi rondu de la Tatarasi Nord, pui 6 cu 11 in inel si in felul asta rezolvi in sfarsit legatura Dacia/Alexandru - Tatarasi cu timp de parcurgere mult mai mic decat acum cu 11 sau cu 47;
- rupi inelul 1/13 si pui 1 pe Copou-Podu Ros-Baza 3 (ca sa-ti ramana dublura necesara la 9 pentru Podu Ros-Copou) si 13 Copou-Tatarasi-Tutora (Podu Ros ramane legat cu traivan, deci cu transport de mare capacitate, cu Tatarasi prin intermediul traseului 15);
- modifici 8-ul si il faci Bacinschi/Gara-Podu de Piatra-Iorga-CET-Tudor-Copou (o legatura dorita de ani si ani ca nevoia de aer de cei de pe Iorga si din Cantemir)*;
- ca sa nu planga cineva ca s-a rupt conexiunea Tudor-Baza 3, spargi in sfarsit manunchiul ala de autobuze 42, 43 si 46 si pui 42 pe la CET-Baza 3-str. Bucium, plus str. Cucu-Pd. de Fier-bd. Tudor Vladimirescu;
- colateral spargerii de la pct. anterior, 46 il duci in sfarsit prin Podu Ros, ca sa asiguri Bucium-Palas, mai nenicule mai;
- ca sa nu planga cineva din Metalurgie ca 15-le lasa lumea muncitoare de la Palas departe de "obiectiv", in timp ce cu 1/13 le era mult mai bine, iei matale frumusel si, odata cu scurtarea lui 28 la Piata ACB, pui un traseu nou de bus intre Dacia-Podu de Piatra-Podu Ros-Splai, pana la Pod Metalurgie sau Tatarasi Sud, iar in felul asta sarezi si inima ranita si ramasa nevindecata (ca voi va pricepeti de minune la chinuit oamenii) a celor carora tu si cu tagarta le-ati luat 5-ul care ii ducea repede din Dacia/Alexandru la munca la Palas.
*pentru mai tarziu, avand in vedere ca invarti traseul 8 modificat pe inelul de la Gara-Vointa-Bacinschi si ii fortezi pe oameni sa inconjoare pentru a cobori la statia Gara si, avand in vedere proiectul mai vechi al jupanului tau cu statia de pe partea cu Codreanu, sugerez ingustarea trotuarului de pe Silvestru din fata lui Valerique (de pe partea noastra, adica) pentru reconfigurarea benzilor auto si infiintarea unui peron acolo, la semafor; in felul asta muti statia de pe partea cu Codreanu, dar nu aiurea, unde zicea jupanu, adica departe de gara, ci la indemana oamenilor; de asemenea, statia de bus o pui la peron, iar 36 de exemplu va iesi de la peron spre dreapta cand are verde si 36 de pe sensul celalalt, ca sa poata taia astfel fata masinilor de pe celelalte benzi.
Vezi, stoico, ce chestii faine poti face doar mobilizandu-te si bagand niste cupoane de sina in cateva intersectii?!... Chestii extrem de utile oamenilor si cu care te poti si tu bate cu caramida-n piept ca imagine dupa care alergi mereu cu limba scoasa de-un cot ca sa nu te zboare stapana-tu... Parca si vad cum coana 9 scrie: "revolutionam transportul public din Iasi, realizam noi conexiuni pentru comunitate!", vrajeli de alea de-ale ei de doua parale...
Bai, asa ticalos cum esti, cu ce iti zic eu te-ar alege lumea si primar, ti-ar pupa si mana, ar zice ca esti cel mai omenos ticalos ever!...
Ma luasem la alea de mai sus de la postarea anterioara a mea, cu bretelele:
Pentru ca reteaua de tramvai ieseana a fost handicapata de stoica prin distrugerea bretelelor de legatura intre tronsoane si prin desfiintarea tronsonului de pe Splai, acuma, cand maretul inginer-sef, ajuns apoi director tehnic si acum saf general de cetepea, s-a apucat sa schimbe o bucata de linie din Centru pe care el a distrus-o inainte de vreme prin felul in care a exploatat-o, ca sa intre pe trasee sau sa se duca la depou, traivanele stoiciste tre sa defileze prin jumate de oras...
Maximul de penibil?! Traseele 3 si 9!...
De exemplu, ca sa intre pe traseu dinspre depou, un 9 tre sa se duca pe la Podu de Piatra, pe Iorga, pe la Tesatura, prin Tudor si in sfarsit sa ajunga la ruta lui in Targu Cucu... La fel la retragere... Ca sa zic asa, norocul stoicii e ca acuma tre sa lase cateva traivane in rond la CUG, ca n-are loc in depou, asa ca dimineata are acolo traivane care sa-i plece pe traseu spre Centru, ca altfel era nasol de tot pentru primele semicurse plecande de la Tehnopolis...
stoica, daca tot te-a apucat harnicia, ia ma nene si refa bretelele alea de le-ai distrus! Respectiv fa-o in sfarsit si pe aia de la Podu Ros dintre CUG si Tesatura!
Incepe cu acea bretea noua din Podu Ros, str. Nicolina- bd. Tutora, si cu aia de la Tesatura intre bd. Tutora si bd. Primaverii, ca vei avea nevoie de ele cand incepi reabilitarea pe Palat, ca sa poti avea tramvaie pe 9 si in perioada aceea, cu deviere prin Tudor si acces de la/la depou prin bretelele de la Tesatura!
Iar daca nu v-a venit mintea la cap cu ideea aia tampita cu tramvai pe Sf. Lazar, adauga, nenicule, la proiectul ala bretea intre str. Palat si str. Sf. Lazar, ca sa obtii si acolo o flexibilizare a retelei, plus o solutie ca sa duci epocile si pe la Palat cand le scoti!...
Apoi continui cu:
- bretelele str. Elena Doamna (dinspre/spre Bucsinescu) - str. A. Panu;
- bretelele bd. Metalurgiei - bd. Ing. Virgil Sahleanu, pentru conexiune Tatarasi - Tutora.
stoica, toate orasele cu tramvaie din lumea asta au asemenea bretele "de acces" si "de fuga", numai in orasul asta chinuit tu si cine a mai fost inaintea ta la butoanele alea tehnice ale cetepelei le-ati distrus!...
Ultima modificare efectuată Radu Bialus la Lun 04 Aug 2025 09:30:16, modificat de 3 ori în total |
|
Sus |
|
 |
Cosmin Sandu

Data înscrierii: 14/Mar/2009 Ultima vizita: 30/Aug/2025 Mesaje: 1070 Locație: Iasi
|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 07:58:50 Titlul subiectului: |
222040 |
|
Podu Roș, 2034:
Descriere: |
|
Mărime fișier: |
104.86 kb |
Vizualizat: |
de 51112 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 08:16:11 Titlul subiectului: |
222041 |
|
Bonus...
Si te apuci de studiat, stoico, chestia urmatoare!
Odata cu infiintarea peronului de pe Silvestru, din fata de la Valerique, ai liber la infiintat banda unica intre statia Pasaj ACB si Moara 1 Mai (Canta)!
Desfiintezi peronul lui 6 de pe Bacinschi spre Centru si il pui pe Strapungere Silvestru, la semafor, si acolo iti vor opri si traivanu 6 si otobelele 19, 30/30b si 36 (v. mai jos de ce si 36).
In sens invers, faci peron la semafor, inaintea intersectiei, si acolo iti vor opri tram 7 dinspre Canta si busurile 19, 30/30b. Probabil se va complica olecuta semaforizarea acolo si va trebui introdus un timp nou pentru acces la stanga dinspre Canta spre Bacinschi, dar asta sa fie necazul cel mai mare la asa manunchi de avantaje!... Oricum, si acuma e necesar acel timp nou, ca exista conflicte acolo!...
Desigur, cu ce am zis in paragraful anterior, autobuzul va opri si la Gara la peronul actual si desfiintezi statia de bus de vizavi de cetepea. Asta va impune si ducerea lui 36 pe la Bacinschi, ca altfel n-are unde opri la Gara pe sensul spre Dacia. La urma urmei, nu e o tragedie...
stoica?! Deci?! Ti-am dat idei ca sa te tin director inca mult si bine?! Meriti tu asa ceva dupa tot ce mi-ai facut 8 ani jumate?!...
|
|
Sus |
|
 |
tramfan

|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 09:31:48 Titlul subiectului: |
222042 |
|
Radule, tu știi că noi discutăm aici de ani zile ideile astea, sub diverse forme. Sincer, nu cred că le vom vedea vreodată materializate, din motive pe care ambii la intuim sau le cunoaștem.
15 e o idee bună de traseu, care ar completa foarte bine 27, pentru că nu se dublează decât parțial și aproape insignifiant pentru scopul introducerii lui.
8-ul e și el o idee foarte bună, pentru că rezolvă și problema mea cu studenții (care nu e așa de importantă, dar există de 2 ori pe săptămână) și problema oamenilor de pe Iorga care nu pot ajunge în Centru. Fiind o zonă cu populație îmbătrânită, asta chiar e o problemă. Ca să intre direct la gară, s-ar putea face un racord Arcu - Gării, doar să se vrea. Așa se duce întâi pe la Gară și apoi pe Bacinschi.
La 42, 43, 46, care se dublează nesimțit de mult, se mai poate face o șmecherie. 42 să fie dus din Tudor în Tg. Cucu, așa cum am mai discutat noi, prin Pădurii - Podu de Fier. Nu 43, că ar dubla 20 fără sens. Măcar dacă mai pui pe acolo un traseu, unde cererea nu e imensă, pune ceva care merge spre Copou.
46 prin Podu Ros e foarte bun, leagă Păcurari și Independenței de Palas, ajută tangențial 7 și 19, e chiar OK.
Noul traseu de pe Splai de care zici tu ar trebui să fie 47-le vechi și eu cred că ar avea ceva clientelă, dacă e făcut cum trebuie. Traseul pe care eu îl văd este Dacia - Pasaj ACB - Podu de Piatră - Podu Roș - T. Vladimirescu - Metalurgie - Tătărași Nord - Tătărași Sud și Retur. Un fel de 47 al anilor '90. Faci 2 stații pe Str. Ciurchi și preiei și oamenii de acolo.
Acum nu știu ce efect ar putea avea asta asupra lui 47. Deși ele pleacă de pe aceleași meleaguri și se duc spre aceleași meleaguri, nu prea se intersectează, decât în Pd. Roș și asta doar pe un sens și extrem de scurt. E nevoie de transport public pe Splai, pentru că nu mai e situația de acum 30 de ani. Se fac birouri, blocuri, spații industriale...
O altă chestie, bandă unică în Canta ar fi un vis. Un vis care se poate realiza, doar să vrei și cu ce este acum în materie de peroane. Sigur, asta dacă 7-le nu vine din 2 ani în 2 Paști, cum vine acum. Și asta pentru că nu ar avea „clienți”.
Păi cum să aibă clienți, dacă el se „bate” cu 1/13 între Piața Săhleanu și Piața Unirii, apoi cu 3 și 6 între Tg. Cucu și Gară. Alea venind mai repede iau călătorii. Ca să nu mai zic că dacă te uiți pe aplicație și vezi la Bacinschi că vine un 19 sau un 30, treci strada când vezi că un 7 vine în 20 de minute.
Chiar și CTP recunoaște pe site că intervalul de urmărire în timpul săptămânii de lucru e de 11-12 minute. Bine, de fapt alea sunt vreo 20, fie vorba între noi. Rond dublu la Țuțora când? Ca să nu mai zic că marea investiție a Jupânăriei plimbă aer, așa cum o făcea și acum 10 ani când RATP-ul plimba are cu dubelnițele galbene între Baza 3 și Țutora.
|
|
Sus |
|
 |
tramfan

|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 09:38:06 Titlul subiectului: |
222043 |
|
Fără legătură, pentru că e sezonul concediilor, am decis să ies în oraș azi și să mă duc cu 7, să văd încărcarea pe noul traseu și să mă bucur că un vis de-al meu s-a împlinit, chiar și temporar.
Apoi mă duc în Tg. Cucu să văd cum „se prezintă” zona, asta dacă mai am loc de autobuze și de tramvaie. Mamă, mamă, ce era loc acolo de un intermodal cu parc. Văleu și vai de mine!
Dar dacă CTP nu poate face într-o vară toată linia de la Hotel Europa până după curba de la Armeană, ce să mai cerem? Toată linia aia e jerpelită și vai de mama ei, dar na... probabil nu sunt bani.
O întrebare fără legătură, dar cu tâlc aș zice eu:
Preferați repararea lui 2210 sau repararea liniei? 2210 are aer condiționat, vă duce la piață când intră pe 11...
Răspuns: Dă-o naibii de linie, noi și-așa merge gratis! Un pic de zgâlțâială la vârsta noastră face bine, că și-așa nu ne-ami zgâlțâit de mult.
|
|
Sus |
|
 |
tramfan

|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 09:40:26 Titlul subiectului: |
222044 |
|
Apropos, Cosmine, de poza postată. Știi de ce nu a existat niciodată legătură între C.U.G și Țesătura? Pentru că Tovarășii deja aveau în plan să pună tramvai pe Republicii (actualul Iorga) și au zis că nu mai are sens să facă și-n Pd. Roș legătură. Legătura spre Pd. de Piatră cred că avea dublu sens, era folosită și pentru retrageri și a fost considerată utilă. Dacă în 2013 se refăcea și linia de pe bretele, nu era absolut nicio problemă.
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 10:08:44 Titlul subiectului: |
222045 |
|
42 prin Pd. de Fier adaugasem probabil dupa ce ai citit...
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 10:10:47 Titlul subiectului: |
222046 |
|
47 are alta clientela, acolo e cu Mircea, Galata... Desi e odios ca lungime si serpuire, l-as lasa asa cum e, lumea are nevoie de el...
De acord cu busul ala Dacia-Splai-Metalurgie-Tatarasi dus pana la Dispecer si prin Ciurchi.
Ultima modificare efectuată de către Radu Bialus la Lun 04 Aug 2025 10:15:50, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
Cosmin Sandu

Data înscrierii: 14/Mar/2009 Ultima vizita: 30/Aug/2025 Mesaje: 1070 Locație: Iasi
|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 10:15:40 Titlul subiectului: |
222047 |
|
tramfan a scris: | Noul traseu de pe Splai de care zici tu ar trebui să fie 47-le vechi și eu cred că ar avea ceva clientelă, dacă e făcut cum trebuie. Traseul pe care eu îl văd este Dacia - Pasaj ACB - Podu de Piatră - Podu Roș - T. Vladimirescu - Metalurgie - Tătărași Nord - Tătărași Sud și Retur. Un fel de 47 al anilor '90. Faci 2 stații pe Str. Ciurchi și preiei și oamenii de acolo.
Acum nu știu ce efect ar putea avea asta asupra lui 47. Deși ele pleacă de pe aceleași meleaguri și se duc spre aceleași meleaguri, nu prea se intersectează, decât în Pd. Roș și asta doar pe un sens și extrem de scurt. E nevoie de transport public pe Splai, pentru că nu mai e situația de acum 30 de ani. Se fac birouri, blocuri, spații industriale. |
Poate ar trebui făcut un ocol și pe la Palas Campus cu acest 47 (sau 55). Cum ai vedea traseul intrând/ieșind de la Palas Campus?
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 10:17:50 Titlul subiectului: |
222048 |
|
Pe bune?! Palas Campus?!... Au statie aproape pe malul stang, acolo treba o pasarica pietonala peste Balulu pentru acces la statia de dincolo pentru al'lalt sens si atat. Is tineri, acu nici chiar totul la scara, ca si asa dau in obezitate de la ce baga in ei...
Sau as adauga statie si la cladirile alea de birouri de dupa caca9, si le-ar fi si mai aproape asa, doar mi'aita sa faca pasarica...
Si ar avea 2 otobele, 19 si ala nou, mai mult decat suficient, sa nu facem acuma avioane, ca nici n-ai unde scoate traseul ala decat pe Palat, adica unde e deja jihad rutier!...
|
|
Sus |
|
 |
tramfan

|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 10:35:54 Titlul subiectului: |
222049 |
|
Clar că are nevoie de el, iar bus-ul prin Ciurchi e bun, chiar dacă în loc să te ducă spre Dispecer, te duce spre 2 Băieți. Strada aia e sens unic, așa că nu se poate face un traseu 2 Băieți - Ciurchi - Dispecer, că nu e voie. Așa e simplu, ai o stație jos la intersecția Han Tătar - Ciurchi și una la mijlocul distanței dintre intersecție și 2 Băieți, cum era pe vremuri.
Sigur, ar putea și 47 sau 20 să facă acest ocol, dar ar urla cei de la Flora că îi ocolește. Așa, fiind vorba de un traseu nou, nu ar plânge nimeni, că e nou și nu strică ceva deja existent. Toate bune și frumoase.
Revenind, dacă tot refac podul Aurel Vlaicu, ar putea băga un traseu de dubelniță pe acolo, ceva de genul Aviației - Aurel Vlaicu - Ion Creangă - Doctor Savini - Cimitir Eternitate - Tg. Cucu. E nevoie de transport public acolo, în opinia mea. Sigur, traseul poate pleca din 2 Băieți, nu neapărat din zona Aviației.
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 10:39:14 Titlul subiectului: |
222050 |
|
20 ar merge prin Ciurchi, pentru ca exista tramvaiul dinspre Centru pe la Flora, dar 47 trebuie lasat cum e.
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 10:41:14 Titlul subiectului: |
222051 |
|
Pentru podul Sf. Ioan propusesem Rusenii cand am facut metropolitanele. Ar fi mai mult decat suficient, cu orar fix, sunt si dubluri la anumite ore.
|
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

|
Trimis: Lun 04 Aug 2025 10:46:24 Titlul subiectului: |
222052 |
|
Sau un traseu secundar, "local", cu midibuze sau microbuze lf, care sa faca avioane pe stradutele din Aviatiei, Stejar, Eternitate, Nicorita si sa cuprinda si bucata aia... 18le modificat ca atare...
|
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Puteți atașa fișiere în acest forum Puteți descărca fișiere în acest forum
|
|