|
TRAM CLUB ROMANIA Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 14/Noi/2025 Mesaje: 11089 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Joi 02 Ian 2025 21:25:05 Titlul subiectului: |
220357 |
|
Un filmulet cu istoria tramvaielor Tatra si cu situatia din prezent, se gaseste aici: https://www.youtube.com/watch?v=ghGK0vcABnY
_________________ Linia 86 de troleibuze este preferata mea  |
|
| Sus |
|
 |
riciu
Data înscrierii: 05/Feb/2011 Ultima vizita: 14/Feb/2025 Mesaje: 38 Locație: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
guest

Data înscrierii: 30/Sep/2006 Ultima vizita: 14/Noi/2025 Mesaje: 11089 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin 14 Feb 2025 13:15:10 Titlul subiectului: |
220749 |
|
Frumoase filmulete. Ar fi sanse pentru o ceremonie, atunci cand va fi retras ultimul tramvai Tatra din circulatie ?
|
| Sus |
|
 |
ovidius

Data înscrierii: 06/Feb/2008 Ultima vizita: 29/Oct/2025 Mesaje: 9 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin 14 Feb 2025 13:26:48 Titlul subiectului: Tatra |
220751 |
|
| Chiar ar fi frumos. Am circulat cu ele toata copilaria mea, in Dr Taberei (liniile 8,25,35,42). Vremuri.
|
|
| Sus |
|
 |
Mrnokia
Data înscrierii: 16/Mai/2017 Ultima vizita: 14/Noi/2025 Mesaje: 220 Locație: Iasi
|
Trimis: Vin 02 Mai 2025 00:52:05 Titlul subiectului: |
221484 |
|
| Care este situatia in prezent a tramvaielor Tatra? Ce se mai aude despre procedurile de modernizare ale acestora?
|
|
| Sus |
|
 |
ADK

Data înscrierii: 09/Apr/2019 Ultima vizita: 14/Noi/2025 Mesaje: 787 Locație: Buzau
|
Trimis: Sâm 17 Mai 2025 10:00:10 Titlul subiectului: |
221557 |
|
3323 ajuns pe un câmp pe la... Vulcanii Noroioși (jud. Buzău).
Sursa: grupul Tramclub 2.0 (FB)
| Descriere: |
|
| Mărime fișier: |
130.2 kb |
| Vizualizat: |
de 1919 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Sâm 17 Mai 2025 12:14:15 Titlul subiectului: |
221558 |
|
Cum a ajuns tocmai in Buzau ?
Niste tramvaie care au facut istorie in transportul in comun bucurestean, timp de cinci decenii nu meritau sa ajunga aruncate, ca o masea stricata, undeva pe un camp.....
|
| Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Sâm 17 Mai 2025 13:21:31 Titlul subiectului: |
221564 |
|
Din acest articol, am aflat ca la sfarsitul anului trecut mai erau active 9 tramvaie Tatra in capitala. Si in prezent mai circula Tatre pe liniile 25 sau 47 (un tramvai).
| Citat: | | cu ocazia sosirii noilor tramvaie au fost retrase din circulație majoritatea tramvaielor Tatra T4R, cu durata de viață mult depășită, produse în perioada 1973-1975. Dacă la începutul anului 2022 existau aproximativ 25 de vagoane active, la finalul anului 2024 mai există doar 9 vagoane active. Inițial STB SA a planificat retragerea totală a acestora, însă, la nivelul lunii octombrie 2024 când mobilitate.eu a întrebat ultima dată de această retragere, planul a rămas ca acestea să fie retrase treptat, cum s-a întâmplat în ultimii ani, pe măsură ce se defectează ireparabil și pe măsură ce STB-URAC livrează tramvaie V3A modernizate depoului Militari. |
|
| Sus |
|
 |
ADK

Data înscrierii: 09/Apr/2019 Ultima vizita: 14/Noi/2025 Mesaje: 787 Locație: Buzau
|
Trimis: Sâm 17 Mai 2025 20:14:56 Titlul subiectului: |
221565 |
|
| guest a scris: | Cum a ajuns tocmai in Buzau ?
Niste tramvaie care au facut istorie in transportul in comun bucurestean, timp de cinci decenii nu meritau sa ajunga aruncate, ca o masea stricata, undeva pe un camp..... |
Nu știu să-ți spun sincer, al cui e și de ce taman acolo... cu toate că știu că se vând la licitație și pe loturi, intuiesc doar că cineva interesat l-a cumpărat de la centrul de reciclare...
Doar că există niște contraziceri privind locația acestuia, inițial citisem că e în jud. Giurgiu, ulterior cineva postaseră că e pe la Vulcanii Noroioși, care sunt la Pâclele Mari din jud. Buzău.
Am încercat să-l caut pe Google Maps, însă dacă a apărut anul acesta, nu e încă actualizat.
Suplimentar, am zis că o fi acel vagon surprins de mine acum câteva luni pe bd. Transilvaniei din Buzău, doar că vagonul surprins de mine era într-o stare mai precară și avea numărul 3310, pe când cel de pe câmp e 3323...
|
212.73 kb |
de 1882 ori |

|
|
161.81 kb |
de 1882 ori |

|
|
91.56 kb |
de 1882 ori |

|
|
169.69 kb |
de 1882 ori |

|
|
142.75 kb |
de 1882 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
ADK

|
Trimis: Mie 12 Noi 2025 12:08:02 Titlul subiectului: |
222801 |
|
| 3343 mai există? Pe un blog citesc că e casat din 2018 iar pe un forum cică e conservat în depoul Titan... știu că e retras demult, că nici nu l-am apucat în circulație când făceam poze prin oraș acum în jur de 10 ani.
|
|
| Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Joi 13 Noi 2025 17:48:08 Titlul subiectului: |
222806 |
|
Nu este cel care a ajuns pe camp in judetul Giurgiu ?
|
| Sus |
|
 |
ADK

|
Trimis: Vin 14 Noi 2025 00:32:20 Titlul subiectului: |
222808 |
|
Care județul Giurgiu?
Acolo a fost o eroare legată de locație... e în jud. Buzău acel tramvai, cine a scris prima dată (nu cei care au luat informația de bune) că e-n Giurgiu nu știa ce redactează, sau nu știu ce motiv de dezinformare a avut. Respectivul vagon (care mă bate un gând să-l vizitez, însă nu-mi e încă foarte clară locația că cel puțin de pe GM nu e actualizată harta, din ce citisem ar fi după capătul lui 22 adică la Fulga, dar aș merge cam mult pe un drum forestier și nu știu ce crocodili pot fi pe acolo, poate cu mașina da însă nu merită investiția, mai ales de unul singur și la "ghici" că o fi unde aș crede eu). Plus că respectivul e 3323, chiar nu știu concret dacă l-am pozat la vremea lui, posibil, când circula și locuiam și eu în același oraș, iar acum ne-am "mutat" amândoi aici, dar pe 3343 vroiam demult să-l văd că e cred că singurul T4R pe care nu l-am zărit niciodată de niciun fel, însă fie e casat (după lista unuia) fie există (după lista altuia, și dacă e așa, nu știu care-i viitorul lui...).
Știu că mai e 3391 (care avusese RK acum vreo 12 ani...) pe la Costinești parcă, sau în orice caz la mare, cică ar fi al vloggerului "Selly". Vagonul ăsta îl apucasem bine, iar acum e cam de nerecunoscut că e destul de pictat... mai sunt vreo 3 la paintball în Chiajna, nu mai știu exact care, n-am evidența așa bună la tramvaie.
Sunt curios exact ce vehicule STB au ajuns la rematul din Buzău, mai exact la Somet (chiar la capătul lui 4), deși e o zonă unde ajung din ani în paști, acum vreun an ori ceva de genul am mers că citisem c-ar fi ajuns un DAC de intervenții. Cei drept, de vreo câteva ori m-am întâlnit prin fosta comună Simileasca, actual aparținând mun. Buzău, cu câte un trailer care căra fie un T4R, fie segmente din câte un V3A, dar aproape niciodată n-am fost pe fază să și "surpind" vreunul, deși sincer, parcă mă "ilumina" un pic cu ce vedeam, adică 2 vehicule alor doi operatori din orașe diferite, dar familiale, în același loc. Însă referitor la remat, sincer dacă n-aveam atunci treabă prin zonă și vreo 2 ore la dispoziție, n-aș fi mers mai ales la cum circulă autobuzul, și faptul că trebuie s-o iau prin spatele depozitului pe unde risc să fie câini, deși aș fi putut vorbi la poartă cine sunt și care-mi sunt scopurile, dar înțelegerile mele în general cu oamenii au scârțâit dintotdeauna, astfel c-am zis pas, mă mulțumesc cu ce pot vedea de la distanță, observând doar un telemac încă cu sigla STB, că aparent băieții le toacă repede ca pe fasole (că doar asta e și intenția, e centru de valorificare al fierului vechi, nu muzeu...).
Deși cât vroiam și când s-au casat autobuzele BMC ale Transbus și mereu am amânat, spunând și de ce...
|
|
| Sus |
|
 |
guest

|
Trimis: Vin 14 Noi 2025 07:48:52 Titlul subiectului: |
222811 |
|
Nu se poate face o adresa la STB, in baza legii privind accesul la informatii publice ?
|
| Sus |
|
 |
ADK

|
Trimis: Vin 14 Noi 2025 13:50:54 Titlul subiectului: |
222813 |
|
Ce rost are...? Înțeleg curiozitatea dpdv al pasionatului, dar până îți vine răspunsul de la ei că poți să aștepți cine știe câte zile bune, mai bine cauți pe forumuri că în cazul ăsta îți dai răspuns măcar la o parte din întrebări, cel puțin în cazul vagoanelor T4R se știu încă de cele existente care nu mai aparțin de STB, inclusiv de cele tăiate, dar aici s-ar putea să nu se cunoască "cine" le-a tăiat.
Știu că prin anul 2011 un coleg le trimisese un e-mail legat de casarea unor autobuze, iar RATB a răspuns destul de detaliat, reținând și astăzi cine le-a achiziționat pentru valorificare. Personal mă interesează în ideea că poate centrul nu le-a... tocat chiar pe toate, deși pentru asta au fost cumpărate, zic pentru că nu departe de Dedeman Buzău, chiar pe E85 pe partea dreaptă cum mergi spre magazinul de construcții, de-a lungul timpului am observat la un remat un autobuz încă existând, nu-mi dădeam seama exact ce e dar în orice caz nu era vreun vehicul ex. București. Între timp am văzut o poză cu el și e un Saurer care aducea cu cele pe care le vedeai până prin anul 2009 prin zona de sud a capitalei scriind "Chipita", doar că e dezmembrat destul de mult până la caroserie ca în cazul lui 1270, și respectivul nu știu de pe unde a putut fi luat... că în Buzău n-a circulat cel mai sigur niciodată așa ceva.
Dar asta e ideea, dacă au fost păstrate pe post de barăci sau magazii, tare mi-aș dori să mai existe ceva și din cele teoretic casate acum mult timp, dar 99,9% (că nu pot confirma) nu mai există, precum am zis, au fost cumpărate cu intenția de a fi reciclate, nu de a fi ținute ca bibelouri. Dar cum uite, ar mai exista încă și DAF-ul 835 care e vândut din anul 2011 într-o localitate din jud. Dâmbovița, cei drept e ajuns de un timp bun depozit și e pe alocuri distrus, dar intenția că există e ceva cel puțin pentru mine.
Că tot m-am luat deși numai subiectul ăsta n-are nicio treabă, pe la Sibiu (dacă te interesează, caut mai exact pe hartă) încă ar exista pe un teren câteva remorci de la fostele troleibuze elvețiene care au aparținut de Tursib, tare m-a impresionat când le-am văzut pe "viu" prin anul 2013, până atunci văzându-le doar pe forumuri, dar am avut confirmarea cel puțin anul trecut că încă ar exista și se văd și de pe street view.
Legat și de subiect acum, se zice că cele 100 de tramvaie noi n-au fost "de ajuns" să retragă cele cca. 20 de Tatre care mai mergeau atunci. Păi normal că n-au fost "suficiente" dacă în STB e conducerea care e, sunt de-a V3A-uri (după câte citesc) retrase de-ți pui mâinile în cap... care sunt mai avantajoase decât cehoslovacele care numai aveau ce căuta pe traseele regulate de o groază de timp, adică să-ți vină un cărăbuș d-ăsta pe 25 în loc de măcar un Bucur 1, deși linia e chiar de Imperio și în cazuri mai de rezervă doar V3A-uri (dar vezi să nu, Militari le-a cam canibalizat) mai ales la orele de vârf, aproape c-ai merge pe scară dacă ar mai fi fost voie că sunt singurele vehicule care au apucat acea perioadă, încă prea bine.
Dar Militari, cum am zis, și-ar fi bătut joc de toate V3A-urile încă de când căuta Dudeștiul să scape de ultimele reostatice încă de prin anul 2013-14, că lor tot Tatrele le plac, aparent, care cu ce sunt mai avantajoase înafară de fugă? Cam cu nimic, zic eu.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Puteți atașa fișiere în acest forum Puteți descărca fișiere în acest forum
|
|