|
TRAM CLUB ROMANIA Comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
tramfan

Data înscrierii: 13/Ian/2011 Ultima vizita: 03/Sep/2025 Mesaje: 1276 Locație: Iasi
|
Trimis: Mar 02 Sep 2025 11:10:57 Titlul subiectului: |
222218 |
|
https://youtu.be/5xdUOAIimGE?t=1221
Ma uitam aici și ce zice Stoica e un adevăr de necontestat: dacă nu erau tramvaiele SH din Germania și Elveția, azi nu mai aveam deloc tramvai. Problema e că nu am știut să avem grijă de ele și eu nu cred chiar tot ce se zice în documentar, dar în fine, asta e altă discuție.
Revenind, da, Simirad fără tramvaiele SH din Germania, scotea aproape toate liniile care puteau fi scoase. Rămâneam fără tramvai prin Copou (cel puțin după Triumf), prin Tudor Vladimirescu, pe Splai (de asta nu a mai apucat să se ocupe, aici ne-au „rezolvat” alții), sau poate chiar și A. Panu, probababil și prin Canta sau Zona Industrială, după Tepro.
Rămâneau câteva trasee ciuntite, probabil 2, 3, 6, și 11. Și asta pentru că nu aveai cum să faci altfel legătura între Tătărași și Centru, sau între Dacia și Centru. Altfel, ne uitam de tot la BEC și mergeam întâi cu troleul, apoi cu MAZ-uri, ca la Constanța, Sibiu sau Brașov. |
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

Data înscrierii: 22/Oct/2005 Ultima vizita: 02/Sep/2025 Mesaje: 8985 Locație: Iasi
|
Trimis: Mar 02 Sep 2025 12:09:14 Titlul subiectului: |
222219 |
|
Am eu niste poze cu distrugerea retelei de troleu din Iasi de catre stoica...
Linia de tramvai de pe splai tot stoica a scos-o, nu l-am auzit sa schiaune, sa se deie cu tartita de pamant, sa denunte public prostia facuta de stapana-su...
Nu merita sa pierzi vremea uitandu-te in gura lui stoica, chiar si daca pe alocuri zice si ceva adevaruri... |
|
Sus |
|
 |
tramfan

Data înscrierii: 13/Ian/2011 Ultima vizita: 03/Sep/2025 Mesaje: 1276 Locație: Iasi
|
Trimis: Mar 02 Sep 2025 12:20:07 Titlul subiectului: |
222220 |
|
Da, am dat scroll la reportaj, nu m-am uitat azi la tot. L-am văzut când a apărut și mi-a dat un aer/damf de incertitudine, ca să nu zic mai mult.
Nimeni nu a scheunat când s-a scos troleul din Iași, sau când s-a scos linia de pe Splai. La troleu lumea chiar a avut un contra-argument valid că au venit 50 de autobuze MAZ care sunt noi-nouțe și care arată de 100 de ori mai bune (lucru adevărat).
Dar..., căci există nu mare „dar”, pe vremea aia puteam să aducem trolee SH din Elveția care ar fi arătat cel puțin la fel de bine, dacă nu mai bine ca MAZ-urile în unele situații. Și ele făceau traseele de troleu, iar pe cele unde nu exista rețea (47, 19, 30, 6b, 27 etc) intrau MAZ-urile.
Așa scăpam și de privați și aveam un transport public bine dezvoltat. Dacă tramvaiele SH au ținut în viață această formă de transport, de ce nu și troleele SH? În afară de Skode, nu s-a înghesuit Regia să aducă trolee SH, de care ar fi fost nevoie ca de aer. |
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

Data înscrierii: 22/Oct/2005 Ultima vizita: 02/Sep/2025 Mesaje: 8985 Locație: Iasi
|
Trimis: Mar 02 Sep 2025 12:27:20 Titlul subiectului: |
222221 |
|
Nici Skodele nu s-a ingramadit reateceul sa le aduca, au venit ca asta a avut de dat Museumstramway Mariazell (care e in relatii foarte bune cu cehii) in sistem barter pentru restaurarea de tramvaie de epoca si reateceul avea nevoie disperata de ele si era lipsit complet de sprijin de la jupanarie... |
|
Sus |
|
 |
tramfan

|
Trimis: Mar 02 Sep 2025 12:34:29 Titlul subiectului: |
222222 |
|
Da, știu, au fost barter/donație. Dacă era după „noi” nu se aducea nimic. |
|
Sus |
|
 |
Radu Bialus

|
Trimis: Mar 02 Sep 2025 14:20:04 Titlul subiectului: |
222223 |
|
Barter 100%, are Raducu poze cu contractul, preturile, alea, alea... Raducu ari di tati, vorba primarului din videoclip, de la Magnat... |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum Puteți atașa fișiere în acest forum Puteți descărca fișiere în acest forum
|
|